Een teken van leven op m’n blog

het groene broertje

Wat is het stil op m’n blog hè? Gelukkig zijn daar hele goede redenen voor. Geen erge. Vooral leuke! En ik ben inmiddels op het punt dat ik weer wat meer balans in het bloggen en alle randzaken krijg. Ik leg je even uit waarom het zo stil is op Het Groene Broertje. 

Werk

Naast mijn blog, heb ik ook nog ander werk. Ik heb een baan en m’n eigen bedrijf. Tweeduizendnegentien is voor mij echt een jaar dat om balans draait. En aangezien m’n eigen bedrijf steeds meer tijd van mij vraagt, schiet het bloggen er een beetje bij in. En dat is niet erg, maar de balans moet ik wel even opmaken. (meer dan) Drie weken radiostilte op mijn blog, is iets teveel. Tijd om de focus weer een beetje te verleggen. Mijn eigen (SEO)tekstbedrijf, dat ook onder Het Groene Broertje valt, loopt momenteel ontzettend goed. Super fijn en ik vind het echt fantastisch! Daardoor verschuiven de belangen een beetje en verwaarloos ik m’n blog en dat is niet de bedoeling. Daarnaast ben ik met een supervet (e-)boek bezig en dat kost ook veel tijd. Vormgeving is namelijk niet mijn beste kwaliteit. Daarom ging ik op zoek naar een fijne vormgever met dezelfde kernwaarden als ik (gevonden!) en ben ik veel recepten aan het uitwerken en die moeten ook gefotografeerd worden. Die recepten publiceer ik natuurlijk niet hier, want dan heeft het (e-)boek geen toegevoegde waarde meer. Ook werk ik nog 4 dagen in de week voor een baas waar ik nog steeds integreer ivm het overspannen zijn. Ik merk dat ik langzaamaan weer terugga naar de Sytse die ik was waardoor ik overspannen werd, dus de balans opmaken is hoog nodig!

Vrije tijd

Naast werken en geld verdienen bestaat er ook nog iets als vrije tijd. Dat heb ik steeds minder omdat ik veel met werk bezig ben en daar echt van geniet. Maar het is super belangrijk om ook te ontspannen en te genieten van en met andere mensen. Daarom had ik gisteren een date met Reinier omdat we afgelopen vrijdag 5 jaar samen waren. Dat hebben we echt heel goed gevierd hoor! Gezellig met de trein naar  Amsterdam, winkelen bij Lush en als kers op de taart, uit eten bij de Vegan Junk Food Bar. We hebben echt genoten van onze heerlijke date dag. En nu op naar de volgende 5 😉 Daarnaast vind ik het ook heerlijk om gezellig met vrienden af te spreken. Daarom heb ik nu één standaard vrije dag ingepland. Op zondag doe ik niets waar ik geen zin in heb of wat zou moeten. Dus dan spreek ik af met vrienden, familie of doe ik leuke dingen met Reinier. En nu het zonnetje al een paar dagen schijnt, is het nog lekkerder om samen een paar uurtjes te gaan wandelen in de natuur. Iets met work hard, play hard.

Leven in balans

Wat is dat toch lastig voor me, die verrekte balans in het leven. Ik vind veel dingen ook gewoon veel te leuk om te laten. En de dingen die ik zou moeten doen, sporten, huishouden en dat soort dingen, vind ik minder leuk en blijven dus een beetje hangen. Daarom maak ik iedere avond een dagplanning voor de volgende dag. Inclusief (geschatte) tijden. Wat moet er vandaag gebeuren, hoe laat en hoeveel tijd kost het? Daardoor heb ik ’s avonds nog een paar uurtjes om te ontspannen en de dag los te laten. Echt superfijn. Het zorgt voor overzicht en zo weet ik precies waar ik aan toe ben. Maar eerlijk gezegd, kan dat echt nog beter hoor. Het is een work in progress en iedere stapje is er één.

Hoe zorg jij voor een gezonde balans in je werk- en privéleven?

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Afieke
  24 februari 2019 / 11:00

  E-book! E-book! E-book! E-book! ;D <3

  Balans IS ook lastig, althans, ik herken het. Mooi hoe eerlijk je hierover schrijft Syts!

 2. 19 februari 2019 / 09:57

  Zo herkenbaar! Hier ook een baan en voor mezelf werken én een boek schrijven, en zeker in drukke periodes moet ik uitkijken dat het me niet opbreekt. Ik heb nu een interne sollicitatie lopen, en als ik dat word ga ik sowieso een dag minder werken in de week, maar als ik het niet word overweeg ik het ook. Fijn dat je er weer bent!

  • 19 februari 2019 / 11:56

   Ja, erg hè? Maar veel is ook gewoon zo tof om te doen! Ik ga denk ik een periode standaard een dag in de week vrij nemen zodat ik aan m’n e-boek kan werken. Gewoon voor een bepaalde periode. Ik hoop dat je wordt aangenomen. Ik duim voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..