Recept | Wraps met hummus en chilibonen

Vegan wraps met hummus en chilibonen main

Dit recept voor wraps met chilibonen is weer zo’n recept dat ontstond doordat ik niet naar de winkel wilde en dus iets moest maken met wat ik in huis had. Dit beviel zo goed, dat ik deze wrap direct 3 dagen achter elkaar at. Het kan ook nooit normaal hè? Anyway, deze wraps met chilibonen wil jij ook!

Dit heb je nodig voor 1 portie: 

– 1 wrap naar keuze
– 150 gram chilibonen
– Handje rucola
– Handje worteltjes (julienne gesneden)
– 2 tl hummus
– Handje alfalfa
– 1/2 avocado

Dit moet je doen voor de wraps met hummus en chilibonen:

Vegan wraps met hummus en chilibonenZet een steelpannetje op het vuur en doe hierin de cilibonen met het vocht dat erbij in het blik zit. Warm dit op op laag vuur. in de tussentijd smeer je twee theelepels hummus op de wrap en beleg je de wrap in de lengte met eerst rucola, dan wortel en vervolgens leg je daar de alfalfa bovenop.

Roer de bonen goed door en zorg dat het lekker warm is. Schep de bonen uit het steelpannetje met een pollepel met gaten erin (ik las dat dit een smeerlepel is?) zodat het bonensap eruit loopt. Verdeel de chilibonen ook in de lengte over de wrap en drapeer hier de avocado in plakjes overheen. Vouw de wrap dicht en tast toe. Enjoy!

Tip: Geen fan van hummus of gewoon geen hummus in huis? Muhammara is ook vreselijk lekker om op de wrap te smeren.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..