Stilstaan in het moment – Ramaya Krachtsymbolen

Stilstaan - Ramaya

Sta jij wel eens stil bij het moment waar je nu in zit? Of heb je net als ik wel eens problemen met bewust stilstaan? Ik vind het namelijk soms best lastig. Het leven gaat snel, vlug en prikkels komen overal vandaan. Toch vind ik het belangrijk om bewust zo nu en dan stil te staan bij het moment. Ik vertel je graag hoe ik daar bewust(er) mee om probeer te gaan en wat mij daarbij helpt.

We staan altijd ‘aan’.

In onze snelle wereld die overladen is met nieuws, prikkels, meldingen en andere dingen die je afleiden, staan we altijd aan. Denk maar eens aan je mobiele telefoon. Hoe vaak kijk jij (vanuit gewoonte) op je mobiel? Houd dat maar eens bij. Dan zie je vast dat het vaker is dan je had verwacht. Natuurlijk ben ik ook dol op sociale media maar wel graag zonder pushmeldingen. Vroeger waren mensen ook niet altijd bereikbaar en dat was ook niet nodig. Tegenwoordig lijkt het normaal dat je altijd bereikbaar bent en binnen een paar minuten reageert op dat berichtje of die ‘dringende’ e-mail. Dat hoeft helemaal niet joh! Sta eens ‘uit’ en breng je focus terug naar binnen. Waarom voel je wat je voelt? Geef je zintuigen de ruimte. Wat zie je, wat ruik je en waar gaan je gedachten naartoe?

ramaya - stilstaan

Deze hanger heet Merkaba en helpt je om negativiteit uit je leven te weren. Het heeft een beschermende werking en brengt je in contact met diepere lagen van je bewustzijn.

Een herinnering aan stilstaan

Vorige week was ik op zoek naar iets dat me er aan zou herinneren om vaker bewust stil te staan. Ik stuitte op de webshop Ramaya en zag de meest pure, authentieke kettingen van berkenhout. De ketting die ik op de foto draag is de Flower of Life(5cm). Na wat e-mailtjes over en weer, kwam ik er steeds beter achter wat de Flower of Life precies inhoudt. Het is namelijk een van de oudste symbolen in de menselijke geschiedenis en de geometrie van dit symbool bevat alle informatie van de natuur. Je kan de Flower of Life zien als een blauwdruk van onze wereld. Zo tof! Ik draag deze ketting nu continu omdat hij me eraan herinnert dat ik stil moet staan op bepaalde momenten. Iedere keer als ik naar beneden kijk, zie ik de prachtige hanger en word ik me weer bewust van de snelheid van de wereld en sta ik bewust even stil bij wat ik zie, voel en vind terwijl de wereld in sneltreinvaart langs me heen raast. Benieuwd naar Ramaya en waar ze voor staan? Ze schreven er een prachtig stuk over op hun website. De Flower of Life ketting (5cm) kost € 19,95.

stilstaan - ramaya - flower of life

Het is nodig om stilte te creëren en bewuster te worden

Omdat afleiding overal is, moeten we bewust besluiten om de afleiding niet binnen te laten komen. Hoe anders merk je wat je diep van binnen voelt? De televisie, de radio, een boek, dat zijn allemaal dingen die je wel stil laten staan, maar je focus keert zich dan naar buiten. Dat betekent makkelijk gezegd dat je in deze tijd stil staat, maar in de verhaallijn die je volgt verder gaat. Lezen vind ik zelf heel fijn, maar dat helpt mij niet om mijn focus naar binnen te keren. Mediteren daarentegen wel. Omdat ik steeds meer bezig ben met mediteren en stilstaan in het moment, bedacht ik een meditatie challenge. 31 dagen iedere dag mediteren voor minimaal 10 minuten. Doe je mee? Zo leer je meteen hoe je moet mediteren en helpt het je op weg om meditatief aan de slag te gaan en je ook kan stilstaan in het moment. De meditatie challenge start 1 juli 2018 en je kan de meditatie challenge volgen via mijn Instagram account. Ik geef je tijdens (en in de dagen voor) de challenge iedere dag via mijn instagram stories een tip, een ervaring of ik beantwoord vragen van deelnemers. Het lijkt me superleuk als je ook mee doet! Volg me via Instagram en houdt mijn (hoogtepunten) stories in de gaten.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. croltje
  25 juni 2018 / 19:26

  klinkt te gek de challenge!
  heb dat alleen nog nooit gedaan
  dus hopelijk begin je voor beginners haha

  • 4 juli 2018 / 10:28

   Jazeker!! Komend weekend ga ik een (half) uurtje live op Instagram. Dan mag je me het hemd van het lijf vragen!

 2. 25 juni 2018 / 09:56

  Mooie ketting, en mooi verhaal erachter! Ik heb me aangemeld voor je challenge

  • 4 juli 2018 / 10:29

   Dankjewel! Toffe ketting hè? Leuk dat je mee doet aan de challenge! Hoe gaat het tot zover?

   • 4 juli 2018 / 22:39

    Verrassend goed eigenlijk! Ik merk wel dat ik mezelf er echt aan moet herinneren om naar de stories te kijken (niet om jou, ik kijk gewoon uberhaupt zelden naar de stories eigenlijk). Toevallig heb ik ook een meditatie-app mogen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..