Recept | Vegan Pilav

Recept | Vegan Pilav

Het recept voor deze vegan pilav is al heel oud. Reinier zijn oma maakte dit vaak en nu maakt zijn moeder het. Ik heb het geveganized en het is echt smullen geblazen! Deze vegan pilav bevat alleen producten uit de reguliere supermarkt en is erg gemakkelijk te maken.

Dit heb je nodig voor vegan pilav voor 4 personen:

– 2 bakjes kipstuckjes (van Vivera of De Vegetarische Slager)
– 4 el ketjap manis
– 2 blikken halve perziken op sap (niet op siroop)
– 1 tl sambal oelek
– 4 kleine gele uien
– 2 el paprikapoeder
– 2 el djahe
– 4 theelepels gehakte knoflook
– 2 el kerriepoeder
– 1 el zwarte peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 50 gram plantaardige boter
– 160 gram zilvervliesrijst

 

Dit moet je doen voor vier porties vegan pilav:

vegan pilavZet een diepe wok/hapjespan op het vuur en laat de plantaardige boter smelten op zacht vuur. Snijd de gele uien in kleine stukjes en voeg die samen met 1 tl sambal, 4 tl gehakte knoflook, 1 el djahé, 1 el kerriepoeder, het blikje tomatenpuree, de ketjap manis en een halve el zwarte peper, toe aan de gesmolten boter. Roer het geheel goed door.

Giet het sap uit de blikken halve perziken erbij en laat op zacht vuur pruttelen. In de tussentijd doe je de kipstuckjes in een koekenpan met de overige kruiden. Bak ze op zacht vuur en goed omscheppen lichtbruin.

Doe de gebakken kipstuckjes bij de saus en roer het geheel goed door. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen.

Zet een pan met water op het vuur en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zilvervliesrijst erbij en kook deze volgens de verpakking. Tijdens de kooktijd van de rijst snijd je de halve perziken in zessen. Wanneer de rijst nog vijf minuten moet koken, doe je de perzik bij de saus met de kipstuckjes. Roer het geheel nogmaals goed door en laat op zacht vuur nog vijf minuten pruttelen.

Giet de rijst af en doe het terug in de pan. Laat dit een paar minuten staan zodat je een mooie droge korrel krijgt. Serveer de rijst en de vegan pilav samen. Pilav is een midden-oosters gerecht en het is natuurlijk ook erg leuk om alles in één groot bord op tafel te zetten zodat je gezellig samen uit één bord eet (iets wat veel in het midden-oosten gebeurt). Eet smakelijk!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN EN/OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Share:

8 Reacties

  1. 10 april 2018 / 21:46

    Oh hey, dit gerecht was ik helemaal vergeten! Leuk om het nu vegen tegen te komen 🙂

    • 17 april 2018 / 22:16

      Snel maken! Het is echt zo lekker!! Als je het maakt, laat je me dan (op insta) weten of je er ook zo van genoten hebt?

  2. 10 april 2018 / 12:55

    Oh dit lijkt me echt super lekker! Ga het binnenkort ook maar eens uitproberen 🙂

    • 17 april 2018 / 22:16

      Zeker doen! Ik vind het ook heerlijk! Deze week eet ik het gewoon weer hoor 😉 Laat je me weten of het gesmaakt heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.