Review | Lush Shampoo Bar – Seanik

seanik review

Mijn eerste Lush shampoo bar is bijna op. Hoog tijd om je te vertellen wat ik er van vind en hoe het haren wassen met een shampoo bar is bevallen.

In eerste instantie vond ik het een beetje een gek idee: haren wassen met iets dat niet vloeibaar is. Hoe werkt dat dan precies? Tijdens de Lush Press Preview vertelde een medewerkster mij dat je de shampoo bar onder de douche in je handen moet wrijven waarna er een geest ehh, schuim verschijnt. Dat schuim doe je in je haren en dat is je shampoo.

Mijn ervaring

Ondanks dat ik het even wennen vond, ben ik nu heel enthousiast. Ik was mijn haar nu ook vaker merk ik. En wist je dat een Lush shampoo Bar net zolang mee gaat als 3 flessen shampoo? Lekker zuinig dus! Ik zou Sytse niet zijn als ik het niet op een andere manier zou doen dan aangegeven. Ik smeer de shampoo bar gewoon door m’n haar. Niets handen wrijven, gewoon hoppatee zo door m’n coupe. En dat werkt echt perfect!

Het effect

Seanik is een shampoo bar van Lush die helemaal plantaardig is (volgens mij zijn alle Lush shampoo bars dat (behalve die met honing), maar correct me if i’m wrong). Deze shampoo bar zorgt ervoor dat mijn haar gezonder aanvoelt en er gezonder uit ziet dan ooit! Ik heb altijd een beetje last droog haar en dode punten en als mijn haar langer wordt, zoals nu, wordt dat alleen maar erger. Niet alleen voelt mijn haar nu gezonder, het ziet er ook veel gezonder uit!

Seanik

Dit zegt Lush zelf over de Seanik shampoo bar:

In Seanik gebruiken we twee verschillende soorten zeewier, voor extra glans en verzorging. De combinatie van Ierse mos-gel (gemaakt van rood zeewier) met proteïnerijk Japanse Nori-zeewier en fijn zeezout geeft je haar een fantastische boost. Zeezout geeft extra volume en reinigt grondig, citroen zorgt voor glans en een frisse geur, jasmijn en mimosa maken deze shampoo bar helemaal af met hun verleidelijke geuren.

Ik heb voor de Seanik shampoo bar gekozen nadat ik me goed liet informeren. Deze shampoo bar geeft een beetje hetzelfde effect als seasalt spray. Alsof je hebt gezwommen in de zee en daarna je haar hebt laten opdrogen door de heerlijke zomerzon. Veel volume en een gezonde glans. De glans komt door het zeewier dat in de shampoo bar zit verwerkt. Deze shampoo bar hoort inmiddels bij mijn standaard doucheroutine. Ik heb er daarom laatst meteen maar 2 bij gekocht voor als deze straks echt op is. Zo kan ik tenminste even vooruit. De Lush shampoo bar koop je in een papieren zakje. De duivelse plastic flessen in je douchecabine kun je vaarwel zeggen.

De Seanik Shampoo Bar kost € 8,95 en is zowel online als in de Lush winkel verkrijgbaar.

Volg:

10 Reacties

 1. 7 april 2017 / 17:36

  Wat een fijne review! Helaas is deze shampoo bar niks voor mij (omdat ik juist last heb van snel vet wordend haar).

 2. 6 april 2017 / 10:54

  Oh Sytse, het spijt me zo dat ik slecht nieuws voor je heb. Ik ben zelf ook dol op de Lush shampoo bars, maar heb ontdekt dat er helaas toch wat palmolie gebruikt voor wordt. Als je niet bekend bent met de problemen van palmolie, kun je een uitgebreid artikel hierover vinden op mijn blog.

  Lush zegt wel te proberen om onder die palmolie uit te komen en dat geloof ik maar al te graag, maar voorlopig is het niet anders. Als het regenwoud en de orang oetans je dierbaar zijn, zou ik ze dus toch maar laten liggen. Vanavond gooi ik een blog hierover online :'(

 3. 6 april 2017 / 09:20

  Ja ik gebruik deze ook! Maar ik vind die met citroen ook heerlijk fris ruiken:)! Ik moest lachen om de geest, het kan zo de blauwe geest van Aladin zijn haha.

 4. 6 april 2017 / 09:19

  Ik ben hier al heel lang heel benieuwd naar, maar nog steeds niet gekocht.. Toch maar eens aanschaffen dan ๐Ÿ™‚

 5. 6 april 2017 / 08:26

  Fijne review Sytse! Toch ben ik nog een beetje sceptisch over al die bars, het lijkt mij persoonlijk totaal niet handig om de shampo overal goed verdeeld te krijgen. ?

 6. 6 april 2017 / 08:00

  Ik gebruik deze ook en mijn vriend ook! Hij is echt favoriet! Ik hoef mijn haar nu juist minder te wassen dan voorheen. Vind hem fijn, hij verzorgd goed, en geeft inderdaad volume

  • 6 april 2017 / 08:46

   Wat leuk dat jouw vriend ‘m ook gebruikt!! Ik moet misschien ook maar wat minder wassen.. 2-3 keer per week is genoeg. Maar ik vind het zo lekker! xD

 7. 6 april 2017 / 07:40

  Wat een leuker review! Ik heb seanik ook maar soms merk ik dat ‘ie iets te goed reinigt voor mijn gevoelige hoofdhuid. Toch vind ik hem heeeeel fijn en lekker ruiken. Ik moest heel hard lachen om je laatste plaatje: i.s.m mijn portemonnee hahahah.

  • 6 april 2017 / 08:48

   Hmm, dat heb ik nog niet ervaren. Maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn hoofdhuid ook niet zo gevoelig is..

   Jaa, anders denken mensen weer dat ik het heb gekregen en daarom zo lovend bent. Ik heb 2 van die plaatjes. Een voor een samenwerking en een voor als ik het product zelf heb gekocht. Hahahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..