Recept | Vegan Knoflooksaus

Recept | Vegan Knoflooksaus

Knoflooksaus, ik ben er dol op! Maar vegan knoflooksaus heb ik in de winkel nog nooit gevonden. Ik mis dit al meer dan twee jaar, dus hoog tijd om mijn eigen vegan knoflooksaus te maken! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en die heb je vast allemaal in huis!

Dit heb je nodig voor één potje vegan knoflooksaus:

– 8 eetlepels vegan mayonaise (ik gebruik altijd Mayolijn van Remia)
– 3 citroenen
– 8 theelepeltjes geperste knoflook
– 2 Eetlepels gedroogde Koriander
– 2 eetlepels gedroogde Peterselie

Optioneel: Een glazen potje om de knoflooksaus in te bewaren.

Dit moet je doen voor je vegan knoflooksaus:

vegan knoflooksausSchep de mayonaise uit de pot in een kom waar je goed in kan roeren. Snijd de citroenen doormidden en knijp het sap eruit boven de kom met mayonaise. Vervolgens schep je de geperste knoflook erbij en roer je het geheel goed door. Als finishing touch strooi je de koriander en peterselie erdoor. Roer het geheel nogmaals goed door.

Met deze hoeveelheid citroensap wordt de vegan knoflooksaus lekker dun zodat je het gemakkelijk over bijvoorbeeld een vegan club sandwich kan sprenkelen. Natuurlijk is het ook heerlijk over een vegan pizza. Houd je van een wat stevigere knoflooksaus? Gebruik dan het citroensap van anderhalve citroen.

Je kan de knoflooksaus in een goed afgesloten pot ongeveer een week bewaren in de koelkast.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Share:

6 Reacties

    • 16 januari 2019 / 11:22

      Haha, ik heb geperste knoflook uit een flesje en daaruit giet ik het in een theelepeltje 👌🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huur me in!

vegan blogger 2

Omdat ik zo van schrijven houd, schrijf ik ook graag voor anderen. Ik wil je helpen met jouw (web)tekst. Jouw schrijfsels en bedrijf beter maken. Mooier. Sprekender. Benieuwd? Klik op bovenstaande afbeelding!

Minimalisme & Mind

Onze maatschappij is knetter. We kopen alleen maar meer spullen om in huizen te stoppen die we nauwelijks kunnen betalen. We kunnen heel goed met minder en hebben echt geen 12 paar schoenen nodig. Doe daarom een keer de minimalism challenge en kom af van al die spullen die alleen maar ruimte in beslag nemen. Doorbreek de verslaving en kies weer zelf. Wil je meer lezen over minimalisme? Klik op de fijne Aloë Vera plant hierboven en ze brengt je bij de juiste categorie.

Mis niets meer van Het Groene Broertje!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.694 andere abonnees