Recept | Japanse noodlebowl met tempeh

japanse noodlebowl

Als ik in een Japans restaurant eet, scan ik de menukaart meteen voor gebakken noodles. Ik vind ze altijd zo lekker! Daarom bedacht ik me geen moment toen in me op kwam om zelf een Japanse noodlebowl te maken!

Dit heb je nodig voor een Japanse Noodlebowl voor 2 personen:

– 200 gram tempeh
– 6 el ketjap manis
– 3 el agave siroop
– 200 gram Noodles naar keuze
– 1 gele ui
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– een halve courgette
– 1 bosuitje
– een half blikje bamboescheuten

Dit moet je doen voor een Japanse Noodlebowl voor 2 personen:

japanse noodlebowl 2Marineer de tempeh minimaal een uur voordat je gaat koken. Giet de ketjap manis en de agave siroop in een schaaltje. Snijd de tempeh in kleine blokjes voeg ze toe aan de (zoete) marinade. Laat dit zo’n 2 uren trekken. Zorg ervoor dat alle tempeh goed is bedekt.

Pers de knoflookteentjes uit met een knoflookpers (of plet tussen twee lepels) en doe ze in de wok. Snijd vervolgens de gele en de rode ui in reepjes en voeg bij de knoflook in de wok. Zet het vuur middelhoog. Doe meteen de blokjes gemarineerde tempeh erbij en roer het geheel goed door. Blijf bakken totdat de tempeh een mooie donkere kleur heeft (donkerder dan de marinade). Let op: bewaar de marinade!

Snijd de paprika in smalle reepjes en voeg samen met de bamboescheuten toe. Zet vervolgens een pan op het vuur met ruim water. Zodra het water kookt voeg je de noodles toe en laat je ze zo’n 2 minuten koken. Giet de noodles vervolgens af en spoel na met koud water en laat ze even rusten. In de tussentijd haal je een halve courgette door de spiraalsnijder en voeg je daarvan de helft toe. De andere helft gebruik je rauw ter decoratie (wel opeten hè!). Heb je geen spiraalsnijder, snijd de courgette dan in dunne reepjes.

Doe de noodles bij de rest in de wok en roer het geheel goed door. Giet nu de marinade er overheen en laat het geheel goed heet worden. Snijd de bosui in kleine ringen en decoreer hiermee je Japanse noodlebowl. Itadakimasu!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. 3 mei 2018 / 09:43

    Liefde voor de wok! Zo snel en gemakkelijk. Ik heb nog nooit zelf tempeh gemarineerd, dat moet ik maar eens proberen. Klinkt als een lekker receptje!

    • 15 juni 2018 / 13:56

      Tempeh marineren is zoooo easy! Moet je zeker proberen hoor! Dan kun je lekker zelf bepalen of je het zoet, zuur of juist pittig wilt 😀

  2. 3 mei 2018 / 07:49

    Ik heb nog nooit noodles gemaakt, oeps :$ Maar ik stond er gisteren in de supermarkt wel naar te kijken, dus ik ga dit recept onthouden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..