Recept | Kurkuma Latte

kurkuma latte

Kurkuma latte, ik ben er dol op. Vooral in de herfst drink ik graag warme drankjes en deze kurkuma latte is echt mijn ticket naar een zen momentje. Ik deel m’n recept voor deze kurkuma latte graag met je! Natuurlijk is het weer easy peasy dus dat wordt genieten zonder teveel inspanning.

Dit heb je nodig voor 2 flinke mokken kurkuma latte:

– 500 ml havermelk (ik gebruik Oatly Barista)
– 1 tl kaneel
– 2 tl kurkuma
– 1/2 tl gemalen zwarte peper

kurkuma latte 2

Dit moet je doen voor je kurkuma latte:

Doe de havermelk in een steelpan en zet op hoog vuur. Zodra de melk kookt, zet je het vuur zacht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe en blijf je roeren totdat het een egale kleur is. Wil je er een lekkere schuimlaag op? Doe het mengel dan is een cappuccino melkopschuimer of klopt het luchtig met een garde. Giet in een mooi glas, en you’re good to go!

Liever een koude variant? Werkt bijna hetzelfde! Het enige verschil is dat je de warme kurkuma latte in een glas gevuld met ijsblokjes doet. Doe er dan ook een extra theelepeltje kurkuma in omdat de ijsblokjes het verdunnen en de smaak minder wordt. Heb je meer tijd? Laat het dan afkoelen en gooi er later een paar ijsblokjes bij.

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES!

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Astrid
  16 oktober 2018 / 13:53

  Ik denk wel dat ik de volgende keer de Oatly Barista ‘verdun’ met andere plantaardige melk of water want ik merk dat mijn maag zo’n hele beker iets te zwaar/romig vind.

 2. Astrid
  16 oktober 2018 / 07:42

  Ik ben erg benieuwd. Vraag me af of 2 tl kurkuma niet heel sterk is? Maar ik ga het straks proberen. Heb de Oatly Barista altijd in huis voor mijn lattes dus … Ik laat horen hoe ik hem vond! 😉

  • 16 oktober 2018 / 08:22

   Nee hoor! Want het is voor 2 koppen dus dat valt heel erg mee. Zelf houd ik van sterk dus doe er nog wat extra in.. Hahaha! Ik hoor graag wat je er van vindt!

   • Astrid
    16 oktober 2018 / 08:42

    Owhhhh…ff overheen gelezen (#blond :)), nee dan snap ik het wel! Let you know!!

    • Astrid
     16 oktober 2018 / 11:46

     Ha, net gemaakt. Ik heb een kurkuma (raw) die héél geel is dus mijn kopje ziet er zeer fraai uit, Heb er een klein beetje ahornsiroop in gedaan. Bijzonder smakelijk. Thanks voor je recept.

     • 16 oktober 2018 / 12:35

      Oh yes! Ik ben blij dat je het lekker vindt ??

 3. 15 oktober 2018 / 20:31

  Ik gebruik dagelijks kurkuma, maar nog niet in deze vorm. Moet ik héél gauw eens proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..