Vegan | Wat ik eet op een dag #29

vegan - wat ik eet op een dag

Het is eindelijk weer eens tijd voor een vegan eetdagboekje! Het voelt als een nieuw begin, maar het is alweer editie 29 van Wat ik eet op een dag! Benieuwd wat ik deze dag allemaal at? Kijk dan gauw verder!

wat ik eet op een dag smoothiebowl

Ontbijt:

Als ontbijt at ik DE smoothiebowl die ik bijna iedere ochtend eet. Dit blijft echt een favorietje. Super simpel: Havermout, bevroren banaan, ongezoete sojamelk, theelepeltje pindakaas (of 2 dadels), koekkruiden en een beetje pure chocolade. Wil je nou liever een echt recept? Dan vind je die hier: Het lekkerste smoothiebowl ontbijt ever.

 

Wat ik eet op een dag lunchwrap

Lunch

Als lunch at ik een heerlijk rijk belegde wrap. Zoals je ziet, eet ik steeds meer groente ๐Ÿ˜‰ De wrap had ik belegd met hummus, komkommer, alfalfa, rucola, avocado en de Asian Pieces van Garden Gourmet. Mocht je nou niet zo’n hummus fan zijn (ik kan het me niet voorstellen, maar stel dat hè) dan kun je de hummus ook prima vervangen door de nieuwe vegan heks’nkaas. Mijn god, die combi is namelijk ook verrukkelijk!

Wat ik eet op een dag diner goulash

Diner

Hoe kan het ook anders dan dat ik in dit eerste nieuwe eetdagboekje de goulash vermeld. Dit at ik 2 dagen achter elkaar en ik heb nog een portie in de vriezer zelfs. Dit gerecht is zo zo lekker. Het recept komt uit Family.Eat.Plant en mocht je het zelf willen maken, ik mocht het recept delen: Family.eat.plant goulash recept.Family.eat.plant goulash recept. Wedden dat je er ook van gaat smullen?

Tussendoortjes

Zoals je ziet at ik deze dag geen tussendoortjes. Ik greep voorheen namelijk vaak naar ongezonde tussendoortjes terwijl dat helemaal niet nodig is. Een lekkerbek zal ik altijd blijven, dus er komen echt wel weer fijne tussendoortjes aan binnenkort, maar als ik geen honger of trek heb, dan laat ik ze lekker achterwege. Ik zag trouwens dat Jumbo nu rijstwafels heeft met pure chocolade en gevriesdroogde framboos. Je snapt die liggen al in mijn digitale winkelwagentje. Die kom je vast ook binnenkort hier voorbij.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in mijn menu te nemen in deze vegan wat ik eet op een dag. Benieuwd naar voorgaande overzichtjes? Check dan: Wat ik eet op een dag overzicht.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Lieke
  30 juli 2021 / 15:31

  Hoi, wat een leuke blog, ik volg het al een hele tijd! Ik vind het alleen wel een beetje moeilijk om inspiratie te halen uit een eetblog van iemand die zelf geen gezond gewicht heeft. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar altijd als ik hier recepten of tips zie vraag ik me altijd af, is dit dan wel gezond of juist heel calorierijk aangezien je BMI (waarschijnlijk) veel te hoog isโ€ฆ komt dit door te suikerrijk vegan eten of is het meer de hoeveelheid voedsel en misschien te weinig sport/beweging? Nogmaals geen waardeoordeel verder als mens, ik heb zelf ook mijn eetpatroon aan moeten passen om op een gezond gewicht te komen en te blijven! Of gaat het je meer om het dierenleed en niet om het leed dat je je eigen lichaam aandoet door een hoog vetpercentage? Liefs Lieke

  • 25 augustus 2021 / 12:03

   Hoi Lieke, ik ben vegan voor de dieren. Niet voor mijn gezondheid. Maar voel je vooral vrij om mijn recepten niet te proberen ๐Ÿ˜‰

   • Anna Ravve
    5 februari 2022 / 14:13

    Ik vind het best gezond hoor, wat je eet! En origineel. Het stuk waarin je uitlegt hoe je geleidelijk vegan bent geworden, inspireert mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..