Recept | Vegan pizza met shoarma en edamame

vegan pizza

Eindelijk weer eens een recept! Ik maakte afgelopen weekend deze heerlijke vegan pizza met shoarma en edamame! Gekke combi? Heerlijke combi! Als ik iets lekker vind, zijn het edamame boontjes. En bonen kunnen echt prima op een pizza!

Dit heb je nodig voor vegan pizza met shoarma en edamame voor twee personen:

– 1 Pizza combi kit van Chef Select (Lidl)
– 20 gram edamame bonen
– 3 middelgrote Kastanje Champignons
– 1 gele ui
– 50 gram vegan shoarma (Vivera)
– Vegan geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte die van Violife)

Dit moet je doen voor je vegan pizza met shoarma en edamame:

vegan pizzaDoe de bevroren edamame bonen in een pan met koud water. Zet op het vuur. Zodra het water kookt, springen er een aantal edamame boontjes open. Zet het vuur uit en giet ze af. Zet de edamame boontjes apart.

Rol de pizzabodem uit en snijd doormidden. Vervolgens vouw je de randen om zodat je lekker gul kan zijn met het beleg zonder dat het er aan de zijkanten weer afvalt. De tomatensaus in de pizza kit is ook vegan. Verdeel de tomatensaus over je bodem en verwarm je oven voor op 220 graden (hete lucht 200 graden).

Snijd de gele ui in kleine stukjes en verdeel over de pizzabodems. Snijd daarna de kastanje champignons in plakjes en verdeel over je pizza. Vervolgens verdeel je de vegan shoarma over de vegan pizza en besprenkel je het geheel met de geraspte kaas.

Inmiddels is je oven vast op temperatuur. Zet je vegan pizza in de oven en bak ‘m in 15 minuten af. De laatste 2 minuten voordat je pizza klaar is, strooi je de edamame boontjes eroverheen. Geniet ervan! Eet je alleen? Maak dan wel beide pizza’s klaar, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch! Gebruik als extra topping, deze heerlijke home made knoflooksaus.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:

6 Reacties

  1. 14 januari 2019 / 21:20

    Ik heb nog nooit shoarma op een pizza geprobeerd, moet eens verandering in komen wellicht 😉

  2. 14 januari 2019 / 14:10

    Dit ziet er heerlijk uit zeg! Wat een leuk idee. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..