Mijn vegan skincare routine – januari 2020

Mijn vegan skincare routine

Ik krijg de laatste tijd vaak vragen over goede vegan huidverzorging. Daarom leek het mij leuk om mijn vegan skincare routine met jullie te delen. Ik gebruik regelmatig verschillende en nieuwe producten. Maar dit is mijn vegan skincare routine op dit moment (januari 2020).

Een goede vegan skincare routine bestaat uit (minstens) 3 componenten. De eerste is reinigen, de tweede is neutraliseren en de laatste is een beschermen/moisturisen. In dit overzicht laat ik je de 3 producten zien die ik op dit moment gebruik en ik vertel je iets over verschillende maskers.

Vegan skincare routine - een vegen remedie tegen puistjes

Stap 1 van mijn skincare routine: Reinigen

Reinigen doe ik altijd onder de douche. Hiervoor gebruik ik de Charcoal Cleansing Bar van Wat Maakt Je Mooi. Deze zeep is voornamelijk geschikt voor een vette en onzuivere huid. Ik heb een vette huid, dus dit past heel goed bij mij. De basis van deze Cleansing Bar bestaat uit 99,9% uit natuurlijke zeep met een rijke toevoeging van pure argan olie. Daarnaast zit er een zeespons op die zelfreinigend is.

De zeespons is misschien nog wel een dingetje. De zeespons valt namelijk onder het dierenrijk, maar heeft geen organen, weefsel of neuronen. Waardoor het (in mijn ogen) de omschrijving van een plant is. Ik denk dat iedereen voor zichzelf moet beslissen of een zeespons veganistisch genoeg is of niet. Meer informatie over de zeespons ten opzichte van veganisme vind je hier: Uncrcow Tumblr.

Mijn vegan skincare routine 3

Stap 2 van mijn skincare routine: Neutraliseren

De tweede stap is neutraliseren. Hiervoor gebruik ik een toner. Ik heb verschillende toners geprobeerd en op dit moment gebruik ik de Eau Roma Water van Lush afgewisseld met de Cornflower Skin Tonic van Wat Maakt je Mooi.  Een van deze heerlijke sprays gebruik ik zodra ik uit de douche kom. Ik droog mezelf af, trek een onderbroek aan en vervolgens voorzie ik mijn gezicht van 2 tot 3 spuitjes van de Eau Roma Water of de Cornflower Skin Tonic. Dit laat ik even intrekken en vervolgens kleed ik mezelf verder aan.

Lush enzymion Moisturiser review

Stap 3 van mijn vegan skincare routine: Beschermen/Moisturisen

Als laatste gebruik ik een dunne, matte moisturiser. Als moisturiser gebruik ik sinds december namelijk Enzymion van Lush. Het is een romige, zachte en matte moisturiser die snel intrekt en geen glans achterlaat. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Ik ga graag shinend door het leven, maar niet met een glimmend hoofd. Deze smeer ik op net voordat ik de deur uit ga. Omdat het zo snel intrekt, kan dat prima. Daarnaast kun je deze moisturiser ook gebruiken als nachtcrème.

 

vegan skincareExtra vegan skincare opties

Er zijn een tal van extra skincare opties. Zelf gebruik ik met enige regelmaat een lekker masker zoals bijvoorbeeld Herbalism van Lush (klik hier voor mijn review). Dit is eigenlijk een reiniger, maar ik laat ‘m lekker tien minuten intrekken. Werkt fantastisch! Ook ben ik groot fan van de verschillende maskers van Wat Maakt Je Mooi. Wil je ook een masker gebruiken? Gebruik dan eerst een masker, dan de reiniger, vervolgens de toner en als laatste de moisturiser. Als je het prettiger vindt om niet dezelfde crème als dag- en nachtcrème te gebruiken, dan vind ik Paula’s Choice for men een fijne optie. Ik gebruik de Nightime Repair al een tijdje en ben er erg enthousiast over.

Ik hoop dat ik je met dit kijkje in mijn vegan skincare routine wat inspiratie op heb mogen laten doen. De producten die ik noem zijn unisex (behalve de PC4Men nachtcrème) en voor iedereen te gebruiken. Maar ik adviseer altijd wel om zelf even onderzoek te doen of iets bij jouw huidtype past zodat je niet de verkeerde producten mee naar huis neemt.

 

 

 

 

 

 

Volg:

1 Reactie

  1. 6 januari 2020 / 12:42

    Fijn dat jij ook geen uitgebreide routine hebt! Ain’t nobody got time for that!
    Ik heb Enzymion op dit moment ook in gebruik, al vind ik het lastig dat hij zo dun is. Laatst vergiste ik me van potje (dacht dat ik Ultraplant in m’n handen had, was het Enzymion …) en vloog er een flinke klodder de wasbak in. ? Verder wel een erg fijne crème!
    Tea Tree Water van Lush is trouwens ook erg fijn om meteen bij het ontwaken te sprayen. Ik heb een flesje op m’n nachtkastje staan. Tip van Jennie from the Blog, hehe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..