Boekrecensie | Asian Green – Ching-He Huang

Green asian cover

lí-hó Asian Green (Hallo Asian Green)! Ik ben echt dol op de Aziatische keuken. Het boek Asian Green van Ching-He Huang komt dus als geroepen. Dit boek bevat namelijk 100 vegan recepten uit de Aziatische keuken. Dat wordt smullen!

Over Ching-He Huang (vaak Ching genoemd)

Ching is een in Vietnam geboren Aziatische TV kok die meerdere boeken op haar naam heeft staan. Ze is wereldwijd een bekend auteur en wordt geprezen voor haar boeken, televisieprogramma’s en haar zelf opzette brand. Ze heeft een echte food business en heeft een eigen noodel lijn, servieslijn en sluit zich graag aan bij campagnes en goede doelen. Een echte alleskunner dus! Haar partner had vanaf zijn geboorte last van astma en eczeem. In 2017 stapte hij over op een volledig plantaardig eetpatroon en in drie maanden waren alle symptomen verdwenen. Door het met eigen ogen te zien, is Ching er nog meer van overtuigt dat de oude Chinese spreuk “Voeding is een medicijn” echt waar is. Haar manier van koken en eten is ontworpen voor een optimale gezondheid, mindfulness en balans. Daarnaast houden ze ook nog rekening met de natuur. Sounds promising.

Opbouw van het boek

Ching heeft het boek heel goed in elkaar gezet. Zo legt ze in de inleiding uit waarom ze vegan is gaan eten en wat het globale effect is. Ze heeft Asian Green erg toegankelijk gemaakt door recepten te creëren die niet heel veel tijd kosten en ook nog eens prima te preppen zijn! Het boek is opgebouwd door de volgende hoofdstukken: Begin de dag goed (ontbijtjes) – Spannende soepen – Exotische salades – Snel & smakelijk – Warm & troostend – Om te delen – Voor de zoetekauw. De meeste kookboeken zijn ongeveer zo ingericht zodat je voor elk moment van de dag een lekker recept kan kiezen. De foto’s (door Tamin Jones) zijn heel zacht en dromerig. Love it!

De recepten uit Asian Green

Bij een Aziatisch kookboek ben ik altijd bang dat ik de ingrediënten nergens kan vinden. In een uithoek als Den Helder is er meer niet dan wel, zal ik maar zeggen. Maarde ingrediënten die Ching gebruikt, zijn prima te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een Teriyaki-Tempé met bimi (ga ik gauw maken) of Mapu tofu met pittige Chili-sperziebonen. Liever een verantwoorde versie van Chicken Tonight? Ga dan voor zoetzuur 2.0 = jackfruit, seitan, ananas, paprika en kikkererwten. Echt, ik kan geen bladzij open slaan en ik wil het gerecht proberen (oké, behalve dan de koolbuideltjes van pagina 147, dát lijkt me niks).Ik ga binnenkort de Teriyaki Tempé met bimi maken en dan zal ik dat recept voor je uitwerken met een foto zodat je het naast elkaar kan zien.

Onderstaande is een affiliatielink. Dit betekent dat Bol.com mij financieel bedankt omdat ik jou heb doorverwezen (ongeacht wat je koopt via onderstaande link). Het kost jou niks extra maar het helpt mij de winter door 😉

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..