Over Het Groene Broertje

 

Een vegan verjaardag - Sytse

Hoi liefhebber van veganfood en groene dingen! Leuk dat je een kijkje neemt op Het Groene Broertje! Op deze pagina zie je wie er achter dit blog schuilt. Mijn naam is Sytse Monsma en ben inmiddels 33 jaar oud (time flies). Ik ben een echte Fries en dat verraadt mijn accent direct. Mijn hart zal daar altijd blijven ook al woon ik nu al 5 jaar in het noordelijkste puntje van Noord-Holland: Den Helder. Deze stad is rustig, stil en daardoor voelt het net als een dorp. Ze lopen hier nog niet echt mee met de plantaardige toekomstvisie, maar stapje voor stapje komt er toch verandering. Ik kan inmiddels zelfs buiten de deur lunchen en taart eten. Dus het gaat de goede kant op.

29 juli 2016 begon ik met een veganistische levensstijl. In het begin was dat alleen voeding maar inmiddels gebruik ik niets dierlijks meer. Zo heb ik kort nadat ik de connectie mijn leren schoenen afgedragen, een ander paar naar de kringloop gebracht en inmiddels alle kledingstukken en huishoudelijke artikelen vervangen. Ik vind het namelijk duurzamer om spullen en kleding af te dragen dan het weg te gooien. Zodra iets aan vervanging toe was, koos ik voor een veganistisch en duurzamer alternatief. Rome is niet in een dag gebouwd en je hele levensstijl omgooien, dat gebeurt ook niet zo 1, 2, 3. Daarom vind ik het ook belangrijk dat wanneer je een dergelijke overstap maakt, je niet te streng voor jezelf moet zijn. Beter in kleine stapjes over naar een vegan lifestyle, dan met grote stappen vooruit om vervolgens te vallen en op te geven.

Ik geloof dat we allemaal in nauwe verbinding staan met het Universum. We zijn alleen verleerd om de connectie te maken met de bronenergie. Paranormaliteit is voor iedereen en van niemand. Omdat we samen één zijn. Het spirituele, de kosmos, het universum, hoe je het ook noemt, het heeft me altijd geboeid. Vanaf mijn pubertijd ben ik daar mee bezig geweest maar vanuit angst toch gestopt. Altijd heeft er iets in mijn geborreld om mezelf weer open te stellen voor de energie van het Universum (zo noem ik het) en ben ik mezelf weer gaan ontwikkelen. Mijn hele verhaal vind je hier: Mijn verbinding met het Universum. Ik leg Orakel Kaarten, geef readings (klik hier maar eens en lees vooral de beoordelingen) en ga in augustus 2020 een cursus Reiki volgen zodat ik straks naast een persoonlijke reading je ook kan voorzien van een Reiki behandeling. De energie van Chakra’s vind ik ook super interessant, dus daar ben ik me ook in aan het verdiepen. Zou een compleet energised centrum voor me in de toekomst liggen? Dat je bij mij langs kan komen voor een reading, reiki, chakra healing, meditatie en ook nog workshops kan volgen? Wie weet!

Ik woon samen met mijn vriend Reinier en onze twee katten. De jongens (Ricksens & Sasha) zijn al jaren mijn vrienden. Rick is inmiddels 9 en Sasha 8. Ondanks dat ze alles in huis vernielen, we pakken ’s nachts de bank in met afdekzeil zodat die niet kapot gaat door alle kattennageltjes, houd ik zielsveel van ze. Kinderen heb ik niks mee. Die zal ik dus ook nooit krijgen. Dat wist ik al op vrij jonge leeftijd. Ik ben erg op mijn vrijheid gesteld en met kinderen wordt het leven compleet anders. Ik blijf dus lekker dedicated bezig met andere dingen.

Onlangs bracht ik mijn eerste e-book uit: Een vegan verjaardag. Het is een e-book met 20 recepten opgedeeld in 4 categorieën: Vegan zoetigheden, smeersels en dips, warme hapjes uit de oven en mock- & cocktails. Meer informatie daarover vind je hier: Een vegan verjaardag

De wereld is prachtig en dat moeten we zo zien te houden. Er gebeurt een hoop op gebied van vervuiling, agressie, dierenleed en negatieve energie. Ik probeer een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk neer te zetten op mijn stukje wereld. Zoveel mogelijk groen te doen en niet meewerken aan een industrie die tegen al mijn principes ingaat. Laten we met z’n allen liefde verspreiden. Daar wordt de wereld zoveel mooier van <3

 

15 Reacties

 1. Annelies
  14 januari 2022 / 01:38

  Hallo Sytse,
  Zou je ook tarot kaarten willen leggen voor mij, ik woon te Utrecht,.. Was benieuwd hoe ik dan mijn vraag moet stellen?

 2. Marco Sporck
  21 november 2021 / 23:32

  Per toeval (of toch niet…) kwam ik op jouw waanzinnige website terecht. Fantastisch om te lezen hoe jij jouw levensstijl uitdraagt en daar trouw aan blijft. Dat geeft echt energie. En dan heb ik het nog niet over de vegan recepten. Ik merk dat ik blijf hangen in de gerechten die ik al ken. Mooi om te lezen wat er nog meer mogelijk is op vegan gebied. Ik blijf jou zeker volgen. Zeker in de huidige tijd kan ik elke stukje positiviteit gebruiken. Bij deze stuur ik alvast wat zuid-Limburgs positivisme naar Den Helder! Respect en liefde!

  • 30 november 2021 / 15:31

   Hi Marco, nou wat is dit een leuke reactie zeg! Dankjewel!! Er komen weer fijne nieuwe dingen aan!!

 3. 8 oktober 2021 / 19:26

  Wow, jij mag mijn broertje zijn hoor, zo veelzijdige tips en trics , fantastische blog, toevallig ontdekt, maar staat direct bij mijn favorieten, leuke recepten ook, top gedaan Syste , doe zo voort he

 4. 24 april 2017 / 06:56

  Ik had voor Earth Day op mijn blog 5 andere groene bloggers in de bloemetjes gezet en kreeg als reactie dat ik hier eens moest komen lezen.
  En dat was terecht, zo blijkt!
  Nu heb ik weer een blogger bij om te komen lezen.

  Ziet er allemaal heel leuk uit. Straks of morgen kom ik nog eens even terug lezen…

 5. 22 januari 2017 / 09:51

  Wat doe je als job als ik vragen mag? ? want je heb precies zooo veel tijd voor je blog ?

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   24 januari 2017 / 17:37

   Ik ben 4 dagen per week Senior Webcare Employee bij een groot multimedia bedrijf. De artikelen voor mijn blog schrijf ik tussendoor, op m’n vrije dag en in het weekend 😉

 6. Marieke
  30 november 2016 / 12:16

  Wat mooi hoe je dingen beschrijft. Heel herkenbaar. Het resultaat is fijn voor de aarde, de dieren en dus ook voor ons. Thnx! Vegan groet, Marieke

 7. 30 oktober 2016 / 04:34

  Professionele en mooie blog 🙂 ik ga deze zeker vaker bekijken!!

 8. Karin Postma
  1 oktober 2016 / 21:18

  Heeeel vet!! (plantaardig vet natuurlijk..;)) Geweldig dat je dit doet. Dank! (..heel vet reactie zie jouw reactie op onze camper…)

  • Het Groene Broertje
   Auteur
   3 oktober 2016 / 20:42

   Hahaha, goed gespiegeld 😉 Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..