HG ECO | De nieuwe ecologische schoonmaakmiddelen van HG

Ecologische schoonmaakmiddelen - uitgelichte afbeelind

HG kennen we allemaal. Zelf ken ik HG vooral van de ontstopper voor wanneer er weer bos haar in het doucheputje verstopt zit. In week 43 heeft HG een nieuwe lijn op de markt gebracht. Namelijk HG ECO. Een hele lijn met ecologische schoonmaakmiddelen. Zelf probeer ik altijd zo groen en ecologisch verantwoord mogelijk te zijn, maar soms ontkom je er niet aan. Zoals bij mij bijvoorbeeld de ontstopper voor het harige doucheputje. Superfijn dat er nu dus een nieuwe lijn is met HG ECO-producten. Lees gauw verder, dan laat ik je zien welke groene krachtpatsers ze aanbieden.

De producten uit de HG ECO lijn

Van HG kreeg ik alle ecologische schoonmaakproducten uit deze lijn zodat ik ze kon proberen en natuurlijk zodat ik er online wat over kon vertellen. En ik snap dat je allerbelangrijkste vraag is welke producten het dan allemaal zijn! Het zijn er een heleboel! Hier komen ze: Badkamer reiniger, Toiletgel, Koffiemachine ontkalker, Kookplaat reiniger, HG tegen stinkend wasgoed, Vloerreiniger, Ovenreiniger, Ontstopper (need this!), Glasreiniger, Toiletruimte reiniger, Kalkverwijderaar en Keukenreiniger. Zoals je ziet zijn er letterlijk voor alle klussen ecologische schoonmaakmiddelen te vinden. Zelf ben ik hier echt super blij mee omdat het toch een beetje tegen mijn groene overtuigingen in gaat om het doucheputje wederom vol te gooien met schadelijke chemicaliën.

Ecologische schoonmaakmiddelen - ontstopper hg eco

Waarom zijn dit ecologische schoonmaakmiddelen?

Alle producten uit deze ECO-lijn van HG zijn vrij van conserveringsmiddelen, fosfaten, fosfonaten, kleurstoffen en microplastics. Daarnaast worden grondstoffen zoals allergenen, parabenen en chloor niet gebruik in het de eco producten. Ook is de verpakking gemaakt van 100% recyclebare materialen. De ingrediënten/grondstoffen die wel in deze producten zitten, zijn minder schadelijk voor het milieu.  Het is dus écht een groenere keuze. Echt een goede stap van HG als je het mij vraagt. Als we ons best doen, kunnen de reguliere schoonmaakmiddelen wellicht in de toekomst uitgefaseerd worden en poetsen we allemaal eco!

Ecologische schoonmaakmiddelen - toiletgel hg eco

Doet HG echt wat het belooft?

Ik heb nog niet alle producten uitvoerig getest maar voor wat ik wel al heb getest kan ik volmondig JA roepen. Mijn douchewater loopt weer heerlijk door. Tijdens het wassen van mijn haar (dat doe ik twee keer per week) probeer ik altijd de losse haren op te vangen. Die plak ik dan op het glas van de douchecabine om vervolgens in de prullenbak te gooien (heb jij lang haar? Zeg me dat jij dit ook doet!). Maar schijnbaar ontsnappen er toch nog redelijk veel. In combinatie met zeepresten en dergelijke, kan de afvoer het op een gegeven moment niet meer aan. Een keer in de zoveel tijd gooi ik er een scheut ontstopper in en dan kunnen we weer een tijdje vooruit. Niet zo ecologisch natuurlijk. Daarom ben ik echt onwijs blij met deze groene opties. Om nog maar even in de douche te blijven, ook de glasreiniger werkt super goed. Want al die haren die ik opplak, laten toch wel een spoor achter op het raam van de douchecabine 😉 En met de HG ECO glasreiniger is daar niets meer van te zien. Ik ben het dus volledig eens met de slogan: HG doet wat het belooft!

Ja, super gezel Syts, maar waar koop ik dit? In Nederland zijn deze ecologische schoonmaakmiddelen exclusief te koop bij de Jumbo. Ben je een Belgische lezer? Dan kun je terecht bij Delhaize.

 

 

 

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Boy
  7 december 2020 / 23:18

  Meid, niet die troep door je put spoelen. Gewoon een blok silversoda (a 1,50) en gekookt water erachteraan. Et voilà, weg ontstopping

 2. johmar
  10 november 2020 / 14:04

  Heb een gruwelijke hekel aan merken die voor elk voorkomend probleem of klusje een ander product aanbieden, niet alleen vaak heel duur, maar je hebt voor je het weet een hele kast vol met deze producten.

 3. chiara
  10 november 2020 / 09:35

  Klinkt goed. Maar bij deze bedrijven die talloze producten die alles behalve ecologische zijn produceren, ben ik altikjd bang dat alleen greenwashing is 🙁

 4. Greet
  9 november 2020 / 09:59

  Ik heb een harenvanger in doucheputje. Plastic ding met een kettinkje eraan. Kost eenmalig minder dan ontstopperspul, en is duurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..