Een stap naar minder plastic in de badkamer – Shampoobars.nl

Uitgelichte afbeelding - shampoobars

In de badkamer gebruiken we onbewust best veel producten die in plastic verpakt zitten. Denk maar eens aan flessen shampoo, conditioner, een haarmasker maar ook douchegel en baardzeep. Shampoobars.nl biedt een prachtig alternatief en ik laat je er vandaag graag wat meer over zien.

Een weg naar less waste

Laat mij meteen eerlijk zijn; niemand is perfect. Ook ik niet. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar als we allemaal ons best doen, dan maken we al een wereld van verschil. Ik ben inmiddels al een aantal jaar op weg naar een leven met minder afval en sinds kort ruim ik één keer in de twee weken met een aantal veganisten uit Den Helder, afval op in de stad. Super leuk en natuurlijk heel fijn dat we kunnen voorkomen dat het de zee in waait. In de badkamer lijkt dat leven met minder afval me dat nog niet altijd helemaal te lukken. Ik grijp (te) vaak naar een vertrouwd merk of verval in de gewoonte. Daarom was ik blij dat ik van Shampoobars.nl een aantal producten mocht proberen zodat ik kan testen of ze echt zo goed zijn als de website doet vermoeden.

Mijn ervaring met Shampoobars

Van Shampoobars.nl kreeg ik een prachtig pakket met een shampoo, conditioner, solide haarmasker, bodybar en een beard- en bodybar. Voordat ik er wat over kan zeggen, moet ik ze natuurlijk wel allemaal getest hebben. Inmiddels heb ik ze een tijdje in gebruik en moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben. Vooral door de haarmaskerbar. Ik had niet verwacht dat die me zo goed zou bevallen. Daarnaast vind ik de geuren ook echt super fijn. Door de eucalyptus bodybar waan ik me iedere ochtend in een spa. Heerlijk! Ik vind bij bodybars vaak dat ze je huid zo droog laten aanvoelen. Dat heb ik met de eucalyptus bar van Shampoobars dus echt niet. Dus los van de heerlijke geur, de manier waarop hij mijn lijf schoonmaakt vind ik ook echt heel fijn.

 

shampoobars - haarmasker bar

Haarmasker bar

Oké, ik wist niet dat dit bestond. En ik was super sceptisch toen ik het haarmasker in de vorm van een bar ging proberen. Natuurlijk werd ik meteen door de heerlijk geur van papaja en kers verleid. Maar ik dacht echt, wat zal zo’n klein beetje haarmasker nou echt doen. Ik heb een lang, dik bos met heel veel haar. En in mijn beleving heb ik veel van een haarmasker nodig om het ook maar een beetje doorkambaar te maken. En met een beetje van deze bar, kwam ik er na het afdrogen (totaal onverwacht) direct met mijn borstel doorheen. Geen pijn, geen klitten, zonder moeite gleed bij haarborstel door mijn haren.

Een paar voordelen opgesomd + korting bij Shampoobars.nl

– Geen plastic verpakking in de badkamer (= minder afval)
– Deze shampoo-, conditioner-, body- en haarmasker bars zijn super geconcentreerd. Je hebt er dus echt maar weinig van nodig
– Minder vervoerskosten voor het klimaat. Vloeibare producten zijn bars, verdunt met water. Zonde om dat water heen en weer te laten rijden.
– Meer ruimte in de badkamer. Je hoeft namelijk niet een hele verzameling flessen uit te stallen in de douchecabine
– Alle producten zijn Vegan, behalve de producten waar honing in zit.

En omdat ik zo’n fan ben, heb ik ook lekker korting voor jou geregeld. Met de code “hetgroenebroertje” krijg je 10% korting op je eerste bestelling! Enjoy!!

 

 

 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 6 april 2021 / 11:53

    Goeie tip! En het staat ook zo ‘spa’ in de badkamer. Veel mooier dan die schreeuwerige flessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..