Recept | American Pancakes met Granola (glutenvrij)

vegan american pancakes (gelutenvrij

Het is weer eens tijd voor een heerlijk recept! Dit recept komt oorspronkelijk uit de Allerhande van de lente 2021, maar dat recept was helaas niet vegan. Maar geen zorgen, ik heb er een heerlijk vegan en glutenvrij recept voor je van gemaakt. Ik vond dit zo lekker, ik zet het zelf ook zeker vaker op het menu!

Dit heb je nodig voor de American pancakes met granola:

– 50 gram vegan roomboter (ik gebruik Flora plant ongezouten)
– 1 tl no egg for baking
– 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (AH merk)
– 2 tl bakpoeder
– 300 ml sojamelk ongezoet
– 1 tl azijn
– 200 gram glutenvrije en vegan granola
– 250 gram aardbeien
– 3 takjes basilicum
– 2 el agavesiroop
– Mespuntje zout

Dit moet je doen:

Smelt 20 gram roomboter in een steelpannetje. Zeef in de tussentijd het bakmeel en bakpoeder in een beslagkom. Doe de sojamelk en het azijn in een kopje en roer goed door. Zet opzij. Maak het vegan ei klaar (gebruik hiervoor 1 tl no egg en 2 el water) en zet dat ook opzij. Zodra de boter helemaal is gesmolten, voeg je dit samen met de eivervanger, het mespuntje zout en de sojamelk met azijn toe aan je bakmeel en bakpoeder.

Klop het geheel goed met een garde totdat er geen klontjes meer in je beslag zitten. Als laatste spatel je 125 gram granola door het beslag. Verdeel dit evenredig in het hele beslag. Smelt een beetje boter in een pan en bakken maar. Uit dit beslag haal je ongeveer zes kleine American Pancakes.

Snijd de basilicum in reepjes en de aardbeien in stukjes. Serveer je pancakes met de overgebleven granola, de aardbeien, de gesneden basilicum en een beetje agavesiroop. Enjoy!

Als je een recept vanmij probeert en op INSTAGRAM plaatst, wil je dan de hashtag #hetgroenebroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..