Spiritualiteit zit in iedereen

spiritualiteit

Spiritualiteit zit in iedereen. Maar hoe, dat verschilt per persoon. Ook hoe spiritualiteit tot uiting komt verschilt per mens. Persoonlijk merk ik dat mijn spiritualiteit steeds meer naar de oppervlakte komt. Wat spiritualiteit is, hoe mijn spiritualiteit tot uiting komt en wat ik daarmee doe, vertel ik je vandaag.

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit klinkt meteen weer heel zweverig. Maar dat betekent niet meteen dat je een zweef**** hoeft te zijn om spiritueel te zijn. Wikipedia zegt dit over spiritualiteit: “Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.” Voor mij is spiritualiteit een onderbuikgevoel. Intuïtie. Hoe vaak heb je iets gedaan waarvan je voelde dat het niet goed was? Vaak blijkt dan ook dat het echt niet goed voor je was. Je spiritualiteit, intuïtie, voorgevoel, whatever you want to call it, weet vaak best wat goed voor je is en wat niet. Klinkt al een stuk minder zweverig hè? Het zweverige komt nu pas..

Het ontstaan van mijn spiritualiteit

Zelf ben ik al heel lang bezig met spiritualiteit. Maar zoals zoveel bij mij, komt de interesse en gaat het weer. Jaren geleden voelde ik bepaalde dingen aan. Communiceerde ik met overledenen en vertelde ik dingen over mensen die ik niet kende. Daar werd ik na een tijdje bang van. Ik voelde me continu bekeken door iets of iemand die er niet was. Zo barstte ik soms ineens in tranen uit zonder te weten waarom. Dat janken doe ik nog steeds hoor, maar in mindere mate. Na een aantal jaar, kwam het gevoel weer terug en besloot ik naar een paranormale beurs te gaan. Daar ging een wereld voor me open. Zoveel dat ik nog niet kende, zoveel mensen met ontwikkelde gaven, zoveel informatie die tot uiting kwam. Ik vond het fantastisch! Ik kwam in aanraking met Tarot, Orakel kaarten en spirituele stenen (waarvan ik de namen nog steeds niet onthoud). Ik ging naar readings, liet m’n handen lezen, liet een foto van mijn aura maken, alles! Maar ook toen, zakte de interesse af en leefde ik m’n leven. Tot twee jaar geleden. Ik ging met Reinier naar een paranormale beurs en ik kwam daar een hele bijzondere man tegen. Ik voelde dat ik bij hem moest aanschuiven en ging bij hem zitten voor een reading.

spiritualiteit

De reading die alles veranderde

De reading van Hans maakte veel in mij los. Weer moest ik huilen zonder reden. Hij zei hele mooie dingen en maakte diepe indruk op me. Het bijzondere was, dat wat hij vertelde, de puzzel compleet maakte. Alle stukjes vielen op hun plek. Waarom ik angst had, waarom ik spontaan in huilen uit kon barsten en waarom ik afstand nam van mijn spirituele kant. Er stond zoveel druk op me van ‘gener zijde’. Ze moesten boodschappen brengen maar omdat ik het steeds afsloot, lukte dat niet. Je moet het zien als een rij bij de kassa terwijl de caissière alleen maar met haar collega zit te kletsen terwijl de rij klanten steeds langer wordt. Ik ging aan de slag en deed yoga, ging mediteren, kocht mijn eigen kaartendecks en ging meer voelen. Echt voelen. Dat brengt me dagelijks zoveel. Ik kan kritiek langs me heen laten gaan (hallo, anders had ik dit echt niet gedeeld op m’n vegan blog), achterhalen waarom ik iets voel en natuurlijk heb ik geleerd hoe ik kaarten moet lezen. Ik begin nu iedere dag met een korte mediatie en een kaartlegging voor de betreffende dag. Het voelt zo fijn!

Ontwikkel je eigen spiritualiteit

Als ik wist dat het ontwikkelen van mijn spiritualiteit zoveel zou brengen, had ik meteen doorgepakt. De angst voor het onbekende is een zelfontwikkelde angst die me alleen maar in de weg stond. Je eigen spiritualiteit ontwikkelen raad ik je echt aan. Natuurlijk mag je zelf beslissen of je dat wilt en hoever je wilt gaan. Ik heb een aantal tips voor je om te voelen en ontdekken wat zich in jou bevindt:

– Luister in stilte | Probeer eens in stilte te zitten en te luisteren wat je dan vanuit jezelf hoort. Welke gedachten komen langs? Wat voel je? Waar komt dat gevoel vandaan?

– Bezoek een spirituele beurs | Ga eens langs bij een spirituele beurs. De kaartjes kosten weinig dus als het niets voor je is, ben je niet zoveel kwijt maar wel een ervaring rijker.

– Lees spirituele boeken | Door te lezen, kom je in een andere wereld. Welke boeken trekken je aandacht? Waar wil je je in verdiepen? De vierde dimensie van Hans Peter Roel is een van mijn favorieten.

– Bezoek een medium | Ga eens op consult bij een medium die goed voor je voelt. Is het een man? Een vrouw? Gemiddeld kost een reading van een uur € 40,- Zelf heb ik verschillende readings gehad en vaak legden ze de vinger op de goede plek. Natuurlijk is er ook wel eens iemand die niet zo goed is, maar die kans is relatief klein.

Ik hoop dat je het leuk vond om ook hierover te lezen. Natuurlijk komen er ook gauw weer recepten aan hoor! Maar dit artikel wilde ik nu, zo in het begin van 2019, graag met je delen. Laat je me in een reactie weten wat je er van vond? Wil je hier meer over lezen?

 

Volg:

10 Reacties

 1. 2 januari 2019 / 21:25

  Ik vind het zeker interessant om hier meer over te lezen! Ben er al wel een tijdje mee bezig, maar merk dat het nog lastig is om hier met andere mensen over te praten, omdat de meeste mensen het maar raar vinden. Grappig trouwens, ik heb hetzelfde gehad met een reading van een man toen ik in Israël woonde. Liep toevallig een fantasy/spiritueel winkeltje binnen om een cadeautje te zoeken en hij zat daar 1x per week om readings te doen. Zat daar huilend aan tafel omdat er best wel heftige dingen voorbijkwamen, maar het heeft wel veel licht op bepaalde zaken geworpen. Ben benieuwd naar meer artikelen, en natuurlijk nog een fijn 2019 gewenst! 🙂

  • 16 januari 2019 / 11:26

   Wauw, wat bijzonder! Ik vind het zo mooi hoe sommige mensen dat teweeg kunnen brengen. Ik ga zeker vaker over spiritualiteit schrijven ??

 2. 2 januari 2019 / 21:12

  Interessant artikel! Ik ben 10+ jaar eens naar een paranormale beurs geweest. Ik wilde graag iets laten doen bij een vrouw, maar het was zo druk dat het er niet meer van kwam. Jammer wel, want ik ben wel benieuwd wat er uit zou zijn gekomen. 🙂

  • 16 januari 2019 / 11:27

   Ja, soms is het zo druk.. Ik wacht ook niet altijd hoor. Tenzij ik het gevoel heb dat ik bij diegene MOET aanschuiven. Dan heb ik wel geduld..

 3. Geanne
  2 januari 2019 / 19:23

  Wat leuk om te lezen fijn dat je hebt weten te achterhalen hoe je jouw gaven het beste kunt gebruiken. Spiritualiteit wekte mijn interesse als tiener, zo’n 15 jaar geleden. Het komt ook wat in vlagen maar dit wordt mijn jaar! Zonder mijn blog kan ik mijn vrije tijd nu echt besteden aan dingen die me gelukkig maken. Ik heb onlangs een cursus astrologie gevolgd, wat bijzonder leerzaam was. Echt een aanrader!

  • 16 januari 2019 / 11:28

   Oh wat tof!! Ik wil dus ook een cursus astrologie gaan doen! Waar en welke cursus heb jij gevolgd?

 4. 2 januari 2019 / 19:18

  Wat een mooi artikel! Ik ben er zelf sinds 2018 pas echt bewust mee bezig, maar onbewust al wat langer denk ik. Het boek staat al op mijn lijstje en ik wil NU naar een beurs haha 😛

  • 16 januari 2019 / 11:29

   Haha jaa moet je doen! Op paraview.nl staan beursdata. Ze komen hopelijk gauw bij je in de buurt!

 5. Poppy
  2 januari 2019 / 19:11

  Wat een fijn bericht! Vond dit echt heel fijn om te lezen.

  Volg je blog nu al ’n tijdje & vind er steeds zo’n leuke posts terug!

  Heel inspirerend allemaal!

  Ik wens je ’n fantastisch 2019!

  • 16 januari 2019 / 11:28

   Oh wat lief allemaal! Dankjewel!! Het is een beetje laat, maar ik wens jou ook een geweldig 2019!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..