Duurzaam koffiedrinken met De Koffiejongens

Duurzaam koffiedrinken met De Koffiejongens

Sinds kort hebben mijn lief en ik een prachtige koffiemachine in onze praktijk. Omdat ik zo groen mogelijk probeer te leven, kies ik voor biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens. En dan de vraag, is die duurzame pleur een beetje te doen? Let’s find out!

De duurzaamheid van de Koffiejongens

Koffie en jongens, nou dan heb je mij al he. Corné en Walter zijn de oprichters van dit mooie bedrijf. (leuk feitje: op hun website zie je welke koffie ze zelf het liefst drinken. Ben jij een Corné of een Walter?) Hun hart voor duurzaamheid is terug te vinden in hun hele keten. Ze kiezen voor biologische koffie, het verpakkingsmateriaal is FSC gecertificeerd (dit betekent dat voor elke boom die wordt gekapt voor de kartonnen verpakking van de capsules, een nieuwe boom wordt teruggeplaatst) en de cups zijn dus biologisch afbreekbaar! De cups zou je op je eigen composthoop kunnen dumpen, maar dan duurt het afbreken heel lang. De cups hebben ongeveer 60 graden Celsius nodig om af te breken en op een kleine composthoop red je dat vaak niet. Doordat de compost die temperatuur niet bereikt, duurt het dus langer voordat de cups zijn afgebroken. Wist je trouwens dat biologische koffie een hele belangrijke bron is voor compost? Daarnaast kopen ze alleen koffie in via boeren die UTZ en Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Dat zorgt er onder andere voor dat de boer minder bestrijdingsmiddelen gebruikt en hierdoor meer koffie van hoge kwaliteit kan leveren.

cups van de koffiejongens met een oranje vintage mok

Verschillende soorten/smaken koffie

De Koffiejongens hebben een ruim assortiment van verschillende smaken koffie. Ze bieden Lungo, Lungo Forte, Lungo Extra Forte, Espresso, Ristretto en Decaf koffiecups aan. Maar hoe weet je nou welke bij jou past? Daar hebben ze wat op gevonden. Ze riepen een smaakwijzer in het leven waarop je de tonen en smaak kan aflezen, maar ook hoe duurzaam de koffie is, welke bonen ze gebruiken in de blend en waar de bonen vandaan komen! Hoe tof! Ik ben oprecht enthousiast over hun transparantie. Zo weet ik namelijk precies wat ik drink, waar het vandaan komt en welke impact het heeft. Zelf even kijken naar deze handige smaakwijzer? Klik dan even hier: Smaakwijzer Koffiejongens

Klinkt allemaal helemaal leuk, maar is de koffie van De Koffiejongens ook lekker?

Ik houd van verschillende soorten koffie. De echte koffiedrinker zal me vervloeken, maar ik maak er het liefst een ijskoffie van. Behalve als ik in de middag een kopje decaf drink. Die mag wel warm. Dat geeft ook zo’n grote-mensen-vibe. Koffie vond ik vroeger vooral heel stoer, maar ik mocht het niet want je kreeg er rood haar van (hoe toxic is zo’n uitspraak uit de 90’s eigenlijk hè?). Maar nu ik eindelijk zelf baas ben, mag het lekker wel! De omschrijving van de Lungo Forte klonk me als muziek in de oren (tonen van Rokerige karamel met een afdronk van vanille, hallo!!), dus ik probeerde ik als eerste. Nou heb ik niet per se een hele verfijnde smaak, maar ik vond dit echt een ‘rijke’ koffie. Dus ja, helemaal fijn! De decaf vond ik ook echt lekker. Zoetje erin, havermelk opschuimen en ik voel me helemaal het heertje. Conclusie, hele fijne koffie en ik proef echt dat het kwaliteit is. Ik dronk voorheen vaak oploskoffie want dat is lekker makkelijk, maar dat tipt natuurlijk nooit aan deze kwaliteit. Ik ben om! En daarnaast kun je er ook een hele fijne ijskoffie mee maken! Ik trakteer je binnenkort op een fijn recept!

Daarnaast hebben ze dus een abonnement waarbij je nooit zonder koffie komt. Super handig, zeker als je de koffie op kantoor schenkt!

Koffie met korting!! Met de code  7,50XHGB krijg je € 7,50 korting op je eerste koffie abonnement bestelling!

 

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..