Over Het Groene Broertje

 

Een vegan verjaardag - Sytse

Hoi liefhebber van veganfood en groene dingen! Leuk dat je een kijke neemt op Het Groene Broertje! Op deze pagina zie je wie er achter dit blog schuilt. Mijn naam is Sytse Monsma en ben inmiddels 33 jaar oud (time flies). Ik ben een echte Fries en dat verraadt mijn accent direct. Mijn hart zal daar altijd blijven ook al woon ik nu al 5 jaar in het noordelijkste puntje van Noord-Holland: Den Helder. Deze stad is rustig, stil en daardoor voelt het net als een dorp. Ze lopen hier nog niet echt mee met de plantaardige toekomstvisie, maar dat komt vanzelf.

Ergens in juni 2016 begon ik met een veganistische levensstijl. In het begin was dat alleen voeding maar inmiddels omvat het alles in mijn levensstijl. Zo heb ik kort daarna een paar leren schoenen afgedragen, een ander paar naar de kringloop gebracht en inmiddels veel kledingstukken en huishoudelijke artikelen vervangen. Ik vind het namelijk duurzamer om spullen en kleding af te dragen dan het weg te gooien. Zodra iets aan vervanging toe was, koos ik voor een veganistisch en duurzamer alternatief. Rome is niet in een dag gebouwd en je hele levensstijl omgooien, dat gebeurt ook niet zo 1, 2, 3. Daarom vind ik het ook belangrijk dat wanneer je een dergelijke overstap maakt, je niet te streng voor jezelf moet zijn. Beter in kleine stapjes over naar een vegan lifestyle, dan met grote stappen vooruit om vervolgens te vallen en op te geven.

Ik woon samen met mijn vriend Reinier en onze twee katten. De jongens (Ricksens & Sasha) zijn al jaren mijn vrienden. Rick is inmiddels 9 en Sasha 8. Ondanks dat ze alles in huis vernielen, we pakken ‘s nachts de bank in in afdekzeil zodat die niet kapot gaat door alle kattennageltjes, houd ik zielsveel van ze. Kinderen heb ik niks mee. Die zal ik dus ook nooit krijgen. Dat wist ik al op vrij jonge leeftijd. Ik ben erg op mijn vrijheid gesteld en met kinderen wordt het leven compleet anders. Ik blijf dus lekker dedicated bezig met andere dingen.

Onlangs bracht ik mijn eerste e-book uit: Een vegan verjaardag. Het is een e-book met 20 recepten opgedeeld in 4 categorieën: Vegan zoetigheden, smeersels en dips, warme hapjes uit de oven en mock- & cocktails. Meer informatie daarover vind je hier: Een vegan verjaardag

De wereld is prachtig en dat moeten we zo zien te houden. Er gebeurt een hoop op gebied van vervuiling, agressie, dierenleed en andere narigheden. Ik probeer een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk neer te zetten op mijn stukje wereld. Zoveel mogelijk groen te doen en niet meewerken aan een industrie die tegen al mijn principes ingaat. Laten we met z’n allen liefde verspreiden. Daar wordt de wereld zoveel mooier van <3

 

9 Comments

 1. 24 april 2017 / 06:56

  Ik had voor Earth Day op mijn blog 5 andere groene bloggers in de bloemetjes gezet en kreeg als reactie dat ik hier eens moest komen lezen.
  En dat was terecht, zo blijkt!
  Nu heb ik weer een blogger bij om te komen lezen.

  Ziet er allemaal heel leuk uit. Straks of morgen kom ik nog eens even terug lezen…

 2. 22 januari 2017 / 09:51

  Wat doe je als job als ik vragen mag? ? want je heb precies zooo veel tijd voor je blog ?

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   24 januari 2017 / 17:37

   Ik ben 4 dagen per week Senior Webcare Employee bij een groot multimedia bedrijf. De artikelen voor mijn blog schrijf ik tussendoor, op m’n vrije dag en in het weekend 😉

 3. Marieke
  30 november 2016 / 12:16

  Wat mooi hoe je dingen beschrijft. Heel herkenbaar. Het resultaat is fijn voor de aarde, de dieren en dus ook voor ons. Thnx! Vegan groet, Marieke

 4. 30 oktober 2016 / 04:34

  Professionele en mooie blog 🙂 ik ga deze zeker vaker bekijken!!

 5. Karin Postma
  1 oktober 2016 / 21:18

  Heeeel vet!! (plantaardig vet natuurlijk..;)) Geweldig dat je dit doet. Dank! (..heel vet reactie zie jouw reactie op onze camper…)

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 oktober 2016 / 20:42

   Hahaha, goed gespiegeld 😉 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.