Waarom afval scheiden echt nodig is + Brabantia Bo winactie (afgelopen)

Brabantia Bo - Afval scheiden

Afval scheiden. Niet echt een onderwerp waar veel mensen enthousiast over worden. Gelukkig ben ik een uitzondering en met mijn nieuwe prullenbak, is het een fluitje van een cent. Laten we eens kijken waarom afval scheiden echt nodig is en hoe je dit zelf kan doen.

Waarom is afval scheiden zo belangrijk?

Alle gebruiksproducten zijn op een gegeven moment niet meer in gebruik of kapot. Als je alles door elkaar weggooit, kan er maar weinig van hergebruikt worden. Materiaal recyclen is een stuk beter voor het milieu dan wanneer we de afdankertjes verbranden. Nieuwe materialen kosten namelijk veel aardolie, (zeldzame) metalen en bomen. Daarnaast komt er ook nog heel veel uitstoot vrij door de verbranding. Single use pastic bijvoorbeeld. Aardolie wordt gebruikt om plastic te maken. Op een gegeven moment is de aardolie op en hebben we een probleem. Daarom is het slim om plastic altijd te scheiden van je restafval. Wist je dat we in de afgelopen 10 jaar meer plastic hebben geproduceerd dan de 100 jaar daarvoor? De helft van het plastic is wegwerp plastic. Maar hoe kan een wegwerp product gemaakt worden van materiaal dat niet vergaat? (bron: A plastic ocean) De aarde is een prachtige planeet waar we alleen maar tijdelijk logeren. Laten we er dan zo lief mogelijk voor zijn en zo weinig mogelijk schade aanbrengen.

afval scheiden

The Ocean Clean-up 

Brabantia is ook dol op onze prachtige planeet. Daarom zetten ze zich graag in voor de Ocean Cleanup! Zo hebben ze zelfs pedaalemmers die voor 40% gemaakt zijn van gerecycled materiaal en als je pedaalemmer na jaren gebruik op is, kan 98% van de pedaalemmer (en de verpakking) worden hergebruikt. Deze pedaalemmer heet NewIcon. Daarnaast doneert Brabantia ook nog aan Plastic Whale. De eerste professionele plasticvissers ter wereld! Plastic Whale is een initiatief naar mijn hart (en dat van Brabantia). Ik vind het echt fantastisch hoe zo’n groot merk, zo bewust is en haar best doet om de wereld mooier te maken.

Afval scheiden: hoe doe ik dat?

Tot voor kort had ik in onze kleine bijkeuken verschillende afvalbakken staan. Eentje voor het restafval, eentje voor plastic, een doos voor het oud papier, een kratje voor het glas en als laatste stond naast onze achterdeur de groene kliko. Het afval scheiden was dus best een gedoe en ik zeg je eerlijk, geen gezicht al die prullebakken op een rijtje en een kliko naast de achterdeur. Sinds de nieuwe Brabantia Bo is het bij ons allemaal een stuk opgeruimder in de bijkeuken. Ik koos namelijk voor een Brabantia Bo met drie verschillende binnenemmers. Eentje voor plastic, eentje voor restafval en eentje voor groente, fruit en tuinafval. Hierdoor is de bijkeuken een stuk ruimer (er staat namelijk ook nog een koelkast, een voorraadkast en een kattenbak) en de nieuwe prullenbak mag gezien worden. Ik ben er stiekem een beetje verliefd op. In de gemeente Leeuwarden, waar ik voorheen woonde, werd het afval gescheiden door het afvalverwerkingsbedrijf. Ik hoefde daar alleen het GTF en restafval (en natuurlijk glas en papier) te scheiden. Is dat in jouw gemeente ook zo? De Brabantia Bo is er met verschillende binnenemmers. Zo kun je kiezen voor eentje met drie binnenemmers, twee of zelfs met maar één. Maar net wat je zelf wilt!

afval scheiden

Winactie: Win een Brabantia Bo naar keuze!

In samenwerking met Brabantia mag ik een Brabantie Bo verloten onder één van mijn lezers! Hoe tof is dat? Dan kun je helemaal zelf ervaren hoe handig deze prachtige prullenbak is. Ook niet geheel onbelangrijk, de Brabantia Bo is verkrijgbaar in acht prachtige kleuren! Meedoen met deze winactie is zoals altijd weer super easy!

 1. Reageer onder dit artikel (met een geldig e-mailadres) hoe jij de Brabantia Bo wilt gebruiken en welke kleur bij jouw keuken/interieur past
 2. Volg @HetGroeneBroertje op Instagram en like deze instagramfoto
 3. Om drie keer in de hoge hoed te komen reageer je ook op deze instagramfoto
  (Als je op meerdere manier meedoet, vermeldt dan ook de link naar je instagramaccount in je reactie)

Je kan meedoen tot en met zondag 22 april 2018 00.00 uur. De winaar krijgt maandag 23 april van mij bericht via e-mai/instagram 

 

De winnaar is Laura! Ze heeft inmiddels via e-mail bericht gekregen. De winactie is dan ook gesloten. Iedereen super bedankt voor al jullie enthousiasme en leuke reactie’s (zowel hier als op Instagram)!!

 

Volg:
Delen:

101 Reacties

 1. 21 april 2018 / 21:31

  Super leuk!!!!

  Ik zou er papier, plastic en gft apart willen scheiden in een grijze bak. Het is een plaatje voor het oog en zou het scheiden een stuk makkelijker maken.

  Insta: bregjehinke

 2. Suzet
  21 april 2018 / 20:41

  Ahh ja! Wat een topactie dit! Dit lijkt me echt super! Mijn zus en ik (wij wonen samen) zijn al echt heel goed bezig met het scheiden van ons afval, plastic apart, glas, en een gewone vuilnis zak, al is het nu in onze niet zo heel grote Keuken een beetje een allegaartje van plastic bakken met zakken bij elkaar! Deze prachtige afvalbak zou echt dé oplossing zijn! Ik denk dat een pastelkleurige bak het beste bij ons interieur zou passen, ik doe mee! Insta: @suzetmiedema

  Groetjes!

 3. Laura
  21 april 2018 / 16:57

  Ik doe mee! Ik kan mij voorstellen dat afval scheiden hier een stukje leuker en gemakkelijker mee wordt! Ik woon met mijn vriend in een klein appartementje, en sinds vorig jaar moeten we zelf al het afval zorgvuldig scheiden. Ik probeerde dit al zo goed mogelijk, maar het kan nog wel eens lastig zijn om het echt goed te doen in een mini huisje waar geen containers zijn. Mijn vriend vind het naar buiten lopen om afval weg te brengen iets minder leuk. ? Door Bowie, onze grote roodharige vriend (kat ?) moet het alleen wel dagelijks. Een prullenbak met 3 bakken zou dan ook ideaal zijn. Een mooie prullenbak in de kleur mineral concrete grey zou hier dus alle aandacht krijgen ??.
  Op instagram volgde ik je al met de naam Laura.damhuis.

  • 24 april 2018 / 20:39

   Laura! GEFELICITEERD!! Je hebt gewonnen! Ik heb je gisteren een e-mail gestuurd. Ik zie je reactie graag tegemoet!

   • Laura
    24 april 2018 / 20:43

    Leuk!! Heel leuk!! Ik heb alleen geen mail ontvangen volgens mij ?

    • Laura
     24 april 2018 / 20:45

     aah toch wel! ik zie hem tussen de spam berichten staan. Ik reageer gelijk even. Vind het heel leuk!! Dankjewel!

 4. 21 april 2018 / 13:16

  Jij maakt het scheiden van afval leuk én sexy! Ik maak dan ook heel graag kans op zo’n mooie Brabantia, in het wit denk ik. Uiteraard ook met 3 vakken zodra ik mijn steentje bij kan dragen aan een schonere planeet ♥️

 5. 21 april 2018 / 11:20

  Oh dit zou perfect zijn voor het scheiden van plastic, papier en overig vuil! Nu is het een beetje een zooitje in de keuken met 1 pedaalemmer, 1 plastic zak voor plasticafval en 1 voor papier. De rode vind ik super mooi!

 6. Marlies
  21 april 2018 / 11:10

  Zo’n prachtige Brabantia Bo zou heel mooi staan in het appartement waar ik over een paar maanden naar toe verhuis. Heb dan sowieso een prullenbak nodig en eentje waarmee ik zo makkelijk rest- en plasticafval (het blijft de stad helaas dus geen gft) kan scheiden is ideaal! Graag met 2 bakken in de kleur mineral concrete grey. Op Insta kun je me vinden als @marliesn28

 7. Mzhandmade
  21 april 2018 / 09:52

  Oeehhh dat zou een hele mooie zijn voor in ons nieuwe grote mensen huis!!! Ik vind hem prachtig en vioral.de vakindeling lijkt me ideaal!!

 8. 21 april 2018 / 09:32

  Ohhh geweldig! Ik wil al een tijdje zo’n emmer want mijn keuken is mini en al die verschillende afvalbakken staan me in de weg. Eentje met meerdere vakken in staalkleur zou perfect zijn!

 9. Madeleine leermakers
  17 april 2018 / 00:26

  Hij zou perfect passen tussen alle retro spulletjes. Vooral de mineral windsor red ?
  Ik zou hem graag met twee bakken willen voor plastic en groen. Nu hangt er altijd een plasticzakje aan de keukendeur om plastic te verzamelen ?

  • Madeleine leermakers
   17 april 2018 / 00:29

   Insta: siem_moos_ ?

 10. Nathalie Mellema
  16 april 2018 / 20:59

  Aaaah deze is zooo tof (nooit gedacht dat ik dat zou zeggen over een prullenbak)! De kleur platinum past perfect in mijn keuken! Ik zou hem gebruiken voor groente/ tuinafval en restafval (twee bakken dus). Zou te gek zijn als ik deze in mijn nieuwe huis neer mag zetten als early birthday present! Eindelijk een mooie prullenbak! ?
  @nathaliemellema

 11. Jolanda
  15 april 2018 / 18:23

  Oh wat een mooi ding! Wij hebben nu 2 prullenbakken (groen en grijs afval) buiten staan omdat ze lelijk zijn en we sinds een paar maanden een nieuwe keuken hebben. Deze prullenbak zou wél mooi staan binnen! Ik vind de MINERAL CONCRETE GREY heel mooi, en dan met 2 bakken erin.

  • Jolanda
   15 april 2018 / 18:24

   @jolandahoogd is m’n Instagram account

  • Jolanda
   15 april 2018 / 18:26

   De links van stap 2 en 3 zijn hetzelfde 😉 maar ik heb de andere foto gevonden!

   • 15 april 2018 / 19:36

    Dat klopt hoor! De ene is voor ‘liken’ en de andere voor ‘reageren’. Leuk dat je meedoet!

 12. Aurélie
  15 april 2018 / 16:20

  Sinds begin dit jaar ben ik gebeten door het minimalisme. Nu, bijna vier maand verder, verbaast het me nog steeds hoeveel – fysieke maar ook mentale – verlichting het ontspullen me oplevert. Wanneer de visuele ruis afneemt, volgt de ruis in je gedachten dit ook.

  Ondertussen ben ik aan de keuken beland. Toch wel een uitdaging om die te gaan minimaliseren. Deze vuilnisbak van Brabantia komt dan ook als geroepen! Een wit exemplaar zou al helpen in het ontspullen van de keuken. De verschillende sorteervakken maken dat ik van drie naar één vuilnisbak zou kunnen gaan.
  Bovendien past dit ontwerp heel mooi in ons retro – industriële huis!

  Help me gaan voor minder!

 13. Myrthe
  15 april 2018 / 15:05

  Dit is echt handig! Ik ben nog op zoek naar een oplossing voor etensresten. Ik wil graag binnen mijn GFT afval kunnen weggooien. ’s Avond heb ik vaak dat er nog iets van eten over is, maar dat het te weinig is voor nog een dag. Ik ga niet laat in de avond naar buiten om dat weg te gooien (ben dan al in mijn pyjama en het is nog koud ’s nachts). Dus als ik een extra bakje heb in de prullenbak kan ik dat goed scheiden en verzamelen en dan in een keer weggooien! Dat gaat ook schelen in gewicht in mijn gewone huisvuilzak!

  Ik heb een voorkeur voor de Bo Pedaalemmer, met 2 binnenemmers, 11 + 23 liter in de kleur Platinum.
  ps. ik heb geen Instagram, maar ik volg je nog steeds op Bloglovin’ (meer myr) en daar heb ik dit artikel ook geloved en gesaved

 14. 13 april 2018 / 22:12

  Oooh, zo tof deze winactie! Ik doe heel graag mee en zou dan graag de platinum kleur willen met twee bakken erin <3 Wat een geweldig systeem zo in die prullenbak en hij is ook gewoon echt mooi. Dat heb ik nog nooit echt met een prullenbak gehad, haha. Wij doen altijd restafval en plastic apart en papier hou ik sowieso ook altijd aan de kant en doe ik in een grotere bak.

 15. 13 april 2018 / 20:57

  Och hemel wat een grote hoeveelheid deelnemers al! Wij scheiden al erg lang thuis ons afval en in ons huis staan (als ik goed tel…) vijf verschillende afvalbakken. Goed om in ieder geval twee daarvan samen te kunnen voegen tot één mooie. Ik doe dus met liefde (voor de aarde en voor onze keuken die de plek gaat worden voor dit plaatje) mee! Vond het een raadsel waarom ik je nog niet op IG volgde, want via Twitter wel actief maar daar is nu ook verandering in gekomen 🙂 username daar trouwens @evahoefsloot!

  • 13 april 2018 / 21:02

   Oh en ik denk dat ik voor de mat zwarte ga, want onze keuken is met z’n mint groene muren al best van kleur voorzien 😉

 16. Nienke
  13 april 2018 / 13:54

  Ook ik doe heel graag mee! Met een huishouden van 5 personen is er altijd ruimte tekort terwijl we ook graag ons afval scheiden. Met deze vuilnisbak kunnen we alles scheiden, èn het blijft er netjes uitzien!

 17. Chantal Mulder
  12 april 2018 / 20:57

  Ik zou heel graag de 3 x 11 liter pedaalemmer in de kleur Mineral Golden Beach winnen.
  Na een flinke opknapbeurt aan onze keuken ontbreekt er alleen nog een stijlvolle pedaalemmer, deze zou zeker ideaal zijn voor onze keuken! daarnaast ook geen apparte zakken meer naast de prullenbak om al het afval te scheiden.

 18. Esther
  12 april 2018 / 19:21

  Herkenbaar verhaal hoor dit. Hier ook een prullenbak, losse vuilniszak en 2 mandjes. Dat kan een stuk mooier met deze Brabantia! Dus ik doe ook heel graag mee met deze leuke actie! Fingers crossed ?☺ @art_by_essie

 19. Esther
  12 april 2018 / 19:17

  Herkenbaar verhaal hoor dit. Hier ook een prullenbak, losse vuilniszak en 2 mandjes. Dat kan een stuk mooier met deze Brabantia! Dus ik doe ook heel graag mee met deze leuke actie! Fingers crossed ?☺

 20. 12 april 2018 / 17:47

  Ik probeer zoveel mogelijk mijn afval te scheiden maar vooral gft vind ik nog best een gedoe. Met deze afvalbak zou dat een stuk makkelijker gaan! Heel graag een mat zwarte ?

 21. Hannah Kagenaar
  12 april 2018 / 13:47

  Mijn prullenbak uit 1997 is aan vervanging toe, niet alleen ziet dat ding er niet meer uit, hij is helemaal kapot! De matt steel met een binnenzak zou mijn keuken zo erg netter maken! Ik doe graag mee, mijn instagram is fanartmi

 22. 12 april 2018 / 09:51

  Hoi hoi,
  Leuke actie joh!
  Op dit moment scheiden wij ons afval niet genoeg. Het papier en GFT gaat prima d.m.v. de kliko’s. Alleen het restafval en plastic is een probleem. Bij ons in de gemeente hebben we een kliko voor restafval en het plastic moet in zakken aan de weg. Probleem is alleen dat we veel meer plastic hebben dan restafval, maar wij hebben helemaal niet de ruimte om de zakken voor het plastic kwijt te kunnen. Met als gevolg dat we nu alles in 1 prullenbak mieteren, echt zonde.
  We hebben dit al bij de gemeente aangekaart, hopend op een oplossing. Maar dat zal nog wel even duren, denk ik.

  Mocht je nou denken ‘Dit gezin van 5 gun ik een mooi prullenbakkie’: wij houden van natuurtinten, dus zouden gaan voor de Mineral concrete grey met 2 bakken erin.

  Oja, omdat ik zo lekker enthousiast ben, doe ik ook mee op Insta!

  Groetjes Annika

 23. 12 april 2018 / 09:42

  Ik wil dit! Ben al een tijdje op zoek naar zoiets. Ik zou voor de MINERAL CONCRETE GREY gaan, met drie emmers. Restafval, gft en plastic.

 24. Monique Hommel
  12 april 2018 / 08:40

  Ik wil duurzaam leven in het werk en privé,
  deze levensstijl geef ik ook mijn pasgeboren dochtertje mee.
  Afval scheiden is een klein gebaar,
  met de Brabantia Bo speel ik dit gemakkelijk klaar.

 25. Kim
  12 april 2018 / 08:05

  Wow! Die gele is zo mooi ? en zou zo goed in mijn keuken passen! Ik struikel nu over alle prullenbakken. Dit zou voor mij echt een superoplossing zijn ?

 26. 12 april 2018 / 07:45

  Zou een mooi begin zijn van onze nieuwe toekomstige keuken! Zijn er hard voor aan het sparen.

 27. Anita H.
  12 april 2018 / 02:03

  Mineral Concrete Grey is mijn favoriet. Deze beauty zou ik denk ik inzetten voor oud papier, mocht ik winnen. En ik denk dat ik ‘m dan in de woonkamer of in de gang zet.

 28. Jen
  12 april 2018 / 00:13

  Holy macaroni! het moment van afvalscheiden voor ons is dan toch echt daar! Ook wij zijn nu de enthousiastelingen die nu moeten laten zien wat we waard zijn. Of we nu van stress in een donker gat vallen dat weet ik niet, maar het zal wel even wennen worden. Heel eerlijk, glas en papier dat ging easy,.. maar nu komt het echte werk. En hoe kan ik dit werk nou beter doen, dan met de behulp van een mat zwarte stijlvolle, behulpzame, blikvanger? Of eigenlijk, niet alleen een ‘blik(vanger)’ dus, maar een veelzijdige afvalvanger. Laat die met twee emmers bewapende strijder maar komen! ?. PS. Aan alle stappen meegedaan… (Tuurlijk als we het doen, doen we het goed.) Instagram: jenga456 ciao!

 29. Else
  11 april 2018 / 22:35

  De mat zwarte zou mooi zijn om ons afval goed te scheiden!

 30. Carla
  11 april 2018 / 22:13

  Ik heb deze super mooie scheidingsafvalbak al een tijdje op het oog. Veel handiger dan mijn bakje op het aanrecht voor groen afval en de zak met plastic en dan ook nog de afvalbak met restafval. De platinum versie vind ik helemaal helemaal het einde. Tijdloos mooi.

 31. Marianne Scholten
  11 april 2018 / 21:54

  Weer zo’n mooie prullenbak van Brabantia. Het worden steeds meer design meubelstukken i.p.v. degelijke noodzakelijke huishoudelijke artiklen.Mooi dat deze niet zo hoog is. De platinum heeft mijn voorkeur.

 32. Anne-Fleur
  11 april 2018 / 21:40

  Oeee wat fijn! We gaan binnenkort een hond adopteren en dan zou een goede prullenbak heel fijn zijn. We scheiden plastic, papier, glas en restafval. Dus mooie zwarte met 3 emmers zou super fijn zijn!
  Als ik ooit ergens ga wonen waar gft afval een ding is kan ik dan altijd dat nog gaan doen:)

  Ik doe via instagram ook mee! @florainthegarden

 33. Melissa
  11 april 2018 / 21:23

  Hier wordt alles gescheiden maar moet het meeste elke keer apart naar een van de containers in de tuin worden gebracht.
  Met deze functionele maar mooie prullenbak kan het voor de kinderen in de keuken al visueel worden hoe het afval scheiden werkt. Ik een mooie prullenbak en niet steeds naar buiten door weer en wind en de kinderen extra educatie rondom afval scheiden en dus de natuur. Hoe geweldig zou dat zijn!

 34. Tineke
  11 april 2018 / 20:47

  Hier hetzelfde probleem met afval scheiden doosje hier tasje daar maar met een rond kruipende dreumes is dat geen optie meer. Deze bak is fantastisch niet te lomp en alles in 1. Doordat er in een drive in woning wonen loop je ook niet even snel naar buiten naar de klojo maar met deze bak kan eindelijk het gft en plastic netjes gescheiden worden papier doen we dan maar in de garage daar staat het niet in de weg. Graag die mooie goudkleurige fantastisch bij onze vloer en dan met 3 bakken
  Ik doe ook mee via Instagram (Mrs Meeuse)

 35. 11 april 2018 / 19:41

  Dit is echt zoveel mooier dan mijn goedkope prullenbakken van de Action!! Dat zal het afval scheiden nog leuker maken, dus ik doe zeker mee 🙂

  • 11 april 2018 / 19:41

   Whoops ik was nog niet klaar met typen, ik zou gaan voor de platinum kleur 🙂

 36. 11 april 2018 / 19:37

  Zo een leuke winactie! Ik wil heel graag deze prullenbak in het zwart winnen omdat ik sinds kort bewuster leef. Ik ben begonnen met mijn afval te sorteren en zo min mogelijk wegwerp spullen te kopen. Dezr prullenbak zou mij nog meer motiveren om mijn afval te sorteren!

 37. Marlies hol
  11 april 2018 / 19:26

  Ik zou dolgraag deze prullenbak winnen voor ons nieuwbouwhuis die bijnaaa wordt opgeleverd. Betonlook keuken er nog in én platinum prullenbak erbij, dan is het helemaal af! Kan ik mijm vriend ook leren afval te scheiden;) twee bakken zou voor mij ideaal zijn.

  Ik doe mee op alle drie de manieren. Mijn insta is Marlieshol

 38. Sandy van der Kolk
  11 april 2018 / 17:55

  Heel graag zou ik zo’m mooie Brabantia Bo willen gebruiken met twee vakken voor restafval en plastic. Bij ons wordt papier en gft per container opgehaald en ik verzamel plastic nu steeds in losstaande tasjes wat natuurlijk geen porum is. En daar wij geen bijkeuken, berging of iets dergelijks hebben zou ik heel graag de mooiste willen winner en dat is (vind ik) Matt Steel Fingerprint Proof (ook niet overbodig met drie kids ;-). )
  Op insta ben Ik beppie125

 39. 11 april 2018 / 17:49

  Right on time! Nu gebruik ik m’n normale Brabantia voor al m’n overige afval, gebruik ik een plasic tas voor alle glazen potjes en staat er een kartonnen doos voor het papier. Kortom: het is best wel een zooitje. Ik wil al langer een extra vuilnisbak erbij, zodat ik nog beter mijn afval kan scheiden. De Bo is daarom meer dan welkom! De witte zal wat meer rust in mijn bomvolle en felgekleurde keuken brengen, hoewel de rode ook best tof is… Hmm, lastig dit! 😉

 40. Stephanie Brouns
  11 april 2018 / 17:17

  De zwarte zou heel mooi staan in onze berging!

 41. Lesley
  11 april 2018 / 17:06

  Ja! Ik doe graag mee! Zou het super super graag cadeau willen doen aan mijn lieve moeder! Wij scheiden hier het afval als: restafval en plastic en papier, daarvoor staan hier nu zo niet design en niet bij elkaar passende aparte afvalbakken (waarvan de plastic bak zelfs een open bak.)
  Deze afvalbak is een beauty om te zien! Mijn voorkeur zou uit gaan naar de kleur ‘Matt steel FFP) en dan twee binnenbakken.
  (Ik volg het account ook op Instagram en heb reacties geplaatst op beide foto’s. Mijn Instagramnaam is: Lesleytamara.) #fingerscrossed

 42. Nanda van Casteren
  11 april 2018 / 17:02

  Wij zijn op zich al lekker bezig met afval scheiden, maar ik merk dat we op de bovenverdiepingen ook veel afval hebben wat eigenlijk gescheiden zou moeten worden.
  Nu gaat het vaak of allemaal bij het restafval of liggen er her en der dingen die dan naar beneden moeten. Deze mooie afvalbak zou dus een uitkomst zijn! De kleur matt steel vind ik het mooist.

 43. 11 april 2018 / 16:11

  Mooie afvalbak! Wij hebben vier verschillende bakken in het aanrechtkastje staan. Glas, plastic, PMD (flacons, tetrapakken, spuitbussen (zoals deo), metalen deksels en kroonkurken etc) en restafval. Het plastic wordt bij ons helaas niet opgehaald, dat zijn wij zelf gaan scheiden en brengen we eens in de zoveel tijd gratis naar de milieustraat. In de keuken zou ik eigenlijk geen extra bak nodig hebben, maar op de bovenverdieping zou dat nog wel een handige uitkomst zijn. Nu moet ik de prullenbakken op de slaapkamers en de badkamer altijd achteraf nog gaan scheiden. Met zo’n bak op de overloop zou me dat waarshcijnlijk een hoop schelen. En met zo eentje staat nog mooi ook (en dan liefst in de platinum kleur) 🙂

 44. Baudina
  11 april 2018 / 16:08

  Dit lijkt me ideaal! Nu gebeurt het nog wel eens dat het groen afval toch in de gewone prullenbak terecht komt… Een zwarte zou heel mooi in onze keuken staan.

  IG naam @baudina1

 45. Lien_Dlhy
  11 april 2018 / 15:44

  O wat een prachtige oplossing! De matzwarte (met maar 1 bak) zou perfect staan in onze keuken.
  Ik waag mijn kans 🙂

  • Lien_Dlhy
   11 april 2018 / 15:47

   Ps mijn Instagram is @lien_dlhy 😉

 46. Aïde
  11 april 2018 / 15:14

  Zo mooi deze afvalbak. Nu shined er een oude plastic tas naast de afvalbak voor het plastic, staan er achter lege glazen potten en op de aanrecht een bakje voor GFT. Geen gezicht dus… en zo niets voor mij. Wij zouden dan ook heel graag een Mineral Golden Beach hebben staan in plaats van dit allegaartje. Als hij dan 1x 11L en 1x 23L bakken heeft zijn we een heel stuk verder. Veel meer mij en veel beter voor het milieu omdat je dan niet stiekem je plastic toch in de gewone bak gooit.

  Ik volg je op IG als: Momnursestudentfoodie

  Maak deze mama blij

 47. Monique ter Keurs
  11 april 2018 / 15:09

  Een grijze in mijn badkamer. Ik merk dat ik in mijn keuken braaf afval scheid maar dat het boven nog in één afvalbak gaat. Afvalscheiding naar een hoger plan tillen 🙂

  • Aïde
   11 april 2018 / 15:15

   Strak plan. Nu loop ik steeds trouw naar de keuken voor mn plastic maar dat kan handiger

 48. Nynke Rixt
  11 april 2018 / 14:40

  Jaaaa dat wil ik!! Op werk doe ik al alles netjes scheiden, dus helemaal ready voor the next level! Thuis!
  Ik ben verlieft op de zwarte emmer ?

 49. 11 april 2018 / 14:27

  Jeeeeej super fijn dat je zo’n goeie prullenbak hebt om afval te scheiden! We proberen nu in huis karton van gewoon afval te scheiden en dat gaat goed, maar ik denk, als Luc en ik over een maandje gaan samenwonen en we geen studentenhuis meer zijn, het nog veel beter kan. En omdat onze studentenhuisprullenbak wel aan vervanging toe is 😉 doe ik super graag mee aan je toffe winactie!
  En je artikel is echt een succes zo te zien ? goed bezig met anderen meer bewust maken en mooi wat je zegt over dat we lief moeten zijn voor de planeet.
  Uiteraard doe ik mee op alle mogelijke manieren hahaha <3
  Liefs!

 50. 11 april 2018 / 14:11

  Dat is nog eens een fantastische winactie! Ik heb buiten al 4 grote containers staan voor gft, restafval, papier/karton en plastic, waardoor ik heel goed afval kan scheiden.
  Graag zou ik dit binnen al goed regelen. Hier heb ik de grote broer van Brabantia Bo staan (Pedaalemmer FlatBack+, 30 liter), die ik al een aantal jaar met plezier gebruik voor mijn restafval. Daarnaast heb ik een grote plastic zak aan de verwarming hangen voor plastic afval en staat er een kartonnen doos in de keuken voor papier en karton. Voor gft heb ik echter nog geen oplossing en dat plastic aan de verwarming staat ook niet fraai, dus Bo met haar mooie look zou een zeer welkome aanvulling zijn! Haar broer is matt steel, dus het zou mooi zijn om Bo in dezelfde kleur te krijgen. Maar wit past ook goed in de keuken. Als er 3 binnenbakjes in zitten, kan ik haar mooi gebruiken voor plastic, gft en papier/karton. 🙂

 51. Abigail
  11 april 2018 / 14:03

  Wij hebben sinds kort 4 containers bij ons in de voortuin staan.
  Het gft en papier afval doe ik nu gelijk in de container.
  We hebben alleen een prullenbak staan voor het restafval terwijl we ook vrij veel plastic afval hebben.
  Daarvoor moet ik nu ook elke keer naar buiten lopen.
  De bo in mineral concrete grey staat dan ook zeker pp mijn wishlist. 2 binnenemmers, 1 voor het restafval en 1 voor het plastic.

  • Abigail
   13 april 2018 / 09:08

   Op instagram ben ik 91abigail

 52. 11 april 2018 / 13:57

  Wat een fijne winactie! Ik doe al aan afval scheiden, maar het is in mijn keuken een rommelig zooitje. Plastic verstop ik in een emmer in het keukenkastje, papier in een grote linnen tas (wat er heel rommelig uitziet in mijn keuken, glas in een grote emmer (wederom rommelig) en restafval in een klein afvalbakje. Dit zou voor mij echt dé oplossing zijn om de boel wat netter en opgeruimder te hebben in mijn keuken!
  De kleur Golden Beach zou perfect passen bij mijn interieur. En uiteraard heb ik met @lottadenktbreed ook meegedaan op Instagram!

 53. 11 april 2018 / 13:35

  Hoi Sytse!
  Wat een fijne winactie! Recycleren is inderdaad superbelangrijk. Momenteel doe ik dat met 3 aparte bakjes, met elk een apart deksel. Gelukkig staat het in een kast, anders zou het soms wat beginnen geuren, maar 1 vuilbak lijkt me zo handig. En vooral: één deksel dat je kan openen met je voet zou perfect zijn, zeker voor tijdens het koken wanneer ik heel de tijd groenafval in de compostbak gooi. Dan moet ik niet telkens mijn kookhanden 2 maal wassen, bespaart meteen ook weer water ;).

  De Daisy Yellow zou goed in ons appartementje passen, tegenover de mintblauwe muren, ik hou wel van wat contrast.

  Mijn instagram is @nom.eat.

  Veel groetjes, Lisa!

 54. Anne
  11 april 2018 / 13:03

  Whoop whoop, die is mooi! Afval scheiden in stijl met maar 1 prullenbak, zo gooit mijn vriend tenminste nooit meer iets in de verkeerde bak ?
  Want heel herkenbaar: ook wij hebben 4 verschillende bakken in de bijkeuken staan. Niet heel praktisch, zeker niet mooi en soms zelfs te veel gedoe om al het afval goed te scheiden. De Brabantia Bo in de kleur Matt Black MOET ik daarom winnen!!

 55. 11 april 2018 / 12:53

  Wat een toffe win actie waar ik heul graag aan mee wil doen <3.
  Ik heb het afvalscheiden met de paplepel binnen gekregen, mijn mama was ook altijd enorm milieubewust. Ook ik heb dus allemaal verschillende prullenbakken in mijn kleine appartement staan 🙁 hoe gaaf is dan zo een mooie Brabantia waar door die andere bakken overbodig worden en ook nog eens heel stylvol in het appartement past, de kleur Platinum past ook nog eens mooi bij andere assesoires in huis.

  Ook goed dat Brabantia zich ook bekommert om de plastic soup in de oceanen <3

  Om mijn win kans te vergroten heb ik ook je insta bericht geliked en gereageerd. @riannenmgn

 56. Kelly Kooij
  11 april 2018 / 12:36

  Op dit moment hangen er allemaal tasjes aan haakjes in mijn keuken. 1 voor PMD, 1 voor glas, 1 voor papier, 1 voor rest. En een bakje restafval en gft. Wat zou ik graag van al deze zakjes en tasjes af willen door een mooie bak, het scheelt een hoop ruimte en losse zakjes (plastic mijden is lastig als je alles in de zakjes wil wegdoen), ik zou heeel blij zijn met zo een mooie oplossing!

 57. 11 april 2018 / 12:32

  Oh, ja! Wat een beauties. – Wie had ooit gedacht dat ik dat zou zeggen over een prullenbak? – Na ruim anderhalf jaar schipperen in een tijdelijk huis met vier losse emmertjes zonder deksel als prullenbak – tot grote ergernis van vriendlief – ga ik binnenkort dan eindelijk verhuizen. En in dat nieuwe huis moet alles natuurlijk zo duurzaam mogelijk zijn, want ja, je bent een duurzaam dametje of je bent het niet. En bij mijn duurzame huis hoort natuurlijk ook een daadwerkelijk prullenbak om alles netjes te scheiden. En die zwarte past daar perfect bij.

  En ik ga zeker ook meedoen via instagram met http://www.instagram.com/cindyvanrees (@cindyvanrees), want deze prijs wil ik veel te graag hebben!

  Ik kijk nog even snel naar mijn tijdelijke emmertjes die hier nu staan en hoop nog net iets heviger. 🙂

 58. Naomi
  11 april 2018 / 12:19

  Ik zou zo gelukkig worden met deze mooie prullenbak! Op dit moment staan er net als bij jou 4 verschillende bakken waar ik helemaal tureluur van wordt. Ik loop tijdens het koken soms wel 8 keer op en neer. Dus ik begrijp heel goed dat je blij bent met zo’n fijne afvalscheider. Het gft afval gooi ik een keer per week ongveer in de compostbak op de tuin. De rest breng ik naar de daarvoor bestemde containers, gelukkig staan die redelijk in de buurt 🙂
  Ik volg je al een tijdje en ik heb veel aan je tips en lekkere recepten. Ik ga ook driedubbel mee doen om dit ook op instagram te plaatsen want ik wil super graag de platinum willen winnen!!!!!

 59. 11 april 2018 / 12:15

  Met deze prachtige prullenbak wil ik onze zoontjes leren hoe belangrijk en makkelijk het is om afval te scheiden. Na 3 jaar in Zuid-Afrika gewoond te hebben komen we eind deze maand terug in nog een leeg huis dus hij komt goed van pas. Het begin van ons nieuw en bewuste leven.

 60. Evain
  11 april 2018 / 12:12

  Natuurlijk doe ik mee lieve Syts! Mij keuken staat vol met bakjes en zakjes om de verschillende dingen te schijde (papier, plastik, groen, glas, losse dopenden en dan nog rest affal zo als dat hier heet) ??
  Als dat allemaal in stile kan is dat wel zo mooi! Daarnaast vint ik t super dat brabantia ook nog wat aan de soep op de oseaan doet. Dat is nog eens een groen bedrijf!

 61. 11 april 2018 / 11:55

  Haha ik word dus juist wel enthousiast van afval scheiden. Bij mij op het werk gaat alles nu in 1 bak en ik erger me daar kapot aan! Dus heel erg welkom die stijlvolle bak. Ik volg je al een reageer natuurlijk ook gezellig 😉

 62. 11 april 2018 / 11:51

  Yes, ik ga voor drie keer in de hoge hoed;) Helemaal eens met wat je schrijft. Sommige bronnen geven zelfs aan dat we in 2030 meer plastic dan vis in de oceanen hebben.. Hoe bizar!
  Afval scheiden is dan het minste dat je kunt doen en natuurlijk veel leuker met zo’n mooie prullenbak van Brabantia!

 63. 11 april 2018 / 11:45

  Brabantia heeft zulke mooie prullenbakken <3 echt hoe mooi kan een prullenbak uberhaupt zijn? Duurzaam met een retro vibe. I love it!

 64. Debby
  11 april 2018 / 11:45

  Wat een fantastische win actie. Deze mooie brabantia zou kei mooi staan in ons nieuwe huis en is een fantastische oplossing voor de losse doos, plastic zak en vuilnisbak die we nu hebben. Grijs is een prachtige kleur … Yes please ??

 65. 11 april 2018 / 11:19

  Dat is nog eens een toffe winactie. Ik ben blij om te zien dat er zulke mooie afvalscheiders op de markt zijn. Ik wil heel graag gaan beginnen met alles te scheiden en dit zou mij uiteraard heel goed van pas komen. Dus ik heb alle staojes gevolgd en ga nog wat verder. Zie mijn stories.
  Succes allemaal!

 66. Moniek
  11 april 2018 / 11:10

  Wat een mooie en handige manier om afval te scheiden! Goed artikel ook, fijn dat hier steeds meer aandacht voor komt. De kleur matt black zou prachtig staan in onze keuken. “Helaas” hebben we een wat oudere woning waardoor het soms lastig is je steentje bij te dragen maar met de Bo gaan we weer een stapje de goede richting op!

  Insta: veggynl

 67. Natasja
  11 april 2018 / 10:50

  Wij hebben helaas weinig ruimte op onze kamer dus nu hangen er drie vulliszakken aan onze kast… We moeten een nieuwe kast en dan zou het fijn zijn als het vuil nu niet daar aangehangen hoeft te worden maar nu fijn in zo’n prullenbak kan worden gedaan. Wij vinden groen of zwart het mooist.

  • Natasja
   11 april 2018 / 10:51

   Onze Instagram is Fatfrugivore

 68. Jamyla
  11 april 2018 / 10:29

  Wat leuk syts! goede manier om afval te gaan scheiden 🙂 Ik doe mee en draag graag mijn steentje bij:-) een bakje van metaal, of groen lijkt me wel leuk 🙂 heb ik toch stukje groen broertje in huis!

 69. Rachel Cornelissen / reedsj
  11 april 2018 / 10:23

  Jaaa te gek! Wat een fijne Winactie. Eindelijk een praktische prullenbak die ook nog helemaal past in ons interieur! Ideaal omdat we ook veel afval moeten scheiden in onze Gemeente én een peuter die dol is op helpen in de keuken en spullen weggooien in de prullenbak, helemaal verantwoord dus! Mineral concrete grey zou te gek zijn! We duimen mee.
  (Instagram: reedsj)

 70. Jolanda
  11 april 2018 / 10:15

  Alles wordt gescheiden hier thuis, het voelt niet goed om dat niet te doen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Bo met twee vakken, voor plastic (het grote vak) en restafval (maar een kleine nodig), want groen gaat bij ons direct in de groene bak of op de composthoop. En wit zou ‘t mooiste staan in onze boerderijkeuken. ?

 71. 11 april 2018 / 10:04

  Hellooooo piepeloo!
  Wat een fijne en interessante blog weer! Ik denk dat het zeker nodig is dat hier aandacht aan word besteedt, zeker nu je veel verhalen hoort dat afval scheiden zinloos is etc.
  Gewoon blijven doen dus!
  Wij doen dit thuis ook al zeker 3 a 4 jaar en het voelt gewoon heel prettig. Laatst leende ik de groene container van Mn buurman en haalde daar een plastieken blik uit & stopte die in de zak voor plastic. We hebben nu 4 prullenbakken in huis, waarvan er 3 naast elkaar staan… niet zo sjiek de friemel kun je wel zeggen. Daarom zou een gepimpte Brabantia versie in het wit wel héél erg welkom zijn 😀 dus heel graag waag ik een gokje.

  P.s. Ik ga overal mee doen, want ik wil bijna uit die hoge hoed vallen ;p Hahhaa
  Veel liefs <3 Elcke

 72. 11 april 2018 / 09:44

  Hoi! Wat een mooi artikel ! Ik doe heel graag mee met deze actie? ik ben al langere tijd op zoek naar een goeie prullenbak waarin ik afval kan scheiden. Maar vaak zijn ze te hoog. Dit is juist een perfect formaat! Zo hangt er as we speak een losse plasticzak in de keuken waar ik nu het plastic nog in gooi. Hoe mooi zou het zijn als ik dat voortaan gewoon in de prullenbak kan doen. Zwart, metaal of beige lijkt me heel mooi.

  Mijn IG is by_kaar ?

 73. Cooktravelenjoy
  11 april 2018 / 09:42

  Super fijn dat er eindelijk prullenbakken met drie verschillende bakken zijn! Twee jaar geleden ook naar gezocht, maar toen waren ze amper te vinden (twee bakken wel, maar ja, dat is niet voldoende). Papier, plastic, restafval en dan op het aanrecht een bakje voor GFT.
  Ik doe graag mee met de winactie!

 74. 11 april 2018 / 09:31

  Hoi hoi! Super fijne winactie! Zo’n Brabantia bo zou echt heel goed uitkomen in ons appartementje, omdat we anders iedere avond op en neer de trappenhal moeten om ons apart afval weg te brengen. De kleur Concrete zou het allerbeste passen bij ons 🙂
  Super fijn dat ook grotere merken nu met deze initiatieven komen, doet me echt deugd om te lezen! 😀
  Ik doe trouwens ook mee met het reageren op insta via de naam basedonplantsies 😀

  Veel liefs

 75. ilsiee prins
  11 april 2018 / 09:30

  Wat een supergoed artikel!! Wij zijn met ons hele gezin al een geruime tijd bezig om afval te scheiden, wat aan het begin best wel lastig was. Sinds begin dit jaar gaat hier nog maar 1x per maand de grijze container ipv 1x per 2 weken. Het plastic komt wel eens per 2 weken, het oud papier word op gehaald door de plaatselijke school, en het GFT afval brengen we naar de plaatselijke boer die er weer compost van maakt, en zo natuurlijk nog wat kleine dingetjes die we scheiden…
  We hebben een redelijk mooie prullenbak voor in huis, voor het ‘plastic’ omdat we dat het meeste hebben. Het restafval staat achter in huis in een oude prullenbak en de rest van de bakken in ons schuurtje.. Maar ooooow, wat zal het fantastisch zijn zo’n mooie zwarte brabantia prullenbak in huis te mogen hebben. En dan graag met een grote en een kleine bak. had ze al eens voorbij zien komen, maar persoonlijk vind ik ze iets te duur. Hahaha daarom zal het zeker fantastisch zijn om er 1 te mogen winnen!
  Superleuk dat je dit weg mag geven!
  Groetje Ilsiee

 76. Monique
  11 april 2018 / 09:27

  Al een tijdje kijk ik naar deze nieuwe prullenbak.
  Maar naast mijn afval minimaliseren/scheiden. Ben ik ook erg bezig met geld uitgaven minimaliseren ?.
  En dat is nu echt de reden dat ik deze prullenbak nog niet aangeschaft heb.
  Als ik deze aan zou schaffen dan in concrete Grey. En met 3 emmers.
  1 voor grijs afval. 1 voor plastic . En 1 voor papier.
  Staan nu kleine afvalbakjes op het aanrecht. Laten we het benoemen als: ik zou heel graag het aanrecht ook minder vol zien (minimaliseren ?)

  • Monique
   11 april 2018 / 09:30

   Ik vergat iets….. instagram: @zusvanronald

 77. carola
  11 april 2018 / 08:33

  Whiehoee te gek vind ik hem! maar dat had ik van de week al gereageerd op je insta haha
  Ik heb ook mn washok vol staan met bakken voor papier en glas en zakken voor het plastic.. ik erger me er kapot aan zo’n bende.. en mn gewone prullenbak is zo’n grote zilveren bak veel te groot voor mij alleen dus die kan beter naar een gezin 🙂
  Mja ik vind Brabantia wel duur dat hield me nog tegen.. maar als ik nu alles lees op de site is hij het geld zeker waard!
  Ben de 26e jarig, je brengt me op een idee van het verjaardagsgeld kan ik hem kopen hiephoera want ik wil ook een gezonde planeet houden! 🙂
  Je geeft me steeds inspiratie leuk om je te volgen! Volgens mij kwam ik bij jou via thegreenguide.nl, ook inspiratie!
  Mijn favo kleur is groen maar die hebben ze niet helaas haha.. dan ga ik voor wit dan kan hij naast mn kapstok staan met mn kleurrijke jassen

  Fijne groene dag!

  Greetz croltje

 78. Ellen Webbink
  11 april 2018 / 08:19

  Volgende maand verhuis ik met mijn vriend naar een prachtige energiezuinige nieuwbouwwoning. We hebben zonnepanelen, geen gasaansluiting meer, megadubbelglas en er hoort natuurlijk afvalscheiding bij. Deze bak staat al op onze wishlist in de kleur platinum. We zouden er erg blij mee zijn.

  (Insta: lldeling)

 79. Maaike
  11 april 2018 / 07:38

  Wat een mooierd! Na jaren in studentenhuizen heb ik nu mijn eerste eigen appartementje. Die taupe/donkergrijze zou hier erg mooi staan. Wat je zegt, afvalscheiding wordt al snel een betje rommelig met een doos voor papier en een tasje voor plastic, maar hiermee is dat mooi opgelost!

 80. 11 april 2018 / 07:04

  Wij zijn net begonnen met plastic afval scheiden. Ze hebben pas sinds kort hier in de buurt een container neergezet. Nu hebben we ook een losse zak staan voor het plastic. Echt niet om aan te zien. En heb ook nog een aparte voor papier.
  Het liefst zou ik ook gft scheiden, maar daar doen ze niet aan in Amsterdam.. deze mooie prullenbak in golden beach kleur, zou ik gebruiken voor plastic en restafval en papier. En in ons nieuwe huis waar we komende zomer gaan wonen, waar wel gft wordt opgehaald zou ik papier apart gaan verzamelen en de 3e bak omtoveren tot gftafvalbak.. al krijgen we daar een grote tuin, dus misschien gaan we nog een stapje verder met een wormenbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..