Het veranderen van mijn voedingspatroon – Jimmy Joy

Jimmy Joy - Plenny shakes

Ik ben een mens van extremen. Alles of niets. Soms werkt dat tegen me maar heel vaak werkt het juist voor me. Ik ben al langere tijd bezig met het veranderen van mijn levensstijl. Wat me maar niet lukt om te veranderen, is mijn drang om te grijpen naar slechte voeding. Daarom besloot ik vast voedsel compleet onbelangrijk te maken en koos ik voor Plenny Shakes van Jimmy Joy.

Waarom eten zo belangrijk is

Eten is voor mij super belangrijk. Zonder eten is het gewoon helemaal niet gezellig. Geen koekje bij de koffie? Geen popcorn of chippies bij de film? Booorig! Blij? Dan eten we taart! Verdrietig? Dan eten we ijs. Lekker ontspannen, dan eten we ALLES! Dat slaat natuurlijk nergens op. Maar eten koppel ik aan iedere emotie en iedere activiteit. En dat wil ik gewoon niet meer. Eten moet niet meer zo belangrijk zijn. Eerlijk is eerlijk, de film wordt namelijk niet spannender door een bak popcorn of een zak chips. En de koffie smaakt echt niet fijner als er een dikke vette koek naast ligt. Maar het idee daarvan, dat maakt het wel veel aantrekkelijker. Stom hè?

 

jimmy joy - twenny bar

Een ongezond patroon doorbreken is moeilijk! 

Een ongezond voedingspatroon doorbreken is ontzettend moeilijk. Mijn lichaam is gewend aan suiker, ongezonde dingen, chemische smaken en daar wil ik graag vanaf. Zo dronk ik bijvoorbeeld liters frisdrank in de week. Die topte ik dan af met een blikje energiedrank. Echt super ongezond natuurlijk. Ik praatte het goed door tegen mezelf te zeggen: Ja maar Sytse, het is zero. Geen suiker, geen calorieën, wat maakt dat nou uit? Nou, een heleboel! Het lichaam reageert namelijk hetzelfde op suikervervangers dan op suiker. En daardoor krijg je een high, een low, en een craving naar meer. Dus at ik pakken Oreo’s. Bakken Ben & Jerry Peanut Butter Cookie en at ik me ongans aan chips. Tegen een alcoholist kun je zeggen, je mag nooit meer alcohol drinken. Maar tegen iemand die eetverslaafd is, kan dat niet. Eten is nodig om te leven. Maar een gezonde balans is daarin ontzettend belangrijk.

 

plenny drins - jimmy joy

Plenny Shakes van Jimmy Joy

Omdat ik eten even niet belangrijk wil maken, ging ik op zoek naar een bedrijf met maaltijdvervangers die veel vitamines en mineralen bevatten, gemakkelijk in gebruik zijn en daarnaast ook nog eens lekker. Na wat research kwam ik uit bij Jimmy Joy. Ze hebben verschillende producten, maar ik koos echt voor de shakes. Mijn eerste bestelling bestond uit de smaken banaan, Chai latte en vanille. Super lekker! Omdat ik zo tevreden ben, benaderde ik ze voor een samenwerking. Ik kreeg een heerlijk pakket met shakes, repen en kant en klare Plenny Drinks.

Op de website van Jimmy Joy claimen ze zelf dat de maaltijdvervangers niet bedoeld zijn om af te vallen of aan te komen. Maar ik heb mijn eigen manier bedacht en ga de komende tijd alleen shakes drinken. Dat ongezonde patroon moet nu echt eens doorbroken worden. Ik eet één of twee warme, gezonde maaltijden in het weekend, maar daar moet het voorlopig even bij blijven. Inmiddels is mijn tweede week bijna op z’n end en ik voel me fantastisch. Ik voel me in controle, krachtig en sterk. Ook omdat ik totaal niet met eten bezig hoef te zijn. Ik weet wat er op een dag naar binnen gaat en wanneer. Dat maakt het voor mij echt een goede manier om m’n brein los te koppelen van eten.

In mijn dieet-leven heb ik al verschillende shakes en maaltijdvervangers geprobeerd, maar ik ontdekte nog geen een die zo lekker is al de plenny shakes van Jimmy Joy! Wel maak ik ze met havermelk (Oatly Barista) omdat het dan echt net een milkshake is. Love it! Wil je ook een shake proberen voor de drukke dagen of op dagen dat je lang onderweg bent? Via deze link krijgen we dankzij het Reward programme beide €12,50 korting: Claim je korting op Plenny Shakes van Jimmy Joy! Hoe? Easy! Als je via de link naar de website gaat, zie je rechts onderin een turquoise button. Klik daarop en kies Join Now. Vul je mailadres in en ontvang de kortingscode! Let op, de code is alleen geldig bij een bestelling van minimaal € 25,-

Let op! De Plenny Bars zijn vegetarisch, niet vegan. Ik werd getipt door een oplettende lezer. Er zit namelijk melk in de repen.

Edit januari 2020: er zijn nu ook vegan plenny bars! Ze hebben de smaak karamel zeezout en zijn heerlijk!!

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Viola
  24 augustus 2020 / 15:24

  Wat leuk dat ik je blog en dit artikel heb gevonden. Ik was op zoek naar jimmy joy reviews en ik snap je hier helemaal. Food=Life voor mij. (echte indo) maar ben het soms ook zat, mede omdat ik een paar (eigenlijk meer dan een paar) KG te veel mee sjouw. Ik wil mijn lunch vervangen met deze shakes. (is ook makkelijk calorieen tellen) Maar hey Sytse, zit je echt vol van deze shakes? Ben altijd als de dood om honger te lijden (dat is weer een ander puntje waar ik aan moet werken 😛 )

  • Erik
   7 mei 2021 / 11:29

   Beetje late reactie en niet van sytse, maar JAAAA je zit er echt vol van! Ik stond er ook van te kijken. Als je in 1x een hele shake weg tankt alsof het water is slaat ie in je maag in als een bom ?? dus doe dat niet.
   Blijf er ook echt een paar uur vol van.

  • 10 maart 2019 / 15:41

   Ik denk dat het er aan ligt hoe je ze klaarmaakt. Ik maak ze namelijk met havermelk ipv water en dan vind ik ze erg lekker. Niet echt zanderig (mits goed geshaked natuurlijk)

 2. 8 maart 2019 / 10:43

  Ik ken de shop, maar heb zelf nog nooit shakes geprobeerd! Wel snap ik het idee van het ‘onbelangrijk’ maken, want ik vind soms ook dat ik teveel aan eten denk en dat is zo vermoeiend. Ik heb nu besloten dat ik wil eten om te leven en niet leef om te eten. Eigenlijk vind ik goed eten wél heel belangrijk, want food = life maar het moet het niet beheersen zegmaar. Mindful eten en intuitive eating vind ik daarbij heel fijn. Hier schreef ik daarom onlangs over, wellicht heb je er wat aan <3 Zie ik je morgen trouwens misschien op Veggie World? 😀

  • 10 maart 2019 / 15:40

   Ik wilde gewoon een poging wagen en het bevalt me echt goed! Even rust in m’n hoofd en lijf qua eten. Zolang ik het fijn vind, ga ik er mee door.

   Ik sla dit jaar Veggieworld even over. Ik had/heb even zin in een weekendje chilltijd thuis. Hihi. Maar ik zag dat jij met de heerlijke broertjes Venus op foto bent geweest. NICE!!

 3. Lindsey
  8 maart 2019 / 08:48

  Maar Sytse, je wil afkicken van junkfood door iets te drinken dat echt net naar milkshakes smaakt? Dan blijf je toch die cravings en associaties houden?

  • 8 maart 2019 / 08:53

   Eten wordt hierdoor heel onbelangrijk. Dat het super lekker smaakt, is alleen maar mooi meegenomen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..