Is het lang geleden?

Is het lang geleden?

Hey hoi! Het is even geleden dat ik hier iets heb gepost. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe en wat, en hoe de toekomst voor dit blog eruit zal zien. Daarnaast ga ik je natuurlijk vertellen wat ik de afgelopen maanden dan precies wel heb gedaan. Pak lekker een kop thee, een vegan Kitkat en lees lekker mee.

Ik voelde het niet meer

Zoals ik in de instagrampost hieronder ook schreef: ik voelde het niet meer. Ik voelde het bloggen en content maken niet meer, ik zag niet wat ik nou eigenlijk toevoegde in de iedere dag groeiende online vegan wereld en ik werd duidelijk naar een ander pad getrokken. Daarom besloot ik op 3 oktober dat het klaar was met Het Groene Broertje. Ik kreeg ontzettend lieve reacties en veel vonden het jammer maar zagen het ergens ook wel aankomen omdat ik heel erg bezig was met mijn nieuwe onderneming. Ik vond zelf dat ik halfbakken content maakte uit een soort verplichting en jullie zijn meer waard dan halve aandacht. Het voelde alsof ik jullie maar ook mezelf daarin tekort deed. En dan ben ik iemand die knopen doorhakt en iets gewoon helemaal afsluit. Ik heb ook meerdere malen de gedachte gehad om deze website helemaal te sluiten en mijn Instagram account te verwijderen. De Facebookpagina van Het Groene Broertje, die bestaat dus ook echt niet meer. Op Instagram heet ik nu gewoon ‘SytseMonsma‘. Tijden veranderen en ik wist even niet meer waar ik stond en wilde staan met betrekking tot het blog en influencer bestaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sytse (@sytsemonsma)

 

Waar ik dan wel was

Zoals de meeste van jullie denk ik wel weten, ben ik 2,5 jaar een nieuwe onderneming gestart: Kosmisch Verbinder. Dit is de spirituele kant van mij. Ik geef Reiki behandelingen en cursussen en doe Tarot kaartleggingen (en geef hier een cursus in). Dat was vanaf dag één super succesvol en ik merkte dat al mijn energie daar naartoe ging. En ik wilde ook dat het daar naartoe ging. Het voelde voor mij namelijk zoveel waardevoller om mensen op die manier te helpen en van inzichten te voorzien, dan via een blog/instagram waarin ik maar wat de lucht in schoot. Ik verlangde naar echt contact en naar echt een bijdrage leveren. Een bijdrage leveren waarvan ik het resultaat ook echt zag. Ik heb de afgelopen tijd dan ook keihard gewerkt en draaide met liefde weken van 6 werkdagen van 10.00 tot 21.00 uur. Daarnaast kwam er natuurlijk ook een heleboel innerlijk werk voor mezelf naar voren. Je kan een ander niet helpen als je zelf met dezelfde wond rondloopt. Dus ik keerde naar binnen, ging de natuur in, deed de televisie de deur uit, verbond meer en dieper met mensen die dichtbij me staan en ging met mezelf de diepte in. Een van mijn zogenaamde voornemens voor 2023 (of gewoon voor de toekomst) is dat ik meer wil spelen. En daardoor begon mijn blog en instagram account waarin ik lekker creatief bezig kan zijn, ook weer te borrelen. Het kan namelijk heel goed naast elkaar blijven bestaan.

En dit is wat ik nu ga doen

Daarom heb ik besloten om zo nu en dan weer wat te posten op deze pagina maar ook op mijn Instagram account. Inmiddels zijn er 2000 volgers verdwenen, maar dat maakt niet uit. Weet je waarom niet? Daar draait het niet om. Het gaat nu om wat ik wil delen, wat ik leuk vind en of daar 1 like op komt of 6000, dat bepaalt niet de waarde. Ik wil je meer op persoonlijk vlak meenemen in wat ik doe. Natuurlijk gaat het soms ook nog over eten of zal ik een lekker recept delen, maar ik wil losbreken van die kaders en gewoon doen wat ik op dat moment voel. Dat kan zijn dat ik iets over een fijn boek deel, persoonlijke strubbelingen, een recept, een tip, my life in pictures, een leuke producttip of review, wat zich maar aandient. Ik weet helemaal niet of ik dat kan hoor, maar dat het hek open staat en dat het mag gaan stromen zoals het gaat stromen, dat voelt al heel goed. En waar we verder naartoe gaan en hoe het er dan uit zal komen te zien, daar komen we vanzelf gaandeweg wel achter.

Bedankt dat je bent gebleven, bedankt dat je er (weer) bent. Weet dat het wordt gewaardeerd en gezien. Ga je mee op ontdekkingstocht?

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 31 januari 2023 / 14:50

  Leuk dat je weer gaat bloggen, welkom terug 🙂 En weet je? Dat soort blogs volg ik het liefst, mensen die delen wat ze leuk vinden, wat ze bezighoudt, persoonlijke verhalen. Zo doe ik het zelf ook, en dat lees ik ook graag. Dus ik blijf 😀

 2. Patricia Dobbyn
  30 januari 2023 / 13:19

  Hoi Sytse, ik ken je niet persoonlijk, maar heb je via via gevonden. Ik ben niet vegan; al ben ik nu behoorlijk nieuwsgierig naar hoe zo’n vegan kitkat smaakt, want ben wel groot fan van chocola. 😂
  In eerste instantie ben ik je gaan volgen om je te steunen. (IG zegt dat meer volgers goed is, dus doen we dat. 😅) Je deelt heel open en spontaan over de dingen die je bezig houden en dat spreekt me altijd aan in mensen. De vriendin van mijn zoon houdt zich heel erg bezig met Tarot en door jou te volgen leer ik hier ook wat meer over. Juist dat persoonlijke verslag van mooie momenten op een dag vind ik fijn om te lezen en inspireert ook om dat zelf wat meer toe te passen.
  p.s. Ik heb in een ver verleden met Reinier bij Giraffe gewerkt, dus mocht hij zich dat ook herinneren, doe hem dan vooral de groeten.
  Groetjes, Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..