Recept | Luxe overnight oats

luxe overnight oats

Overnight oats, ik eet ze niet zo vaak. Terwijl het zo goed voor me is. Maar als ik dan overnight oats eet, dan doe ik het ook meteen goed. Deze luxe variant laat ik graag aan je zien! Probeer jij het ook?

Overnight oats klinken heel fancy maar op zich valt dat wel mee hoor. Het is gewoon havermout dat een nacht (overnight) in plantaardige melk in de koelkast heeft gestaan. Natuurlijk moet je het wel een beetje opleuken en daarom maakte ik heerlijke luxe variant!

Dit heb je nodig voor één portie luxe overnight oats:

– 75 gram havermout
– 150 ml kokosmelk
– 2 tl maqui poeder
– 1 tl chiazaad
– 1 tl rauwe cacao nibs
– 1 tl pompoenpitten
– snufje geraspte kokos
– 2 el bevroren blauwe bessen
– 2 el bevroren frambozen
– Een glazen pot

 

Dit moet je doen voor één portie luxe overnight oats:

overnight oatsSchep de havermout in de glazen pot en giet hierbij de kokosmelk. Voeg het chiazaad, de rauwe cacao nibs en de maqui poeder erbij en roer het geheel goed door. Sluit de pot en zet het in de koelkast.

De volgende ochtend haal je de pot uit de koelkast en roer het geheel nog een keer goed door. Voeg de pompoenpitten toe en roer nogmaals goed door. Voeg de bevroren blauwe bessen en de bevroren frambozen toe als topping. Strooi als laatste hier een snufje geraspte kokos overheen en klaar zijn je luxe overnight oats!

 

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN EN/OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 7 april 2018 / 08:57

  Ik vind het soort van spannend om overnight oats te gaan maken. Iedereen vind het altijd heerlijk, maar ik heb een beetje het gevoel dat ik het niet lekker ga vinden. Geen idee waarom eigenlijk.

  • 17 april 2018 / 22:19

   Haha, je weet het niet voordat je het probeert.. Dus ik zou het een kans geven als ik jou was 😉

 2. 6 april 2018 / 14:35

  Aha nu weet ik wat ik eet :-), geen idee wat ik deed. Ik maak overnights oats heel langzaam warm in bruine rijstemelk en voeg aan tafel de blauwe bessen toe. Een super maal.

  • 17 april 2018 / 22:20

   Haha, dat klinkt ook echt heel lekker!! 😀 Ik ben zelf niet zo’n fan van warm ontbijten, maar wie weet verandert dat weer eens!

 3. 4 april 2018 / 08:23

  Wat een luxe 🙂 Ik eet elke ochtend overnight oats met appel, kaneel, chiazaad en rozijnen. En ik vind het elke dag weer heerlijk, net appeltaart!

  • 17 april 2018 / 22:20

   Jaaaa die combinatie is ook echt superlekker!! Inderdaad een soort appeltaart als ontbijt, love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..