Boekrecensie | Vegan Soul Food – Jason Tjon Affo

Boekrecensie | Vegan Soul Food – Jason Tjon Affo

Yes! Eindelijk weer eens een vegan kookboek recensie! En deze keer gaat het om wel een heel fijn vegan kookboek. Namelijk: Vegan Soul Food van de onwijs getalenteerde Jason (@TheIndigoKitchen)! Het boek is net zo kleurrijk als Jason’s Instagram account. Ik neem je mee in de meest prachtige foto’s en heerlijke recepten.

Over Jason Tjon Affo

Jason ken ik al een tijdje. Toen ik dik vier jaar geleden deze vegan blog begon, kwam ik hem tegen op mijn allereerste Vegfest. We volgenden elkaar toen al op Instagram en hij sprak me daarom aan. Ik, totaal flabbergasted door zijn prachtige verschijning, had natuurlijk niet in de gaten dat HIJ het was. Pas toen ik thuis was dacht ik, oh my god! Dat was Jason! Hahaha! Totally fanboy hiero. Jason is een fantastische recepten maker maar een nog betere foodfotograaf. Zo werkt hij ook regelmatig voor de VJFB. Jason schiet de ene foto nog mooier dan de ander!

Vegan soul food - Regenboog maki

Het boek Vegan Soul Food

Inmiddels heb ik heel wat vegan kookboeken opengeslagen en Vegan Soul Food is echt een parel onder de kookboeken. Het is 2020 en dat laat Jason ook heel goed zien. Hij vertelt in zijn boek hoe je eten een bepaalde kleur kan geven met bijvoorbeeld bietenpoeder. Zo laat hij zien dat sushirijst echt niet alleen wit hoeft te zijn. Kijk dan naar bovenstaande afbeelding. Het is toch ongelooflijk? Zo leert Jason ons dus direct hele toffe manieren om eten nog mooier te maken. Ik wil hier echt heel graag een stokje meeprikken. Daarnaast geeft hij ook nog tips over hoe je eten het beste kan fotograferen en leert hij je een goede setting te maken. Als laatste laat hij door middel van foto’s ook nog zien hoe je een noodlebowl het beste kan opmaken en serveren. Echt, ik heb al zoveel geleerd!

Vegan soul food - matcha kokos repen

De Recepten in Vegan Soul Food

De recepten zijn amazing. Ik ga geen hele recepten uitwerken in deze review, maar wil je wel even laten weten welke recepten je onder andere kan vinden in Vegan Soul Food. Hier volgen een aantal die heel hoog op mijn to try lijstje staan: Spicy tofu scramble, golden granola, regenboogsandwich met pulled jackfruit, Rainbow comfortbowl, Pindasoep, Zoete-aardappel-kokoscurry, Ramen, Champignonpasta met citroen, Umami paddenstoelen, Surinaamse bami, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast staat er nog heel veel zoete toetjes en verrassende sauzen en baksels in. Ik zeg dit niet heel gauw, maar voor mij is dit echt wel hét kookboek van 2020. En ik vind stiekem ook dat iedereen dit kookboek in de kast moet hebben staan. There i said it. Ik ga binnenkort een recept maken uit dit boek en dan vind je dat op mijn Instagram account. En natuurlijk ga ik ‘m dan ook gebruiken in een wat ik eet op een dag! Wat ik vooral ook supertof vind is dat Jason in de foto’s echt zijn eigen stijl laat zien. Zoveel talent, echt niet normaal. Ik hoop dat je net zo onder de indruk bent van Vegan Soul Food als ik. Want als ik iemand het succes gun, dan is Jason het wel <3 So so lobi.

Ben je door het zien van deze foto’s ook meteen helemaal enthousiast? Bestel dit awesome kookboek dan via onderstaande link. Dit is een affiliatie link, daardoor krijg ik van Bol een bedankje als je via mijn link bestelt. Kost jou niks extra, levert mij wel wat op 🙂

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 3 september 2020 / 18:16

  Zooo, dat ziet er wel heel kleurrijk uit! 🙂 Haha.

  • 20 september 2020 / 14:14

   Jaa, vind ik zelf echt heel tof! Stel je voor dat je dit aan je gasten serveert, love it!

 2. Nanya Schouten-Lebbing
  3 september 2020 / 12:35

  Syte, heel tof boek, maar volgens mij ben je de link vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..