Swappie | De voordelen van een refurbished iphone

Swappie - iphone xs

Ik was zakelijk gezien toe aan een nieuwe iPhone en die hoefde wat mij betreft niet per se nieuw te zijn. Daarom koos ik voor een refurbished iPhone via Swappie. Dit deed ik vanuit onder andere duurzaamheidsoverwegingen. Een refurbished iphone is namelijk veel groener dan een nieuwe versie. Hoe dat precies zit leg ik je graag uit.

swappie iphone xs achterkant

Refurbished iPhone is groener dan een nieuwe

Ik wilde geen nieuwe iPhone in verband met de kosten die moeder natuur draagt. Voor het produceren van een apparaat zoals een iPhone zijn meer dan 100 verschillende soorten grondstoffen nodig. Veel van deze grondstoffen zijn belastend voor het milieu. Vaak zitten er in een toestel zeldzame materialen die verkregen worden in derde wereldlanden. Voor een refurbished iPhone heb je dus nagenoeg geen verse grondstoffen nodig. Daarnaast worden de onderdelen die vervangen moeten worden, heel goed gerecycled. Dit maakt een refurbished exemplaar dus echt groener dan een nieuw exemplaar. Daarnaast komt dit toestel niet uit een fabriek in China, maar wordt hij dichterbij gerepareerd en gebruiksklaar gemaakt. Dat scheelt dus ook heel veel energie qua verzenden. Mijn toestel werd daarom verzonden vanuit Helsinki en dat voelde enigszins wel een beetje wrang. Maar toen ik om een verklaring vroeg wisten ze heel goed uit te leggen waardoor dit komt. Swappie is namelijk nog te klein om een warehouse te kunnen onderhouden in Nederland. Het is een Fins bedrijf en daar zit ook de fabriek samen met twee verkooppunten. Ze zijn wel bezig om dit in de toekomst uit te breiden, ze vinden dit zelf namelijk ook een knelpunt, maar dit was voor nu de meest groene optie. En als ik dat opweeg tegen de reis en grondstoffen van een nieuw toestel, is dit zeker een betere optie.

swappie iphone xs uit

Swappie Garantie

Ik koos voor Swappie omdat Swappie ook heel transparant is betreffende hun voorwaarden en regels. Ben je niet tevreden? Dan mag je het toestel binnen 14 dagen terugsturen. Hiervoor hoef je geen reden op te geven. Ze bieden toestellen aan met verschillende statussen: Als nieuw – Heel goed – Goed  – Aanvaardbaar – Versleten. Per status verschilt de prijs natuurlijk ook. Dit betreft echter wel alleen de buitenkant. Van binnen is hij helemaal gefixt en bij Swappie krijg je dus ook twee jaar garantie. Twee jaar zekerheid voor een refurbished iPhone vind ik echt heel fijn. Wat betreft de batterijkwaliteit van iPhones is momenteel nogal een verhitte discussie. Het lijkt ineens heel belangrijk te zijn, omdat het door Apple inzichtelijk is gemaakt voor hoeveel procent de batterij nog goed is. Bij Swappie mag je minstens 91% verwachten. Ze leveren dus echt een deugdelijk apparaat waar je minstens twee jaar mee vooruit kan.

Swappie - iphone xs 64 gb

Mijn toestel via Swappie

Ik wilde graag een iPhone XS. Dit omdat dit vergelijkbaar is met de huidige iPhones. Ik koos eentje met een geheugen van 64 GB. Ik gebruik weinig geheugen want ik sla alles op in de cloud. Zo’n unit met 256 GB is voor mij dus echt niet nodig. Ik bestelde er een doorzichtig hoesje bij en een screenprotector. Deze zaten beide al op/om het toestel bij ontvangst. Ideaal! De staat van mijn toestel is ‘heel goed’. Op een paar krasjes op de bovenkant na (zie foto hierboven), ziet hij er ook echt uit als nieuw. Geen krassen op het scherm of de achterkant en ik kreeg echt dat warme gevoel van een nieuwe telefoon. Natuurlijk is € 569,- een flink bedrag voor een telefoon, maar als ik bedenk dat daar twee jaar garantie bij zit, vind ik dit echt een prima prijs. En daarnaast, voor een nieuw toestel bij een abonnement betaal je al gauw minimaal € 30,- per maand. Dan kom je na twee jaar uit op € 720,- Scheelt toch weer! En mocht je de uiterlijke staat van een toestel niet zo belangrijk vinden, voor € 499,- heb een iPhone XS 64 GB in de staat ‘aanvaardbaar’. Dus dat is ook altijd nog een optie. Ik ben erg blij met mijn keuze en denk dat ik bij een volgende aankoop weer voor een refurbished exemplaar ga!

 

 

 

 

 

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 27 april 2022 / 13:01

  Dankjewel voor je heldere review over Swappie. Ik zoek een Iphone en ik vroeg me af waar zijn hun onderdelen halen. Weet jij misscien of die uit China komen?
  Vriendelijke groet.

 2. Gonny
  11 november 2021 / 11:29

  De kortingscode die jij geeft bestaat niet bij swappie.

  • 15 november 2021 / 16:47

   Ohh! Het is een ouder artikel al.. ik denk dat de code maar bepaalde tijd geldig was.. Ik ga het aanpassen. Dankjewel voor je berichtje!

 3. sterre
  12 juli 2021 / 15:45

  Hoi, ik wil ook een swappie gaan kopen maar lees wat dingen over een slechte batterij. Hoe hoog was de batterij capaciteit toen u de telefoon ontving?

 4. Anne
  28 januari 2021 / 23:15

  Hoi! Ik heb ook zojuist een telefoon besteld via Swappie en vroeg me af of er nog invoerrechten oid betaald moeten worden? Kan er niets over vinden. Dank alvast!

  • 28 januari 2021 / 23:27

   Hoi hoi! Leuk!! Nee, volgens mij hoef je geen invoerrechten te betalen omdat het gedeeltelijk ook een Nederlands bedrijf is.

 5. 16 januari 2021 / 18:36

  hallo, ik heb een vraagje krijg je ook een oplader in het pakket?.

 6. 28 augustus 2020 / 11:16

  Nice! Ik heb nu twee weken een ‘nieuwe’ iPhone via marktplaats. Swappie heb ik voorbij zien komen in mijn zoektocht, maar ik vind de prijzen inderdaad nog aanzienlijk, dat heb ik persoonlijk niet over voor een telefoon. Ik hoef ook niet per se de nieuwste, dus ik heb nu een prima 7 die ik dezelfde dag nog in de buurt kon ophalen. Was ook hard nodig, want op de dag dat ik de koop sloot begaf mijn oude het ook, alsof ie het rook 😛

  • 20 september 2020 / 14:15

   Haha, toeval bestaat niet! Maar je hebt gelijk hoor. De prijs is inderdaad best hoog. Maar als je een wat ouder toestel kiest, valt dat gelukkig nog wel mee. En Apple is nou eenmaal duur.. Vooral die hele nieuwe toestellen, die prijzen zijn echt niet meer normaal.

 7. 28 augustus 2020 / 07:24

  Heel goed van je Syts!
  Zelf koop ik mijn telefoon ook alleen refurbished of tweedehands en na een paar als die nog wel een derde ronde meekan, geef ik hem aan m’n moeder.
  Is zij ook weer blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..