Review | Ethique verzorgingsproducten

Review | Ethique verzorgingsproducten

Mezelf goed verzorgen vind ik super belangrijk. Ik vind het dan ook heel leuk om regelmatig nieuwe producten te proberen. Van een PR-bureau ontving een pakketje met Ethique verzorgingsproducten en die onderwierp ik aan een uitvoerige test!

Ethique Shampoobar Heali Kiwi

Een shampoobar werkt iets anders dan vloeibare shampoo. Een shampoobar is namelijk niets anders dan een blok zeep dat geschikt is voor het schoonmaken van haar. De shampoobar wrijf je tussen je natte handen zodat er een heerlijk schuim ontstaat. Dat schuim is je shampoo en dat masseer je in je haar tot je haren helemaal bedekt zijn. Net zoals een vloeibare shampoo. Vervolgens masseer je heerlijk je hoofdhuid zodat je geen enkel haartje mist. Spoel uit en je haren zijn als nieuw. Tot zover de instructies. Benieuwd naar andere shampoobar? Ik schreef ook een review over Seanik van Lush.

Toen ik de Ethique shampoobar voor het eerst nat maakte, was ik een beetje sceptisch omdat er weinig gebeurde. Maar naarmate ik wat langer wreef, begon de Ethique shampoobar heerlijke te schuimen! Ik liet het ongeveer twee minuten intrekken (ik poetste in die twee minuten mijn tanden onder de douche) en spoelde het daarna uit. M’n haren voelden schoon en licht. Heel fijn! De Ethique shampoobar laat een subtiele, fruitige geur achter.

 

Ethique Conditioner

Ik had nog nooit eerder een solid condition gebruikt, dus was super benieuwd naar de Ethiques Solid Conditioner! Ik hoor meestal verhalen over solid conditioners die niet echt positief zijn. Dus dit was een test waard! Een solid conditioner gebruik je hetzelfde als een shampoobar. Echter komt er dan geen schuim maar een soort zeep laagje in je handen. Dit masseer je in je haar en laat je even inwerken. Ik vond dat er weinig van deze solid conditioner af kwam, dus ik wreef het blok gewoon door m’n haar en dat was echt een succes! Na het gebruiken van deze solid conditioner voelde m’n haar zijdezacht en super licht aan. Ook was mijn haar gemakkelijk door te kammen. En dat zegt wat hoor. Want ik heb een lange, volle bos met dik haar. Het enige nadeel is dat de conditioner kleiner is dan de shampoobar waardoor de conditioner dus sneller opraakt.

Ethique Bodywash

Ik houd van lekkere douchegels en een solid bodywash had ik ook nog nooit geprobeerd. Ik vind mezelf wassen met een blok zeek namelijk altijd een beetje ouderwets en minder fijn dan m’n lichaam wassen met een vloeibare douchegel. Maar goed, openminded als ik ben gaf ik deze Bodywash een kans. Ook omdat de Ethique verzorgingsproducten me tot dusver goed bevielen. Deze bodywash is een diepe reiniger. Dat merk ik direct. Zelf doe ik douchegel altijd op een spons (minder gebruik, minder plastic verpakkingen nodig, dus duurzamer) en dat deed ik met deze bodywash ook. Er kwam weinig schuim vanaf, maar ik zag wel dat de spons groen kleurde. Een goed teken. Ik ging mijn hele lichaam te lijf en werd heerlijk schoon. Wel voelde mijn huid behoorlijk droog aan. Wat mij betreft mag het iets meer creamy zijn.

 

Ethique Facecleanser

Een solid face cleanser? Sounds great right? Ik las trouwens een tijdje terug dat vele mensen hun gezicht niet wassen. Wat? Huh? Ik hoop maar dat het een grapje was.. Anyway. Deze Solid Face Cleanser van Ethique probeerde ik ook. Het is een romige kosos cleanser en daarnaast zou hij ook ideaal zijn om make-up te verwijderen. Ik draag geen make-up, dus daar kan ik je weinig over vertellen. Wel kan ik je vertellen of de face cleanser beviel. Nee. En ik weet ook al waarom. Deze cleanser is voor een normale tot droge huid. Ik heb een vette, olieachtige huid. Door het gebruik van deze cleanser maakte mijn huid nog meer talg aan en daardoor kreeg ik direct puistjes.. (echt direct, kwestie van een uurtje). Maar dat betekent dus wel direct dat het voor een droge huid een enorm succes is.

 

Over Ethique

Ethique zet zichzelf een behoorlijk hoog doel. Ze willen namelijk het meest duurzame bedrijf worden in de cosmetica brance. Een doel dat ik maar al te graag toejuich. De ethique verzorgingsproducten zijn plasticvrij maar ook palmolie vrij en natuurlijk vegan. Daarnaast zijn ze bezig met fair trading. Dat betekent simpelweg dat ze een eerlijke prijs betalen voor de grondstoffen die ze gebruiken, zo weinig mogelijk negatieve impact op het milieu hebben en dat ze investeren in gezinnen die voor zichzelf beginnen. Dit doen ze door materiaal te betalen, ze het proces te leren en begeleiding te bieden waar nodig.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Ethique verzorgingsproducten zijn in Nederland exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar. Hieronder de prijzen van de de producten die je in deze review zag(de collectie is veel groter):

Heali Kiwi – Solide Shampoo voor een gevoelige hoofdhuid – 110 gram € 13,-
The Guardian – Solid Conditioner voor normaal tot droog haar – 60 gram € 15,-
Matcha, Lime & Lemongrass – Solid Bodywash – 120 gram € 6,-
Bliss Bar – Solid gezichtsreiniger – 110 gram € 15,-
In-shower containers (het blauwe bakje waar je de shampoobar en de solide conditioner in bewaart) € 12,- (verkrijgbaar in groen, roze, donkerblauw en wit).

 

 

 

 

 

Volg:

3 Reacties

 1. 4 december 2019 / 23:28

  Ik heb ze ook toegestuurd gekregen, maar nog niet de kans gehad ( eerst andere dingen opmaken), ben alleen maar nog benieuwder geworden nu.

 2. 15 november 2019 / 10:22

  Top! Ben wel benieuwd naar deze producten. Het lastige aan die blokken shampoo/zeep lijkt me alleen als ze bijna opzijn en je hebt van die brokjes over. On the other hand: laatste restje uit een fles krijgen is ook een kunst.
  Ik heb zelf geen goede ervaring met ‘blok zepen’ voor het gezicht, ze zijn vaak te aggressief voor mij. Ben wel benieuwd naar deze versie dus!

 3. 14 november 2019 / 12:15

  Ik krijg ook steevast dat squeaky-clean gevoel van een blok zeep. Dat is meteen ook de reden waarom ik de zepen van Lush uitsluitend als handzeep gebruik, want dan vind ik het minder erg.

  Met dit merk heb ik geen ervaring, maar ik snap je enthousiasme voor shampoo en conditioner in vaste vorm! Bij een conditioner lijkt het inderdaad alsof er geen product vrijkomt, maar na het uitspoelen, voel ik effectief een groot verschil. En zou het trouwens niet kunnen dat de conditioner bar hier kleiner is omdat die zuiniger in gebruik zijn? I mean, mijn Solid Conditioner van Lush gaat ook al veel langer mee dan bepaalde Shampoo Bars …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..