Recept | Vegan Boerenkoolstamppot met jus

Recept | Vegan Boerenkoolstamppot met jus

Brr, wat is het lekker koud buiten hè? Tijd voor winterse stamppot. Vegan Boerenkoolstamppot wel te verstaan. Met jus natuurlijk! Krijg je al honger? Hier komt het recept!

Dit heb je nodig voor vier porties Vegan Boerenkoolstamppot:

– 1kg vastkokende aardappelen
– 500 gram gewassen en gesneden boerenkool
– 4 Vegafit gehakstschijven
– 2 flinke tl sambal oelek
– 2 eetlepels vegan mayo (ik gebruik Mayolijn van Remia)
– 2 zakjes jus met uitjes van Knorr
– 100 gram plantaardige margarine

Vegan BoerenkoolstamppotDit moet je doen: 

Schil de aardappelen. Zet een enorme pan met water op het vuur en gooi daar de boerenkool in. Zet het vuur hoog. Zet daarnaast een kleinere pan met water op het vuur voor de aardappelen. Zet op middelhoog vuur. Laat bij beide pannen het water koken. Zodra het water kookt, laat je het nog 15 minuten doorkoken (de boerenkool blijft op hoog vuur en de aardappelen op middelhoog).

Als de aardappelen en de boerenkool 5 minuten hebben gekookt, smelt je 100 gram plantaardige margarine in een grote koekenpan. Zodra het is gesmolten doe je de Vegafit gehaktschijven in de pan. Zet het vuur half hoog. In de tussentijd pak je een maatbeker en hier doe je 100 ml koud water in. Voeg twee zakjes Knorr Jus met uitjes toe en roer goed door. Keer in de tussentijd de Vegafit gehaktschijf om tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Hebben ze een mooie kleur? Voeg dan voorzichtig de koude jus met uitjes toe en breng de jus aan de kook.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan (zet wel het vuur uit). Met de boerenkool doe je hetzelfde. Doe de aardappelen bij de boerenkool in de pan, voeg twee flinke theelepels sambal oelek toe, schep er twee eetlepels vegan mayonaise bij en stamp tot je alles goed door elkaar hebt gestampt. Let op dat je het ook zo nu en dan omschept anders blijft alles onderin de pan zitten en is het niet goed gestampt. Blijf tijdens het stampen wel de jus goed roeren anders koekt het aan. Uitgestampt? Je Vegan Boerenkoolstamppot is klaar! Schep het op de borden en leg de Vegafit gehaktschijf er bovenop. Giet daaroverheen de jus en je kunt genieten van je Vegan Boerenkoolstamppot. Enjoy!

Als je een recept van mij probeert en op Instagram plaatst, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Voor de Weight Watchers onder ons, dit recept is 18SP.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..