Sieraden van afval | Van Straat

Sieraden van afval | Van Straat

Sieraden zijn prachtig vooral als ze iets betekenen of ergens voor staan. Astrid van Van Straat maakt sieraden van spullen die ze Van Straat plukt (en van het strand, het bos, het park, overal).

Astrid haar visie is een hele mooie. ” Er zijn al zo veel spullen en materialen op de wereld. Waarom zouden we daar geen gebruik van maken als we iets nieuws willen? Echt, alles kan mooi zijn. Je moet het er soms alleen nog even uit halen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is je eigen creativiteit en een beetje vertrouwen in de ´troep´. Een houding waar ik heel erg van houd. Ik koop immers ook heel vaak spullen in de kringloop. Daar word ik veel blijer van dan wanneer ik iets ‘nieuws’ koop. Een product dat al een heel leven achter zich heeft, een tweede leven geven. Ik vind het fantastisch!

Mijn armband

Bij Van Straat gaf ik aan wat ik mooi vind, welke stijl bij me past en gaf als inspiratie aan welke van de reeds gemaakte sieraden ik mooi vond. Mijn armband is daarom relatief breed en heeft een ruige, stoere look. Hij is gemaakt van een stuk van een kapotte spijkerbroek en de sluiting is gemaakt van een prachtig gevonden stukje hout. Deze armband is voor mij ook een soort reminder om verder te gaan. Bewust te blijven, mezelf te verbeteren op gebied van duurzaamheid waar ik dat kan. Naast dat dit een prachtig sieraad is, draag ik ‘m daarom heel graag.

De Collectie

Astrid maakt sieraden op bestelling, maar ook vanuit zichzelf. Als ze een creatieve ingeving heeft, gaat ze aan de slag. Ze verzamelt alles wat ze tegenkomt en misschien kan gebruiken. Stukjes touw, hout, ijzer, lipjes van blikjes, rubber, moeren, bouten, stof, kurk, bierdopjes, je kan het zo gek niet bedeken en Astrid maakt er iets moois van! Ik vind het heel bijzonder dat mevrouw Van Straat zo creatief is en dat ze van allemaal troep, supertoffe sieraden maakt. Een armband van een oude fietsband en een stuk touw, kom daar maar eens op! Of een stuk flexibel stroomdraad, hoe bedenkt ze het toch?

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral eens op de Facebookpagina Van Straat of op haar Instagramaccount. Wedden dat je geïnspireerd wordt?

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 20 september 2017 / 09:25

    Wat een leuke armband! Staat ook nog eens super bij je andere armbanden. Een heel leuk initiatief van Astrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..