Review | Lush Herbalism

Herbalism Lush

Goede vegan gezichtsverzorging vind ik erg belangrijk Mijn gezicht reinigen ook. Daarom probeer ik regelmatig verschillende reinigers. Ik probeerde Herbalism van Lush en vertel je er graag meer over. De geur van Herbalism, daar moeten we het ook nog maar even over hebben. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Ik kies het liefst voor verse ingrediënten

Verse producten zijn minder lang houdbaar dan reguliere producten. Dat is jammer maar ook niet zo gek. Verse ingrediënten bederven natuurlijk sneller dan chemische ingrediënten in een reiniger. De Herbalism van Lush is 3 maanden na productiedatum houdbaar. Dat is relatief kort, maar als je Herbalism regelmatig gebruikt, valt dat enigszins mee. Ik beken je; ik gebruik Herbalism ook gewoon als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Deze ingrediënten maken deze verse reiniger tot Herbalism:

– Gemalen Amandelen
– Kaoline (Chinese klei)
– Glycerine
– Chlorofylwater
– Brandnetel Extract
– Rozemarijn Extract
– Rijstazijn Extract
– Rijstzemelen
– Gardenia Extract
– Roos Absolue
– Blauwe Kamille Olie
– Salie Olie

Het enige synthetische ingrediënt is Parfum. En dat parfum, dat is veilig in gebruik. Alle ingrediënten zijn vegan en dierproefvrij. Dat laatste zijn sowieso alle producten van Lush. Maar let op, niet alles is Vegan.

herbalism lush

Hoe gebruik je Herbalism van Lush

Less is more is een uitspraak waar ik niet zo’n fan van ben. Maar eerlijk is eerlijk, less is more bij deze verse reiniger. Met schone handen haal je een beetje uit het potje. De hoeveelheid is ongeveer zo groot als een flinke erwt. Dat meng je met een beetje lauw warm water en vervolgens smeer je het over je gezicht. Masseer het lekker in en spoel vervolgens af met lauw warm water. Zelf gebruik ik altijd een vochtig washandje om Herbalism van m’n gezicht te halen. Dat werkt toch net iets fijner. Wil je het als een masker gebruiken? Kan prima! Gewoon lekker 10 minuten laten zitten!

De geur van Herbalism is wel erg specifiek en moeilijk te omschrijven. Als ik het ruik, doet het me denken aan blote tenen in het vers gemaaide gras. Maar ook zit er iets zachts in. Ik vind het een kruidige, natuurlijke en romantische geur. Maar ik denk dat dat echt voor iedereen anders is. Wil je weten wat Lush er zelf over te zeggen heeft? Check dan de website.

De kosten en verkrijgbaarheid

Herbalism is net zoals alle andere producten van Lush, uitsluitend bij Lush verkrijgbaar. Herbalism is in verschillende Lush winkels te koop (sowieso in de Flagship Store in de Kalverstraat in Amsterdam) en online. Voor 100 gram betaal je € 11,50 en voor 260 gram betaal je € 28,50

Benieuwd naar andere product reviews? Neem gerust een kijkje bij de rest: Product Reviews.

 

 

 

 

 

Volg:

2 Reacties

  1. 13 december 2019 / 10:15

    Deze heb ik nog nooit gebruikt, maar hij klinkt erg fijn! En ik gebruik vrijwel alles van Lush na de vervaldatum. Met name Shower Gels en Jellies zijn jaren na datum nog steeds goed. In mijn ervaring beginnen Ultrabland en Lemony Flutter een beetje muf te ruiken als ze een paar weken vervallen zijn, maar ze werken dan nog steeds prima. ?

    • 2 januari 2020 / 13:32

      Precies! En het is te duur om het weg te gooien vind ik. Zolang het werkt en niet stinkt, dan blijf ik het lekker gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..