Recept | Vegan Pasta pesto salade

Vegan pasta pesto salade

Ik ben dol op pesto maar wist nooit zo goed wat ik er mee aan moest. Op een toastje is ook zo wat hè. Daarom maakte ik een heerlijke pasta pesto salade met vegan kip en rucola.

Dit heb je nodig voor 2 porties vegan pasta pesto salade:

– 200 gram Volkoren pasta (ik gebruik fusilli)
– 2 el Pesto (ik gebruik die van Kazidomi)
– 1 bakje kipstukjes (Vegetarische slager of Vivera)
– Kruiden voor de kipstukjes
– 2 handjes rucola
– Scheutje olie

Dit moet je doen voor de vegan pasta pesto salade:

Vegan pasta pesto salade 2Zet een pan met water op het vuur en voeg een klein scheutje (olijf)olie toe. Breng het water aan de kook en doe de pasta daarin. Kook de pasta volgens de verpakking tot het beetgaar is. Giet het daarna af, besprenkel met een drupje olie zodat het niet aan elkaar gaat plakken, roer door en zet vervolgens opzij om af te koelen.

Kruid de kipstukjes en laat de kruiden even intrekken. Bak ze vervolgens lekker bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg eventueel tijdens het bakken een beetje ketjap toe.

Zodra de kipstukjes klaar zijn, zet je zo ook opzij om af te koelen. Is alles lekker afgekoeld? Doe de kipstukjes en de pasta in een kom en voeg hier de pesto aan toe. Roer het geheel goed door zodat de pesto goed wordt verdeeld. Voeg voor het serveren een handje rucola toe per persoon. Geniet van je vegan pasta pesto!

 

Tip: Dit recept is ideaal om mee te nemen naar je werk/school. Bewaar de rucola dan wel apart anders wordt het slap.

Als je een recept van mij op Instagram deelt, tag me dan vooral met @Hetgroenebroertje. Vind ik super leuk en dan deel ik jouw creatie graag!

 

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 25 mei 2018 / 15:16

  Heerlijk! Zo maak ik hem ook graag, maar dan met gewone pasta ipv volkoren.

 2. 24 mei 2018 / 08:54

  Ahh, ik ben een sucker for pasta pesto! Dat langzame bakken van de kipstukjes ga ik eens proberen, want tot nu toe is dat zo ongeveer het enige waarvan ik de structuur een beetje ‘off’ vind.

  • 15 juni 2018 / 13:49

   Ik nu ook! Hahaha! Heerlijk! Ik vind de kipstuckjes zelfs rauw uit de verpakking lekker.. Als je ze lang op laag vuur bakt, worden ze wat taaier. Steviger zelfs. Dat lijkt het net wat meer op dierlijke kip.

 3. Jelske Oosterhof
  23 mei 2018 / 12:29

  Dit recept ziet er heerlijk uit, ik ga het vanavond eten! Bedankt voor het delen van het recept!
  Ben ook benieuwd naar je eigen gemaakte pesto, helemaal super!

  • 15 juni 2018 / 13:53

   Graag gedaan! Als ik het me goed herinner vond je het heerlijk en at je er ook twee keer van hè? 😀

   • Jelske Oosterhof
    15 juni 2018 / 19:24

    Dit klopt helemaal! 2 avonden heerlijk van genoten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..