Recept | All in uber chique hutspot

Recept | All in uber chique hutspot

Hutspot heeft een beetje een suf imago. Not anymore! Met deze uber chique hutspot verleid je zelfs de mensen die hun neus er normaal voor ophalen.

Dit heb je nodig voor 4 porties all in hutspot:

– 1 kg stamppot aardappelen
– 1 kg hutspotgroente
– 1 zakje hutspot kruiden (Verstegen)
– 1 zakje Jus met uitjes
– 1 pakje Sensational Chorizo worsten van Garden Gourmet
– 1 pakje spekjes van Vivera
– Blueband boter (vloeibaar)|
– Romige plantenmelk (ik gebruik Cashewmelk ongezoet van Plenish)

Dit moet je doen voor je heerlijke all in uber chique hutspot:

Zet twee flinke pannen met water op het vuur en breng het aan de kook (je kan ook het water koken in de waterkoker en daarna in de pan gieten). Kook de hutspotgroente in 20 minuten gaar. De aardappelen zijn in 15 minuten gaar, die mogen dus wat later in de pan met water.

In deze kooktijd bak je de spekjes met een beetje boter. Zet ze apart zodra ze gaar en een beetje krokant zijn. Vervolgens doe je een flinke scheut boter in een steelpannetje en dat breng je aan de kook. Als het zachtjes pruttelt, doe je daar het zakje jus en 200 ml (koud) water bij. Kook op middelhoog vuur voor 1 minuut en zet vervolgens zacht (blijf roeren!).

Nu is het tijd voor de chorizo! Doe een beetje boter in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak hierin de worsten voor ongeveer 6 tot 8 minuten en rol ze regelmatig om. 

Alles gaar en klaar? Giet de aardappelen en de hutspot groenten af en gooi samen in een grote pan. Gooi hier een beetje boter en een scheutje plantenmelk bij en stamp het geheel totdat je een fijne stamppot hebt. Vervolgens strooi je de kruiden eroverheen en schep je de spekjes erbij. Schep het geheel goed om zodat de spekjes verdeeld worden over de hele pan.

Bij het serveren schep je de jus in een kuiltje in de stamppot en verdeel je de worst (iedereen krijgt dus een halve worst. Er zitten ook al spekjes in namelijk. Het kan ook te gek hè?) Geniet er lekker van!

Als je een recept van mij probeert en op INSTAGRAM plaatst, wil je dan de hashtag #hetgroenebroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie!

Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan gerust eens in mijn recepten index.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..