Recept | Vegan springrolls

Recept | Vegan springrolls

Springrolls zijn heerlijk maar vaak zit er ei in als je ze kant en klaar koopt (in een restaurant). Daarom maakte ik gisteren mijn eigen vegan springrolls. Super easy, super yummy!

Dit heb je nodig voor 4 vegan springrolls:

 • 1 avocado
 • Handjevol sla naar keuze
 • 200 gram rijstnoodles
 • 4 plakken rijstpapier (ik gebruik die van Yakso)
 • 1 Spaanse peper
 •  1 pakje plantaardige kipstukcjes (ik gebruik die van Vivera)

Dit moet je doen: 

Zet een pan met water op het vuur en wacht tot dit kookt. Zodra het kookt, voeg je de rijstnoodles toe en laat je ze 2 minuten koken. Daarna giet je ze af en spoel je ze met koud water (dit zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Vul een koekenpan met warm water en leg hier je rijstpapier in. Laat dit zo’n 10 minuten weken. In de tussentijd snijd je een pepertje in hele kleine stukjes en snijd je de avocado in hele dunne plakjes.

Leg een van de vier rijstpapieren op een houten snijplank (of een plat bord) en vul deze met alle ingrediënten. Je kunt er alles in doen wat je wilt! Zorg ervoor dat de vulling (de rijstnoodles, peper, sla, avocado en plantaardige  kipstukcjes) in een rechte lijn ligt, onderin je rijstpapier. Vouw de zijkanten naar binnen (zodat er niets uit valt als je de vegan springroll oppakt) en vouw de onderkant naar binnen zodat je vulling bedekt is. Daarna rol je de springroll totdat het hele rijstpapier eromheen zit. Klaar! Doe dit 4x en je hebt 4 heerlijke vegan springrolls!

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 4 april 2017 / 01:23

  Ik heb ze nog nooit gehad, maar maak wel zelf eggrolls en vietnamese loempia. Ik ga deze zeker op mijn lijstje zetten!

 2. 2 april 2017 / 21:17

  Ik moet die kipstuckjes echt eens gaan proeven geloof ik…

 3. 2 april 2017 / 08:37

  Ik heb mijn ogen nauwelijks open, maar nu al zin in deze springrolls. Ik vind het zó lekker. Vooral met homemade (vegan) satésaus of chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..