Review | Boom! Toothy Tabs – Lush

Review Boom! Toothy Tabs Lush

Ik vertelde het al eerder: Tandpasta was een van de laatste dingen die ik moest veganizen. Nu gebruik al een hele tijd vegan tandpasta maar ik probeer graag nieuwe dingen. En toen ik de Boom! Toothy Tabs van Lush zag, wilde ik die natuurlijk graag proberen! Ik gebruik ze nu een tijdje en vertel je vandaag wat ik er van vind!

Veel reguliere tandpasta is niet vegan

Huh? Tandpasta niet vegan? Wat voor troep zit daar dan weer in? Dat vroeg ik me ook af. Dus ik ging op onderzoek uit. In veel tandpasta’s wordt melkeiwit en ei gebruikt als ‘natuurlijke’ bron van natriumfluoride. Daarnaast vind je vaak ook varkensvet terug in tandpasta. Dit is verwerkt als glycerine. Daarmee wil je als vegan natuurlijk je giechel liever niet boenen. Daarnaast zit in veel reguliere tandpasta een schuurmiddel om je tanden te polijsten en dus schoner en witter te maken. Dit ‘schuurmiddel’ bestaat vaak uit microplastics in de vorm van minuscule balletjes. Logisch dat het wordt afgeraden om tandpasta door te slikken. Gelukkig komen er steeds meer tandpasta’s op de markt die wel goed is voor de dieren, het milieu en onze gezondheid. Als ik wel reguliere tandpasta gebruik, kies ik het liefst een van Ecodenta (te koop bij o.a. Holland & Barrett).

Boom! Toothy Tabs van Lush

Normale tandpasta heeft altijd een frisse, mintachtige smaak. Maar ik wilde wel eens wat anders proberen. De Boom! Toothy Tabs van Lush smaken naar alles behalve mint. Deze tabs hebben een lichte cola smaak en dat maakt het dus dat tanden poetsen ineens lekker is! In een flesje, dat is gemaakt van gerecycled plastic, zitten 100 tabs. Als je net zoals de gemiddelde Nederlander twee keer per dag je tanden poetst, kun je er dus 50 dagen mee doen omdat je per poetsbeurt maar 1 Boom! Toothy Tab nodig hebt.

Review Boom! Toothy Tabs Lush 2

Wat zit er in de Boom! Toothy Tabs?

De ingrediënten Houtskool en Gunpowder thee-poeder zorgen voor een heerlijk frisse adem en en reinigen je tanden goed. Anijszaad, zeezout en zwarte peper geven de Boom! Thooty Tabs de cola-achtige smaak. Zoals we van Lush gewend zijn, zijn ze erg open over de ingrediënten die in de producten zitten. Dit is de ingrediëntenlijst:

– Dicalciumfosfaat watervrij
– Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate)
– Houtskool
– Wijnsteenzuur (Potassium bitartrade)
– Lauroylsarcosine
– Sorbitol
– Kaoline
– Fijn Zeezout (Maris sal)
– Perzische Limoenolie
– Etherische Anijszaadolie
– Zwarte Peperolie
– Benzoëhars
– Gunpowder Thee-poeder
– Biologische gemalen Chilipeper
– Natrium Saccharine
– Citral & Limonen (komt van nature voor in Etherische olie)

Het gebruik, ervaring, de kosten en de verkrijgbaarheid

In eerste instantie moest ik wel even wennen aan een smaak die niet op tandpasta lijkt. Maar na de eerste paar keer poetsen vond ik het eigenlijk wel lekker dat het eens wat anders was dan die eeuwige mentholsmaak na het tandenpoetsen. Het enige wat ik lastig vind is dat er vaak meer Boom! Thoothy Tabs uit het potje vallen dan dat je nodig hebt. Als ik onder de douche mijn tanden poets, zit ik soms een beetje te klieren om de overige tabs weer in het potje te krijgen zonder dat ze nat worden. Maar los daarvan, ben ik ontzettend positief! En het lijkt ook alsof mijn tanden een beetje witter zijn geworden. Een mooie bonus dus!

De Boom! Toothy Tabs kosten € 9,95 per 50 gram (dat zijn ongeveer 100 stuks) en zijn online verkrijgbaar, maar ook in de meeste Lush winkels kun je ze kopen.

 

 

 

 

 

Volg:

4 Reacties

 1. 7 juni 2019 / 15:48

  Ik heb een tijdje terug de Dirty Toothy Tabs getest en ben er best over te spreken! Ik vond het alleen eventjes wennen dat ze door het sodiumbicarbonaat initieel redelijk zout smaken. Oh, en ik moest m’n best doen de boel bij het kauwen niet meteen door te slikken, haha. Kwestie van m’n reflexen te onderdrukken. ?

 2. 7 juni 2019 / 11:14

  Ik vind tandpasta en dan vooral de kwestie wel/geen fluor zo lastig. Mijn tandarts zegt van wel, ik lees overal tegenstrijdigheden, voor mij voelt het als gif haha.. Maar elke keer als het op mijn gebit aankomt, word ik toch een beetje bang šŸ™ Deze ken ik inderdaad wel, ben wel heel benieuwd!

  • 31 juli 2019 / 13:54

   Snap ik hoor! Ik weet er eigenlijk ook te weinig vanaf. Vroeger hoorde ik van vriendjes en vriendinnetjes dat ze een fluorbehandeling kregen. Mijn tandarts heeft dat nooit gedaan en vond dat onzin en geldklopperij. That’s all i know.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..