Recept | Marokkaanse Loubia

Recept Marokkaanse Loubia

Voordat mijn collega ging verhuizen, maakte ze vaak Marokkaanse Loubia voor mij zodat we samen op kantoor konden eten. Of nou ja, zij.. Haar moeder maakte het. Haha! Ik heb mijn eigen versie er van gemaakt en het is echt heerlijk! Hierbij het heerlijke recept!

Dit heb je nodig voor Marokkaanse Loubia voor 4 personen:

– 300 gram gedroogde witte bonen
– 3 gele uien
– 2 tl zwarte peper
– 2 tl Kurkuma
– 2 tl Paprikapoeder
– 2 tl Gemberpoeder
– 2 tl zout
– 4 teentjes knoflook
– Scheutje olijfolie
– 3 Verse tomaten
– 3 stengeltjes verse peterselie
– 3 stengeltjes verse koriander
– 1 rode/chili/spaanse peper
– 2 kleine blikjes tomatenpuree

Dit moet je doen:

marokkaanse loubiaDoe de olijfolie in een pan en zet op zacht vuur. In de tussentijd schil je de ui en knoflook. Snijd de knoflook fijn en de ui in stukjes. Versnipper de rode peper en voeg toe. Bak dit tot de ui glazig is. Vervolgens voeg je de kruiden en tomatenpuree toe.

In de tussentijd pel je de tomaten. Hiervoor heb ik echt een life hack: zet een kruisje met een mes op de kruin van de tomaat. Doe vervolgens de tomaten een paar minuten in net gekookt water, laat ze daarna schrikken in koud water en je trekt de schil er zo vanaf. Super chill! Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Snijd de peterseleie en koriander fijn en voeg toe. Als laatste voeg je de geweekte witte bonen toe. Doe een scheut water in de pan en laat het zo’n 50 minuten op middelhoog vuur koken. Wanneer de bonen zacht zijn, is je Marokkaanse Loubia klaar.

Loubia kun je op allerlei manieren eten. Het is eigenlijk een wittebonensaus. Zelf vind ik het erg lekker om met brood te eten of op een wrap.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 15 juni 2020 / 15:49

  Ik ga m nu maken. Klinkt echt super lekker!
  β™₯️ Thnx voor t recept babe πŸ™‚

 2. 27 mei 2020 / 15:55

  Wat lekker! Ik kook meestal ook mijn eigen bonen, maar had toevallig nog een blik witte bonen staan waarvan ik nog niet weet wat ik ermee moest. Nu wel!

 3. Sandra CH
  27 mei 2020 / 09:38

  Oeh dat ziet er goed uit! Denk je dat het ook werkt met witte bonen uit een blikje?

   • Sandra CH
    27 mei 2020 / 12:02

    πŸ˜€ Haha ja makes sense πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..