Recept | Chili sin carne

Recept | Chili sin carne

Chili sin carne. Oftewel Chili zonder (sin) vlees (carne). De vegan variant op chili. Mijn vegan variant. En het is me toch een partijtje lekker! Tenzij je na het snijden van een peper als man zijnde gaat plassen. Dat is niet heel chill(i). Of in je oog wrijft. Don’t do it.

Dit heb je nodig voor vier porties Chili Sin Carne:

– 230 gram Mais (ik gebruik biologische mais van Smaakt)
– 510 gram kidney bonen
– 2 gele uien
– 2 rode paprika’s
– 140 gram tomaten puree (zo’n groter blikje)
– 2 rode pepers
– 4 teentjes geperste knoflook
– 2 tl gemalen komijnzaad
– 2 tl chilipoeder
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl kerriepoeder
– 2 tl djahé (gemalen gember)
– 160 gram (zilvervlies)rijst
Optioneel: Tortilla chips

Dit moet je doen voor vier porties Chili Sin Carne:

Zet een grote pan met water op het vuur. Kook de rijst volgens de verpakking. Wanneer het water voor de rijst aan het opwarmen is, kun jij de chili maken.

Zet een grote pan (ik gebruik een wok) op het vuur en doe hier een beetje olie in. Snijd de paprika, ui en de pepers in kleine stukjes. Voeg dit samen met de geperste knoflook toe aan de opgewarmde pan met olie. Zet het vuur middelhoog en blijft goed roeren.

Wanneer de ui lichtelijk gefruit is, voeg je de tomatenpuree toe. Giet direct de kidneybonen en de mais af en doe het bij de rest in de pan. Voeg meteen de chilipoeder en gemalen komijnzaad toe en doe een deksel op de pan. Laat het op laag vuur zachtjes pruttelen (blijf wel zo nu en dan roeren). Inmiddels is je rijst ook al klaar. Giet het af en laat het nog 5 minuten in de pan zitten. Daarna voeg je de rijst toe aan alle andere ingrediënten. Let op, doe niet alles tegelijk want je hebt liever meer chili sin carne dan rijst op je bord. Schep het geheel goed door elkaar en laat nog twee minuutjes op het vuur staan.

Serveer de chili sin carne met een schaaltje tortilla chips en je bent een echte keukenprins(es)! <3

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW RESULTATEN!

Voor de Weight Watchers onder ons: Een portie (zonder tortilla chips) is 2 SP. Met 50 gram tortilla chips kom je uit op 9 SP.

Volg:
Delen:

5 Reacties

  1. 8 januari 2018 / 13:41

    Fijne snelle variant! Chili is zo’n overduidelijk gerecht waarbij je geen vlees nodig hebt, een makkelijke manier om vleeseters vegan te laten eten 🙂

    • 9 januari 2018 / 10:20

      Ja, deze variant is zo lekker simpel! Dat is ook zo, als je ergens geen vlees in mist, is het the good old chili ??

  2. 8 januari 2018 / 08:29

    Chili sin carne is mijn lievelings <3 Ik eet dat echt zo vaak en op alle mogelijke manieren. Love dit snelle receptje! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..