Recept | Zo maak je de lekkerste Matcha Latte

Matcha latte

Matcha, je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat is Matcha precies? En hoe maak je de lekkerste Matcha Latte? Ik leg het je allemaal uit. Inclusief mijn gemakkelijke recept voor echt de lekkerste Matcha Latte zonder ingewikkelde poespas.

Dit heb je nodig voor één heerlijke Matcha Latte:

– Een steelpannetje
– Twee theelepels Matcha(poeder)
– Een grote mok
– Een melkopschuimer (bamboe klopper of een garde)
– 250 ml melk (ik gebruik Oatly Haverdrank whole)

Dit moet je doen voor een kop Matcha Latte:

Doe de koude melk in het steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Brengt het al roerend aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en blijf nog een minuut roeren.

Voeg de Matcha toe aan de melk en klop het geheel goed op. Zorg er daarbij voor dat er geen klontjes meer in zitten. Klontjes in je Matcha Latte is namelijk heel vies. Zodra het goed op is geschuimd, giet je het in je lievelingsmok, kruip je op je lievelingsstoel en geniet je ervan!

Matcha

Waarom is Matcha zo gezond?

Matcha is bekend geworden dankzij een heleboel gezondheidsvoordelen. Maar welke voordelen zijn dat dan precies? Matcha bezit veel catechinen. Dat zijn plantaardige stoffen die in thee werken als natuurlijke antioxidanten. Daarnaast beschermt het je lever tegen alle giftige stoffen die we tegenwoordig binnen krijgen. Zo ook het hart. Matcha beschermt ook nog eens je hart! En als kers op de taart, het helpt je ook nog met afvallen! Huh? Ja echt hoor! Veel dieetsupplementen bevatten ‘groene thee-extract’. Uit onderzoek blijkt dat groene thee helpt om gewichtsverlies te bevorderen. Studies laten zelfs zien dat het kan helpt om je stofwisseling te versnellen waardoor je vetverbranding wordt gestimuleerd! Ik begin daarom iedere ochtend met een heerlijke matcha latte. Houd je niet van warme dranken? Laat het dan afkoelen en gooi er wat ijsblokjes in. Een iced matcha latte is namelijk ook verrukkelijk!

Sowieso is het natuurlijk heel belangrijk dat je oplet dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Zelf vind ik dat nog wel eens lastig, maar met de supplementen van Goldea Health is het heel gemakkelijk om de juiste vitamines (extra) tot je te nemen. Ze zijn gespecificeerd op behoefte (afvallen, sporten e.d).. Dus mocht je geen fan zijn van matcha, dan is dat echt een heel goed alternatief om je inname in balans te krijgen (en natuurlijk helemaal vegan!!).

Bron: Fitium

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 8 november 2018 / 09:23

    Ik heb dit één keer geprobeerd en toen vond ik het niet lekker :$ Maar misschien toch gewoon nog eens een kans geven!

    • 8 november 2018 / 18:09

      Haha, ik denk dat het een beetje hetzelfde is als koffie en bier drinken; je moet het leren drinken. Al vond ik het direct heel lekker..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..