Recept | Venkelquiche met spekjes

Hoofdafbeelding vegan venkel quiche

Ik ben dol op een goede quiche, maar maak het echt veel te weinig. Daarom werd het tijd om eens weer een echt lekkere quiche te maken. Wederom geïnspireerd door een quiche uit de Allerhande, maar dan natuurlijk geveganized.

Dit heb je nodig voor je vegan venkelquiche:

– 1 rol vegan bladerdeeg (ik gebruik die van Tante Fanny)
– 1 bakje vegan spekjes
– 2 venkelknollen
– 5 tl eivervanger (no egg)
– 1 bakje vegan cream cheese (Violife)
– 200 gram spinazie
– 1 takje basilicum
– 6 takjes bieslook
– Boter om je quichevorm in te vetten

Sla onderstaande Instagrampost op voor een handig overzicht en beknopte uitleg:

Dit moet je doen:

Als eerste verwarm je de oven alvast voor op 180 graden Celsius. Gebruik je een hete lucht oven? Zet hem dan op 170 graden Celsius. Bak de spekjes in een beetje boter en snijd in de tussentijd de onderkant en de groene stelen van de venkel. Snijd de venkel in blokjes van ongeveer 1 cm en bak mee met de spekjes. Voeg hier na ongeveer 8 minuten nog 100 gram spinazie aan toe en bak het geheel totdat de spinazie is geslonken.

Smeer de quichevorm in met boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Schep de venkel, de spekjes en de spinazie in de quichevorm en zet even opzij.

Doe de spinazie, cream cheese, basilicum en bieslook in de blender en voeg hier 10 el water en 5 tl no egg aan toe. Blend het geheel totdat het een pesto achtige structuur heeft. Giet dit over de quiche en bak de quiche af in ongeveer 40 minuten. Lijkt de bovenste laag aan te branden maar is de rest nog niet klaar? Doe er dan een stukje zilverpapier overheen.

Venkelquiche afbeelding

Als je een recept vanmij probeert en op INSTAGRAM plaatst, wil je dan de hashtag #hetgroenebroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie!

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..