Eigenlijk willen we gewoon allemaal hetzelfde

Eigenlijk willen we gewoon allemaal hetzelfde

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. De motivatie daarvoor was omdat ik als rebelse puber vond dat ik iets te vertellen had. Ik deelde mijn visie en mening over alles dat (in mijn leven) speelde. In de loop der jaren ben ik veranderd en heb ik mezelf bepaalde regels opgelegd waardoor het bloggen niet meer was zoals het was en waarom ik ooit begonnen was. En daar komt nu verandering in. We gaan het hebben over corona. Of tenminste, alles daarnaast.

Het maakt mij niet uit wat je er van vindt

Corona is overal. Op de werkvloer, verjaardagen maar ook wanneer je in je eentje thuis op de bank door social media scrollt of televisie zit te kijken. Je kan er gewoon niet meer omheen. En misschien is het ook niet per se iets waar we omheen moeten. Ik denk dat we er juist doorheen mogen. Toen het allemaal begon en de eerste besmetting in Diemen bekend werd, maakten we er nog grapjes over. Ik zei zelf: niemand wil naar Diemen-Zuid, ook al ziet hij er lekker uit. Ongedwongen, grappig, niet bang. Want het is maar een griepje! Toch? Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en hebben we een harde lockdown overleefd, een avondklok, verschillende ‘golven’ en leven we een leven dat we nooit voor mogelijk hadden kunnen houden. En daar vinden we allemaal wat van. Maar wat als ik je nou vertel dat het mij echt niets uitmaakt wat jij ervan vindt? En dat ik juist daar doorheen wil kijken en de verbinding opzoek die juist nu zo belangrijk is?

To jab or not to jab

Als veganist sta ik al wat langer op de frontlinie en heb ik de meest vreselijke verwensingen al naar mijn hoofd gekregen. Ik moet een oorlog meemaken om te voelen hoe het leven echt is, kanker krijgen, aangereden worden, je kan het zo gek niet bedenken of het is mij toegewenst. Ik kan dus met een gerust hart zeggen dat ik inmiddels wel wat ben gewend. De discussie die nu heel erg woedt is of je wel of geen vaccinatie moeten nemen. Doe je het wel, dan ben je een schaap, doe je het niet, dan ben je een wappie. Hoe dan ook, je kan het nooit goed doen. Maar we zijn toch veel meer dan onze verschillen? Onder al deze lagen zijn we allemaal mensen die verbinding zoeken. Zelf zoek ik zoveel mogelijk de verbinding door me te richten op wat we gemeen hebben in plaats van de focus te leggen op onze verschillen. Want als we hier omheen/doorheen kijken, wat willen we dan eigenlijk echt?

Eigenlijk willen we gewoon allemaal hetzelfde

Correct me if i’m wrong, ongeacht de weg die we bewandelen in het leven, willen we eigenlijk allemaal hetzelfde. We willen dat de wereld weer open gaat. Dat de kinderen zonder mondkapje naar school kunnen/mogen, dat iedereen welkom is ongeacht een QR-code, Vaccinatiepaspoort of herstelbewijs. We willen een wereld waar we ons veilig voelen en waarin we gezond zijn. Waarin we fysiek contact hebben, liefde tonen en ons op ons gemak voelen. Een wereld zonder de angst die Corona met zich meedraagt. Maar juist die wereld, die begint bij onszelf. Zelf kies ik ervoor om geen vaccin te nemen. Waarom ik dat niet doe, doet er niet toe. Heb jij het wel gedaan? Dan hoef je mij niet te vertellen waarom je dat hebt gedaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat je je eigen gevoel hierin volgt en dat is helemaal oké. Je bent daarom gewoon bij mij welkom op de zaak, bij mij thuis of ergens samen op het terras. Wil je kussen? Dan kussen we. Wil je een elleboog en afstand houden? Dan doen we dat. Ik respecteer jou als mens, ongeacht de keuzes die je maakt in een pandemie.

Jij bent mij en ik ben jou

Onder alle kleren, haren, meningen, zijn we allemaal een ding: mens. En een mens is een sociaal dier en toont sociaal gedrag. De meeste mensen houden van contact en doen hun best om een blij en gelukkig leven te leven. Als we dat als beginpunt nemen. Hoe kun je als mens ervoor zorgen dat iemand anders zich welkom, goed genoeg en gezien voelt? Juist door verbinding te maken. Door liefde en vriendelijkheid te tonen. De tweedeling die momenteel heerst, is alles behalve dat waar we behoefte aan hebben. Laten we samen die kloof weer dichtten en elkaar zien voor wie we echt zijn. Zonder of met vaccin. Je bent oké zoals je bent en je mag er zijn.

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 2 september 2021 / 13:30

  Dit blog vraagt van mij om een hele diepe knik! Want ik snap precies wat je bedoelt, je hebt helemaal gelijk. Luisteren naar ons gevoel is het allerbeste wat we kunnen doen omtrent alle maatregelen en daarom uitdagingen die van ons gevraagd worden! ?

 2. izerina
  2 september 2021 / 12:49

  Geweldig om dit te lezen. Ik hoop,dat er meer mensen komen,die gewoon naar hun medemens gaan kijken,niet naar hun vacinatie-status.We hebben elkaar juist nu zo hard nodig

 3. Michelle
  2 september 2021 / 10:52

  Dit heb je zo mooi verwoord. Hoe anders zal het zijn als we allemaal de verbinding met elkaar opzoeken en elkaar met respect behandelen. ??

 4. 2 september 2021 / 08:30

  Lieve Syts,

  Ik vind dat je dit prachtig hebt beschreven! Tekenend voor jou, want ondanks dat wij anders met deze situatie om gaan is het nooit tussen ons in komen te staan, omdat de verbinding op blijven zoeken altijd het belangrijkst is!

  Heel fijn dit blog ❤️

  • 2 september 2021 / 08:35

   Ohh lieverd, dankjewel! ? Dat is ook echt zo, tuurlijk maken we er ook grapjes over (let’s keep it light) maar het staat echt niet tussen ons in. Xx

 5. Tessa
  2 september 2021 / 08:26

  Prachtig verwoord Sytse. Helemaal eens <3.
  Je krijgt helaas te maken met een tweedeling van mensen , net als bij geloof ,denkt ieder individu dat het het juiste is wat ze doen.
  Alleen diegene met een groot hart kunnen alles meer in perspectief zien.
  We gaan zien wat de toekomst brengt , maar ik laat mij ook niet in tweeen verdelen .Ik blijf met respect voor iedereen bij mijn eigen waarheid..
  liefs Tessa

  • 2 september 2021 / 08:37

   Dankjewel! Ik ervaar dat precies zo. Die tweedeling vind ik ook best heftig, maar laren we vooral respectvol blijven en de verbinding op blijven zoeken. Dat is waar we elkaar ontmoeten ??

   Liefs,
   Sytse

   • Daniella
    2 september 2021 / 09:13

    Hear hear! Eindelijk eens een bericht waar de verbinding opgezocht wordt. Respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..