Recept | Smeuïg bananenbrood met blauwe bessen

bananenbrood

Bananenbrood is de hemel. En dat meen ik. Maar altijd hetzelfde hapje is niet zo chill. Daarom maakte ik een bananenbrood met een aantal ingrediënten die je niet in een bananenbrood verwacht. Komt ie!

Dit heb je nodig voor 1 bananenbrood:

– Keukenmachine
– Cakevorm
– Oven

– 3 el gesmolten kokosolie
– 4 rijpe bananen
– een handjevol gevriesdroogde aardbeien
– 2 el dadelsiroop (of agave-/ rijstsiroop)
– 250 gram speltmeel
– 1/2 tl bakpoeder
– 1/2 tl zout
– 7 ontpitte dadels
– een handjevol bevroren blauwe bessen
– 1 tl chiazaad
– 1 tl lijnzaad

Dit moet je doen voor je heerlijke bananenbrood:

Meng de droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Zorg ervoor dat het bakpoeder goed wordt gemengd met de speltmeel en het zout. Zet opzij.

Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in de keukenmachine. Voeg hierbij de dadels en twee eetlepels gesmolten kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot het een gladde massa is. Voeg vervolgens de het meel, het lijnzaad, chiazaad en de dadelsiroop toe aan de keukenmachine en laat de keukenmachine er een zacht deeg van maken. Meng vervolgens de gevriesdroogde aardbeiden handmatig door het beslag.

Vet een cakevorm in met de laatste eetlepel gesmolten kokosolie. Dat zorgt ervoor dat je bananenbrood niet aan de vorm blijft plakken. Schep vervolgens het deeg uit de keukenmachine in de cakevorm. Druk de bevroren blauwe bessen in de bovenste laag van je nog niet gebakken bananenbrood.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zodra de oven op temperatuur is, bak je je bananenbrood in 50 minuten af. Druk er een satéprikker in als je denkt dat je bananenbrood klaar is. Komt hij er droog uit? Dan mag je de oven uitzetten en het bananenbrood uit de oven halen. Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je ‘m uit de cakevorm haalt.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 16 augustus 2018 / 14:47

    Hieeer is ‘ie dan! ♥ Deze ga ik binnenkort een keertje maken; mijn vriend is dol op all things banana. 😉

  2. 15 augustus 2018 / 07:34

    Oeeeh deze ziet er echt heel goed uit <3 Het is lang geleden dat ik banana brood had, snel weer maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..