Vegan in weinig tijd

Vegan in weinig tijd

Mensen denken vaak dat plantaardig eten veel moeite kost. Voorbereiding, gekke ingrediënten, gedoe. Maar niets is minder waar. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je eigen seitan te maken met een marinade waarvan de ingrediënten alleen in bergholtes in Zuid-Oost Japan groeien, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn namelijk een heleboel goede, kant en klaar producten op de markt.

Kant en klaar vegan ontbijt

Ja, i’m a runner. En dan bedoel ik niet dat ik graag hardloop. Maar dat ik ‘s ochtends vaak haast heb. Ik zie mezelf dus nog niet echt ‘s ochtends een heerlijk bananenbrood bakken of havermout koken. Wat ik mezelf wel zie doen, is een kant en klare açai bowl in een kom gieten en er plakjes banaan en hennepzaad op leggen. Deze açai bowl is zo een en echt super lekker. De dag van te voren in de koelkast zetten en de volgende ochtend kun je ‘m eten. Love it!

Lunchen zonder brood te smeren

I love lunch! Het liefst maakte ik iedere dag een heerlijke lunch met guacamole, champignons of bijvoorbeeld vegan kipstuckjes. Maar zoals m’n moeder altijd zei ‘lievere koekjes bakken we niet’. Dus moeten we het maar doen met wat anders. Zelf vind ik de Quinoa noten salade van Albert Heijn heel lekker. Gemakkelijk, alleen even de ingrediënten mixen en klaar. Maar het liefst eet ik toch liever warm hoor. Jij ook? De Whole food soup Indian Curry van Mindfuel is echt heel chil. 300 ml kokend water erbij, 3 minuten wachten en eten maar! Het liefst dip er ik zelf nog een geroosterd broodje besmeerd met en beetje boter in, maar that’s up to you.

 

Diner binnen 15 minuten? I got your back

Breng een liter water aan de kook, kook hier 10 minuten lang sperzieboontjes in totdat ze beetgaar zijn. In die tussentijd doe je de Ravioli met Seitan en Basilicum van Danival in de pan en die laat ik goed heet worden. Zodra de sperziebonen klaar zijn, is de ravioli ook klaar. Bonne appetite!

kazidomi vervanger

Zelf ben ik ontzettend benieuwd naar de kant en klare vleesvervanger die je hier rechts ziet. Deze heb ik dus alvast in mijn winkelmandje gedaan voor mijn volgende bestelling. Deze vervanger zou namelijk in vijf minuutjes klaar zijn. Ideaal als je toch iets bij je Indiase Curry soep wilt. Of gewoon bij de aardappels en groente op donderdagavond en niet zoveel tijd hebt.

Zie je? Het hoeft echt allemaal niet zo moeilijk te zijn. En naast deze producten zijn er echt heel veel meer kant en klare vegan producten te vinden. Het een is gezonder dan het ander en ook qua prijs verschilt het nogal, maar het vooroordeel dat je als vegan uuuuuren in de keuken staat is hiermee ook van tafel. Dus wat houdt je nu nog tegen om plantaardig te gaan eten?

De producten die je in dit artikel ziet heb ik besteld bij Kazidomi. Een online warenhuis met inmiddels meer dan 2800 vegan producten waarvan veel ook nog eens biologisch is. Wil je 10% korting op je eerste bestelling? Gebruik dan de code hetgroenebroertje10. Enjoy!!

 

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..