Recept | Bietenwraps met spinazie, avocado en pikante hummus (Allerhandig!)

Vegan bietenwraps met spinazie, avocado en pikante hummus

Dit is weer zo leuk! Weten jullie nog dat met een hele groep leuke influencers in december de Kerst Allerhande hebben geveganized? Ik maakte toen de Vegan Panna Cotta en de Vegan Biscotti met sinaasappelrasp. Deze keer veganizen we de Paas Allerhande weer! Ik veganizede de Bietenwraps uit de Paas allerhande voor de Vegan Paas Allerhandig! Wil je iets kleurrijks op tafel zetten tijdens de paasdagen en ben je misschien niet zo ster in de keuken? Dan is dit recept met prachtige roze wraps het recept voor jou! Je rolt deze goed gevulde wraps in een paas-servetje waardoor het er extra feestelijk uitziet.

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4 personen of 6 wraps
(Keuken)apparatuur: 2x hapjes pan of wok, koekenpan of magnetron

Dit heb je nodig voor de vegan bietenwraps met spinazie, avocado en pikante hummus:

– 1 pakje Super soft veggie Tortilla beetroot van Santa Maria
– 2 pakjes Like Meat chicken (groene verpakking)
– 400 gram verse spinazie
– 200 gram Maza Hoemoes Spicy Chipotle
– 2 eetrijpe avocado’s
– (olijf)Olie om in te bakken
– Optioneel: Paas-servetten en touw voor de presentatie

Dit moet je doen voor 6 wraps:

Zet een wok of hapjespan op het vuur en laat deze goed heet worden. Zodra de pan op temperatuur is, doe je de olie in de pan gevolgd door een handje spinazie. De spinazie doe je stapje voor stapje in de pan. Niet alles in één keer. Als de spinazie is geslonken, doe je er nog een handje bij. Zo ga je gedurende de hele bereiding van dit recept door totdat je alle spinazie hebt gebruikt. Voeg indien nodig zo nu en dan wat olie toe.

In de andere hapjespan doe je ook een beetje olie. Laat dit goed heet worden en bak hierin de Like Meat Chicken goed gaar. Het mag wel een beetje donker worden van kleur want daarmee creëer je een lekkere bite.
In de tussentijd snijd je de avocado’s doormidden en verwijder je de pit. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de avocado in verticale dunne plakjes (zie foto).
Verwarm de bietenwraps volgens de verpakking. Dit kan in een koekenpan (10 seconden per kant) of in de magnetron. Kijk hierin wat voor jou handig is.
Alles klaar? Smeer dan een een dikke laag hummus op de wrap, beleg ze met spinazie en verdeel de Like Meat Chicken over de wraps. Als laatste voeg je de plakjes avocado toe zodat je een mooie verdeling krijgt van kleur.

Tip: Vouw de onderkant van de wrap dicht en rol ‘m daarna in een servetje. Dit servet bind je dicht met een touwtje zodat de wrap goed opgerold in het servet blijft. Enjoy!

Benieuwd naar de recepten van alle andere influencers die meededen aan het veganizen van de Paas Allerhande? Download het e-book gratis bij De Vegetariërsbond door te klikken op de volgende link: Gratis Vegan Paas Allerhandig! Geloof me, dit e-book wil je in je digitale collectie!
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..