Review | Mijn handgemaakte Ufodrum uit Bali

ufodrum handpan

Een vol hoofd. We hebben er allemaal wel eens last van. Mijn hoofd loopt eigenlijk uit zichzelf vol. Om mijn gedachten stop te zetten mediteer ik (on)regelmatig. Mijn Ufodrum helpt me om mijn hoofd sneller en gemakkelijker leeg te maken. Daarnaast word ik super ontspannen van alle mooie klanken die ik produceer!

Wat is een Ufodrum?

Een Ufodrum is een type handpan die je kan bespelen met de bijgeleverde ‘sticks’ of met je handen en vingers. Hij wordt handgemaakt en gestemd op Bali en wordt verzonden in een kist van hout zodat hij zuiver en onbeschadigd blijft. Door op de verschillende vakken te slaan, komen er verschillende tonen uit. Ik plaatste een tijdje geleden een filmpje op Instagram en kreeg vooral veel reacties over hoe magisch en sprookjesachtig het klinkt. Je kan het een beetje vergelijken met klankschalen in verschillende tonen verwerkt in één instrument. Het werkt echt super ontspannend!

Verschillende handpannen

Er zijn verschillende handpannen op de markt en de prijzen lopen gigantisch uiteen. Je hebt handpannen voor een paar honderd euro maar je hebt ook handpannen voor € 1200,- Ik ken mezelf en ik weet niet zo goed hoe lang ik het echt leuk blijf vinden. Daarom koos ik voor een goedkopere variant. Ik kocht de Ufodrum “Fullmoon” sound healing drum. En wat een goede keuze! Dit pareltje kost € 290,- en is een goedkope variant onder de handpannen. Ik speel bijna iedere dag en geniet er ontzettend van. Het maakt me rustig, mijn hoofd leeg en brengt een magische sfeer in de kamer of op het strand. Heerlijk!!

ufodrum

Waarom ik koos voor een dergelijk instrument

Ik kan geen noten lezen en geen instrument bespelen. Zelfs een blokfluit blaas ik krom en uit een triangel komt bij mij geen geluid. Maar omdat ik zoveel van muziek houd en die liefde toch ook tot creatieve uiting wilde brengen, ging ik op zoek naar een instrument waar je geen muzikaal talent voor hoeft te hebben. Ik heb heel veel video’s online bekeken en hoorde het mooiste geluid uit de meest prachtige pannen knallen. Dit werd gedaan door de meest authentieke mensen met bijzondere uiterlijke kenmerken. Ik werd verliefd en bestelde mijn Ufodrum in een opwelling. Een hele goede keuze want ik speel bijna iedere dag!

Iedereen kan een Ufodrum bespelen!

Echt? Ja echt! Ik kan geen noot lezen en ben alles behalve muzikaal. Daarom durf ik ook geen grote uitgave te doen voor zo’n massive handpan. Als het niet lukt, sta ik daar. Met een handpan en een lege spaarrekening. No, thank you. Maar de Ufodrum bespeel ik prima! Ik ram gewoon wat op de verschillende hokjes en bedenk een bepaald ritme. Daardoor ontstaat de mooiste muziek! Even zonder dollen, echt iedereen kan dit. Je trommelt op het ritme dat je creëert in je hoofd en daardoor maak je muziek die precies bij jou en je gemoedstoestand past. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is echt zo.

De kortingscode staat actief! Gebruik op de website kortingscode HetGroeneBroertje15 voor 15% korting op je bestelling!

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. Nanda
  15 augustus 2018 / 21:40

  Ik heb hem besteld! Ik ben voor de sunset gegaan šŸ™‚

 2. 13 augustus 2018 / 12:16

  Wat een bijzonder ding! Ik ben nu wel heel benieuwd hoe hij klinkt, ik ga zo eens even een YouTube-filmpje erbij pakken om een idee te krijgen :).

 3. 13 augustus 2018 / 09:02

  Hij is leuk! Helaas wel echt veel geld šŸ™ (duur is het vast niet, maar op het moment wel echt boven mijn budget)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..