Over Het Groene Broertje

Hey leukerd! Tof dat je komt kijken naar het gezicht achter deze vegan en duurzame lifestyleblog. Sytse is de naam. Inmiddels ben ik 31 en een echte Fries (dat ontgaat je ook niet hoor, met dat plattelandse accent van mij) en mijn hart zal daar altijd blijven. Ook al woon ik nu even in Den Helder met m’n liefde.

Sinds oktober 2016 leef ik veganistisch. Dat gaat voor mij verder dan alleen plantaardig eten. Ik gebruik ook geen dierlijke producten in mijn dagelijkse leven. Zo heb ik een paar leren schoenen afgedragen, een ander paar naar de kringloop gebracht en inmiddels veel kledingstukken en huishoudelijke artikelen vervangen. Ik vind het namelijk duurzamer om spullen en kleding af te dragen dan het weg te gooien. Zodra iets aan vervanging toe was, koos ik voor een veganistisch en duurzamer alternatief. Rome is niet in een dag gebouwd en je hele levensstijl omgooien, dat gebeurt ook niet zo 1, 2, 3.

Katten zijn retecool. Ik heb er twee. De jongens (Ricksens & Sasha) heb ik al jaren. Rick is inmiddels 8 en Sasha 7.  Kinderen vind ik niks. Daarvan heb ik dus nul. Huilen doe ik om de haverklap. Volslagen idioot. Een mus aanrijden is janken in de auto (true story). Verplicht daarna eendjes voeren om het verlies te compenseren .

De wereld is prachtig en dat moeten we zo zien te houden. Er gebeurt een hoop op gebied van vervuiling, agressie, dierenleed en andere narigheden. Ik probeer een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk neer te zetten op mijn stukje wereld. Zoveel mogelijk groen te doen en niet meewerken aan een industrie die tegen al mijn principes ingaat. Laten we met z’n allen liefde verspreiden. Daar wordt de wereld zoveel mooier van <3

9 Comments

 1. 24 april 2017 / 06:56

  Ik had voor Earth Day op mijn blog 5 andere groene bloggers in de bloemetjes gezet en kreeg als reactie dat ik hier eens moest komen lezen.
  En dat was terecht, zo blijkt!
  Nu heb ik weer een blogger bij om te komen lezen.

  Ziet er allemaal heel leuk uit. Straks of morgen kom ik nog eens even terug lezen…

 2. 22 januari 2017 / 09:51

  Wat doe je als job als ik vragen mag? ? want je heb precies zooo veel tijd voor je blog ?

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   24 januari 2017 / 17:37

   Ik ben 4 dagen per week Senior Webcare Employee bij een groot multimedia bedrijf. De artikelen voor mijn blog schrijf ik tussendoor, op m’n vrije dag en in het weekend 😉

 3. Marieke
  30 november 2016 / 12:16

  Wat mooi hoe je dingen beschrijft. Heel herkenbaar. Het resultaat is fijn voor de aarde, de dieren en dus ook voor ons. Thnx! Vegan groet, Marieke

 4. 30 oktober 2016 / 04:34

  Professionele en mooie blog 🙂 ik ga deze zeker vaker bekijken!!

 5. Karin Postma
  1 oktober 2016 / 21:18

  Heeeel vet!! (plantaardig vet natuurlijk..;)) Geweldig dat je dit doet. Dank! (..heel vet reactie zie jouw reactie op onze camper…)

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 oktober 2016 / 20:42

   Hahaha, goed gespiegeld 😉 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 102 andere abonnees