Recept | Vegan Bami met kipstukjes

Recept | Vegan Bami met kipstukjes

Ondanks dat ik ontzettend van de Hollandse keuken houd, ben ik ook dol op Indisch eten. Deze vegan bami met kipstukjes is sinds kort een van mijn favorieten! En ook niet geheel onbelangrijk, super gemakkelijk om te maken!

Dit heb je nodig voor vegan bami met kipstukjes voor vier personen:

– Een bakje kipstukjes (ik gebruikte die van Jumbo Veggie Chef)
– Mie (ik gebruikte Brede Mie van Conimex)
– Drie theelepels Sambal Oelek
– Een bamipakket (ik gebruikte die van Jumbo)
– Vier eetlepels Ketjap Manis
– Gebakken uitjes
– Geperste knoflook
– Satésaus naar keuze
– Olie om in te bakken

Dit moet je doen:

Zet een grote wok op het vuur en doe hier twee theelepels olie en vier theelepels geperste knoflook in (ik heb geen knoflookpers dus ik gebruik het kant en klaar uit een flesje) . Zodra de olie heet is, voeg je het bamipakket, de sambal oelek en de ketjap manis toe en zet je het vuur middelhoog. Pak een koekenpan en doe daar ook een beetje olie in. Hierin bak je de kipstukjes (optioneel: kipkruiden). Zodra de kipstukjes een beetje bruin kleuren, voeg je het bij de rest in de wok. Laat dit zo’n vijf minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.

Zet een pan met water op het vuurr voor de mie. Zodra het water kookt, voeg je de mie toe (het is altijd even schatten hoeveel je nodig hebt maar ik houd van de verhouding meer groente dan mie). Laat dit zo’n tien minuten koken op middelhoog vuur. Giet de mie af en spoel het af met koud water. Laat het vervolgens uitlekken en voeg het aan de groente en kipstukjes in de wok. Meng dit geheel goed door elkaar en laat het nog een paar minuten pruttelen. Je vegan bami met kipstukjes is klaar! Zo simpel is het!

Als je een recept van mij probeert en op Instagram plaatst, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Voor de Weight Watchers onder ons: Dit recept is 15SP

Volg:
Delen:

5 Reacties

  1. johan boom
    2 februari 2020 / 18:09

    Brede mie van Conimex is toch vegetarisch en niet vegan?

  2. Elisa
    10 juli 2018 / 18:31

    Dit gerecht al twee keer gemaakt. Echt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..