Een vegan verjaardag – lancering van mijn eerste e-book

Een vegan verjaardag - Sytse

Oh lord! Mijn eerste e-book is een feit! Hoe tof is dat? Ik wil je graag wat meer vertellen over het e-book Een vegan verjaardag en over hoe het e-book tot stand is gekomen.

Hoe een vegan verjaardag tot stand kwam

In mijn directe omgeving ben ik één van de weinige veganisten. Als er een verjaardag, spelletjesavond of wat voor partijtje dan ook wordt georganiseerd, krijg ik altijd de vraag wat ze voor mij op tafel moeten zetten. Omdat ik niet teveel druk wil uitoefenen met mijn ethische keuze (al ben ik ook niet vies van een verhitte discussie over de vreselijke industrie die de wereld normaal is gaan vinden) zeg ik altijd dat een zakje Croky chips, een rol Oreo’s of een schaaltje fruit wel voldoende is. Maar eigenlijk is het natuurlijk best ongezellig dat ik niet mee kan eten met de taart, de warme hapjes of de toastjes. Om iedereen die ditzelfde probleem heeft te helpen, bedacht ik dit e-book.

Een vegan verjaardag - Chocolade fudge met noten
Wat staat er in een vegan verjaardag?

Ik heb van het e-book een volledig verjaardagshapjes menu gemaakt. Het is opgedeeld in 4 hoofdstukken: De lekkerste zoetigheden, Heerlijke smeersels en dips, Warme hapjes uit de oven en Feestelijke mock- & cocktails. Daarnaast heb ik de recepten echt zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Vaak als mensen dat zeggen zie je iets als: was de aardbeien in de tranen van een zeemeermin die zijn opgevangen bij de eerste volle maan van een oneven jaar. Maar in mijn geval, is het echt super simpel. Alles is te koop bij de normale supermarkt (of slijterij) en iedereen kan de recepten volgen. Als je het recept volgt, kunnen de hapjes niet mislukken.

<- hier zie je al een stukje van de vormgeving. Zo zien de hoofdstukpagina’s eruit.

Gewoon vaker plantaardig

De reden dat ik een vegan verjaardag zo toegankelijk mogelijk wilde maken, is dat ik mensen wil laten zien dat je als vegan echt niks hoeft te missen en dat alles wat je graag eten, prima geveganized kan worden. En hopelijk zorgt het ervoor dat mensen vaker voor een plantaardig alternatief kiezen. En natuurlijk zou het het allermooist dat iedereen voortaan een vegan verjaardag viert.

Ik hoop dat ik je mag inspireren en als je mijn e-book bestelt, je er ontzettend van zal genieten. Je bestelt ‘m hier: Bestel Een vegan verjaardag of check de cover in de sidebar.

 

Volg:

3 Reacties

 1. 3 februari 2020 / 10:23

  Zo leuk! Gefeliciteerd, Sytse! Het ziet er echt heel mooi uit. Vooral de warme hapjes klinken heerlijk. ?

 2. Sarina
  3 februari 2020 / 09:09

  Jaaaa vind het zo fijn om alle recepten in een lekker ebook bij elkaar te hebben. Normaal gezien pluk ik overal een paar recepten vandaan, maar dat is nu niet meer nodig.

  Heel erg bedankt voor je mooie ebook Syts!
  In maart is m’n vriend jarig en dan ga ik het uitgebreid testen ?. En nog van harte gefeliciteerd schat! ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..