Creëer je perfecte dag

perfecte dag

Een perfecte dag. Dat klinkt je als muziek in de oren, nietwaar? Maar hoe zorg je voor een perfecte dag? Visualiseer het, werk het uit en ga aan de slag. Creëer een dag die voor jou perfect is!

Werk je perfecte dag uit

Hoe ziet jouw perfecte dag er uit? Wat wil je doen op je perfecte dag? Pak een notitieboekje of app en begin met schrijven. Wees heel specifiek en werk echt alle details uit. Schrijf bijvoorbeeld op hoe laat je opstaat, wat je gaat eten, hoe laat je gaat eten, welk werk je doet, wat je in de pauze doet, hoeveel je verdient, of je gaat sporten, welke sport, zie je je vrienden op je perfecte dag, ga je buitenspelen, noem het maar op. Hoe meer je opschrijft, hoe beter je voor ogen krijgt wat je écht graag wilt. 

Werkdagen & vrije dagen

Tussen werkdagen en vrije dagen zit bij mij een wezenlijk verschil. Op vrije dagen heb ik geen ‘moetjes’ maar ‘willetjes’. Kijk, we willen allemaal een boterham verdienen en als het een beetje kan, die ook nog beleggen met wat lekkers. Maar op je perfecte werkdag, kies je zelf hoe je die boterham en het beleg verdient. Op je vrije dagen bepaal je zelf wat je doet. En ja, lekker uitslapen en uit eten gaan behoort tot de mogelijkheden! 

Mijn perfecte dag

Om je een beeld te geven van hoe een perfecte dag eruit kan zien, deel ik een van mijn uitgewerkte perfecte dagen met je:

Werkdag:

Op een perfecte werkdag gaat om 7.00 uur m’n wekker en klim ik om kwart over zeven uit bed. Vervolgens doe ik een korte meditatie van 15 minuten om vervolgens helemaal zen onder de douche te stappen. Ik zoek leuke kleren uit en om 8.00 uur zit ik aangekleed en wel beneden. Ik zet een lekkere haverlatte en maak een fijn ontbijtje. In de zomer bestaat dat ontbijt uit vers fruit, in de winter uit een lekkere kom havermout. Vervolgens poets ik m’n tanden en druk ik de computer aan. Inmiddels is het half 9. 

Voor 4 leuke opdrachtgevers en m’n eigen blog ga ik aan de slag. Voor de lunch schrijf ik een pakkende advertorial, een inspirerend artikel en een werk ik een idee uit voor Het Groene Broertje. Het is half 12. Ik neem een uurtje pauze. Als lunch staan de kliekjes van gisteravond op het menu. Oh, ik hoop dat het een restje bami is! Na de lunch ga ik een half uurtje wandelen. 

Na de middagpauze begin ik om 12.30 uur weer met werken. Ik schrijf nog een artikel en advertorial voor een opdrachtgever en ik redigeer een artikel voor een andere klant. Zo, 16.00 uur. Tijd voor een bakje koffie! Daarna zet ik voor alle opdrachten de puntjes op die i, maak ik een productfoto voor het artikel op Het Groene Broertje en stuur ik de opdrachten door en plan ik m’n eigen artikel in.

Als avondeten staat om 18.00 uur Pilav op het menu. We eten gezellig samen en nemen de dag door. Om 20.00 uur sta ik in de sportschool om dat zitvlees eens goed aan te pakken. Half 10 ben ik weer thuis en neem ik een korte douche en verzorg ik m’n gezicht met een fijne cleanser en smeer er een nachtcrème op. 22.00 uur trek ik nog een spirituele kaart voor de volgende dag om vervolgens moe maar voldaan het nachtlampje uit de doen.

Hoe bereik je je perfecte dag?

Zoals je ziet is mijn perfecte dag helemaal uitgewerkt. Door het tot in detail uit te werken, krijg je inzicht. Nu is het belangrijk om beweging te creëeren. Welke dingen kun je nu al doen om een stapje dichterbij je perfecte dag te komen? Begin daarmee. Vervolgens neem je iedere keer wanneer de ruimte er is, een nieuw puntje mee van je uitgewerkte perfecte dag. Het universum helpt je om dichterbij jouw perfecte leven te komen. Door je perfecte dag uit te werken en het te visualiseren, kom je steeds een stapje dichterbij! Heb je op je werkdagen hier geen tijd voor? Maak van je vrije dag dan eens zo’n perfecte dag. Het voelt heerlijk!

Natuurlijk is geen dag hetzelfde en we hebben niet iedere minuut zelf in de hand, maar door de door jouw uitgewerkte richtlijnen te volgen, komt je perfecte dag heel dichtbij!

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 28 februari 2019 / 22:43

  Haha, ik moest erg lachen om je bami-wens. Op je perfecte dag is dat natuurlijk het geval. Ik vind het een mooie manier om je leven een draai te geven waar je je goed bij voelt. Zelfs al is het in kleine stapjes. Maakt het lekker concreet en het geeft een goed beeld van waaraan je waarde hecht. Ik ga het eens proberen!

  • 10 maart 2019 / 15:44

   Hahaha! Ja, op m’n perfecte dag staat er zeker een portie bami in de koelkast 😉 Het werkt voor mij echt. Welke stappen kan ik nu al nemen om dichter bij het doel van de perfecte dag te komen? Elk stapje is tenslotte een..

 2. 28 februari 2019 / 10:35

  Wat een mooi uitgewerkte en ontzettend productieve dag! En uhm, ik heb even doorgeklikt naar je vegan pilav. Ja, dat moet ik hebben, hé! ?

  • 10 maart 2019 / 15:43

   Hahaha ja dat snap ik wel! Ik heb er nu toevallig een nieuwe foto bij gezet. Die vind ik toch iets mooier.. haha! Heb je het al gemaakt?

 3. 27 februari 2019 / 15:24

  Klinkt als een fijne dag! Mijn perfecte dag bestaat denk ik juist uit geen plan hebben en precies doen waar ik op dat moment zin in heb. Wandelen, lezen, schrijven, dat vooral 🙂

 4. 27 februari 2019 / 14:22

  Wat mooi uitgewerkt. Mijn perfecte dag is eigenlijk iedere keer anders, afhankelijk van waar ik behoefte aan heb op dat moment denk ik. Soms is uitslapen bijvoorbeeld zeker onderdeel van mijn perfecte dag, maar ik moet er niet aan denken om iedere dag uit te slapen, 9 van de 10 keer vind ik dat zonde van mijn dag. Net als uitgebreid ontbijten, of lekker uit eten, dat zijn geen dingen die ik dagelijks zou willen doen, het moet wel bijzonder blijven. Maar dat maakt het niet minder perfect.
  Nou ja, eigenlijk geen idee waar ik precies heen wil met deze gedachtenkronkels, dat gebeurt in mijn hoofd als ik over zoiets ga nadenken 😛

  • 27 februari 2019 / 14:28

   Herkenbaar hoor! Maar dit is toch wel een beschrijving hoe ik een doordeweekse dag het liefste zie/plan. Veel verandert zonder dat je er grip op hebt, maar dit is niet voor niets een perfecte dag 😉

 5. 27 februari 2019 / 13:13

  Wat mooi beschreven! Ik ben ook eigenlijk altijd wel heel mindful bezig hiermee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..