32x vegan broodbeleg uit de supermarkt

Vegan Broodbeleg 2

Ik ga inmiddels al meer dan drie jaar als veganist door het leven. Voordat ik veganist werd, was ik dol op brood. Maar toen de knop omging, vond ik het maar lastig om mijn brood een beetje smakelijk te beleggen. Na een periode proberen en testen weet ik eindelijk wat fijn en lekker vegan broodbeleg is. Ik introduceer 32 heerlijke opties voor op je bammetje!

Ik heb onderscheid gemaakt in hartig en zoet, zo weet je meteen bij welk vegan broodbeleg je moet zoeken als je trek hebt en weet waar je zin in hebt.

Hartig vegan broodbeleg:

– Quorn vegan chicken free slices
– De Vegetarische Slager Vegetarische boterhamworst
– Mr. Kitchen’s V Spread (verschillende smaken)
– Kips Vegan Filet Americain
– Violife Creamy Original Flavour
– Kips Vegan Pate
– Zonnatura Spread Paprika
– Kips Vegan Snijworst
– Calvé pindakaas (met stukjes) belegd met plakjes banaan
– Zonnatura Spread Tomaat
– De Vegetarische Slager Kipsaté salade
–  Verschillende merken en soorten Hummus
– Wilmersburger Plakjes Classic
– Quorn Smoky Ham Free Slices
– AH Vegan plakjes Pompoen
– Zonnatura Spreak Spinazie
– Violife Original Flavour Slices
– Maza Muhammara
– De Vegetarische Slager Kipkerrie Salade

Vegan broodbeleg

Zoet vegan broodbeleg: 

– Lotus Speculoos (crunchy)
– De Ruijter Anijshagel
– AH Basic Hazelnoot duopasta
– De Ruijter Pure Chocolade Vlokken
– Jumbo Hagelslag XXL Puur
– Yogi & Yousef’s Brownie Spread
– Mr Kitchen’s Chia & Fruit jam
– Appelstroop (bijna alle merken)
– Bolletje Schuddebuikjes
– De Ruijter Blauwe en Witte muisjes
– AH Huismerk Vruchtenhagel
– De Ruijter Vlokfeest
– Coco Kokosbrood alle varianten

Zo, nu heb je een hele lijst met mogelijkheden voor vegan broodbeleg. De keuze is een reuze! Lunch je thuis en heb je zin om uit te pakken? Maak dan eens deze heerlijke Vegan Club Sandwich! Bovenstaande opties voor vegan broodbeleg zijn bij de meeste filialen van Albert Heijn en Jumbo verkrijgbaar. Heeft jouw supermarkt het niet? Vraag dan of ze het voor je kunnen bestellen.

Naast deze heerlijke vegan broodbeleg opties, smeer ik ook nog altijd boter op mijn brood. De meeste boter-voor-op-brood is nu vegan. Zelf kies ik meestal voor Becel Margarine 100% Plantaardig en sinds kort gebruik ik de smeerboter van Flower Farm.

PS Sorry! Ik heb een foutje gemaakt. De Brownie spread van Yogi & Yousef’s is niet bij de supermarkt verkrijgbaar. Deze vind je online bij Yogi & Yousef’s zelf.

Volg:

6 Reacties

 1. 12 december 2019 / 13:23

  Fijn lijstje! Ik ben fan van de karamel-zeezout pindakaas van Mr Kitchens (naast de Calve pindakaas natuurlijk ;p) en ik zag dat ze sinds een paar maanden palmolie-vrije pindakaas hebben. Super fijn! ๐Ÿ™‚

 2. 27 november 2019 / 14:04

  Ik heb die Violife dingen nu al een paar keer voorbij zien komen en ben erg nieuwsgierig. Helaas nog niet ‘in het wild’ gespot.

 3. Reinier
  18 november 2019 / 20:39

  Wat is het allemaal toch lekker. Vandaag heb ik 100% plantaardig kokos brood gehaald bij de albert heijn. Helemaal top!

 4. 18 november 2019 / 15:01

  Snap soms de fantasieloosheid en de gemakzucht niet. Heb nooit problemen met beleg vinden en koop zelden wat. Vanmorgen nog….niks in de koelkast, een kaki in de blender. Is heerlijk dat kaki-moes op geroosterd eiwitbrood. . Verder, avocado prakken met wat kala namak en voedingsgist. Of een potje tomatenpasta opentrekken en dat opleuken met zout, peper en basilicum. Of een appel ( eventueel nog een keer erbij) in stukjes snijden en in pannetje kapot koken en even de stamper erop. Lekker zoet . Geprakte banaan, geprakte kikkererwten (uit blik) met wat komijn, zout en peper. Your fantasy is your limit

  • MJ
   23 november 2019 / 13:19

   hoezo gemakzucht? weet je wat ik niet snap.. dat sommigen het nodig vinden om commentaar te geven iemand anders manier van doen. Ik ben blij met het lijstje en ga er zeker producten van halen. Success met banaan prakken.

 5. Dagmar
  18 november 2019 / 07:51

  Dank je, hier heb ik een boel aan! Ik vond het altijd een crime om iets te vinden voor op mijn broodje. Binnenkort maar eens inslaan ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..