Recept | Vegan breakfast bowl van Plantbasedbrekkie

Miriam - plantbasedbrekkie - vegan breakfast bowl

Vandaag presenteer ik je een heerlijke vegan breakfast bowl van Miriam van Plantbasedbrekkie! Deze vegan breakfast bowl is met gekiemde boekweit en je hebt zelf ook nog een vinger in de pap. Met je eigen favoriete toppings kun je er helemaal een feestje van maken op de vroege ochtend!

Dit heb je nodig voor de vegan breakfast bowl voor 2 personen:

– 90 gram boekweit (geen geroosterde / kasha)
– 500 ml amandelmelk (of 250 ml en 250 ml water)
– 1 banaan
– 1 appel
– 4 dadels
– 2 el amandelpasta
– 2 el chiazaad
– 1 el gebroken lijnzaad
– 0.5 tl kaneel
– 0.5 tl gember
– 0.25 tl kurkuma
– 0.25 tl vanille

Dit moet je doen voor de vegan breakfast bowl van Plantbasedbrekkie:

Miriam - plantbasedbrekkie - vegan breakfast bowlDoe de boekweit in een schaaltje met lauwwarm water en laat ze 15 minuten weken. Spoel de boekweit daarna goed af in een vergiet (droog ze niet). Laat ze minimaal een nacht rusten (twee nachten mag ook, dan krijgen ze nog langer de tijd om te kiemen. Spoel ze in dit geval wel ’s ochtends en ’s avonds nog een keer af in een vergiet).

De volgende ochtend doe je de (inmiddels gekiemde) boekweit samen met de amandelmelk, banaan, dadels, amandelpasta, chiazaad, gebroken lijnzaad den de kruiden in de blender. Blendt dit tot een vloeibaar mengsel.

Zolang je de blender zijn werk laat doen, rasp jij zelf de appel. Zodra de ingrediënten goed gemixt en vloeibaar zijn, schep je de geraspte appel er doorheen. Je mag de appel ook in de blender doen maar Miriam houdt wel van een beetje extra structuur in haar vegan breakfast bowl.

Breng het gehele mengsel in een steelpannetje (of soeppan) aan de kook en laat het voor vijf tot tien minuten zachtjes pruttelen. Blijf tijdens de kooktijd goed roeren want de pap brandt snel aan.

Verdeel de pap over twee kommen en versier met je favoriete toppings. Op de foto’s koos Miriam voor banaan, carambola, blauwe bessen, granaatappel, gepofte gierst en rauwe cacaonibs. Geniet van het feestje in je kom!

 

Miriam - plantbasedbrekkie - vegan breakfast bowlMiriam startte Instagram-account Plantbasedbrekkie om foto’s van haar kleurrijke ontbijtjes te delen met haar vrienden en familie, maar inmiddels kan de hele wereld meegenieten.

Op haar website plaatst ze haar favoriete recepten schrijft ze verschillende artikelen over een veganistische leefstijl.

Wil jij ook een van je lievelingsrecepten gepubliceerd zien op Het Groene Broertje? Stuur me dan gerust een mailtje! Wie weet staat jouw recept binnenkort bij mij online!

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 9 april 2018 / 19:37

    Ik kies steeds vaker voor boekweit, maar zo had ik het nog niet bedacht. Dit ga ik onthouden 🙂

    • 17 april 2018 / 22:17

      Ik ben ook dol op boekweit! Maar ik bestel mijn boodschappen altijd bij de Jumbo en die hebben het niet.. Er is maar 1 winkel hier in de stad die het wel heeft dus als ik daar weer kom, sla ik meteen in 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..