Recept | Vegan Risotto met Asperges

Vegan Risotto met Asperges

Ik at voor het eerst risotto in een restaurant en ik dacht, dit kan ik zelf ook. En so i did. Haha! Deze Vegan Risotto met Asperges is easy, super lekker en echt niet zo moeilijk om te maken. Daarnaast heb je veel vrijheid om de smaak te bepalen. Ready? Let’s go!

Dit heb je nodig voor 4 porties Vegan Risotto met Asperges:

– 300 gram Risottorijst
– 2 Zonnatura groentebouillonblokjes
– 250 gram paddestoelen naar keuze
– 2 gele uien versnippert
– 3 teentjes knoflook versnippert
– 100 ml Slurp! Chardonnay
– Ah Romaatje (hoeveelheid naar smaak)
– 350 gram groene asperges
– Olijfolie om in te bakken

Dit moet je doen voor je heerlijke Risotto:

Kook één liter water en los hier de twee bouillonblokjes in op. Zet opzij. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en doe hier een beetje olijfolie in. Als de olie op temperatuur is voeg je de knoflook en de ui toe. Bak dit totdat de uit glazig is. Vervolgens voeg je de risotto rijst en de wijn toe. Roer dit goed door en blijf roeren totdat de wijn helemaal door de rijst is opgezogen. Vervolgens schenk je iedere keer een scheutje bouillon (dat nog heet is) bij de rijst en blijf je roeren. Zodra de bouillon is opgenomen schenk je er weer wat bij. Blijf dit doen totdat alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Test in de tussentijd ook even of de rijst inmiddels lekker zacht is.

In de tussentijd bak je de paddestoelen in een olijfolie tot ze een beetje zijn geslonken. Zet opzij. Bak de asperges in een beetje olie totdat ze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Als laatste bak je de AH Romaatjes totdat ze open barsten.

Inmiddels is als het goed is de bouillon helemaal opgenomen door de risotto. Doe de paddenstoelen erbij en schep goed door. Serveer de Vegan Risotto met de asperges en romaatjes. Geniet ervan!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HetGroeneBroertje)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan gerust eens in mijn recepten index.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 19 december 2020 / 23:31

    Dit klinkt heerlijk. Ik ben dol op risotto en op asperges. Ik sla ‘m op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..