CBD Olie | De kracht ervan en mijn ervaringen

cbd olie met pipet

Ik ben al een tijdje bekend met CBD olie, maar heb er eigenlijk nooit voor gekozen om het echt te gebruiken. Maar toen Primal Health mij een berichtje stuurde en wat informatie gaf, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Ze stuurden mij een flesje Natural full-spectrum aroma with CBD op om te proberen. Graag vertel ik je er wat meer over en deel ik mijn ervaringen met jou.

Wat ís CBD olie precies?

CDB is een afkorting voor cannabidiol. Dit is een niet psychoactieve stof uit de cannabisplant. Dat het niet psychoactief is betekent eigenlijk dat je er niet stoned van wordt. Deze cannabinoïde wordt gewonnen uit de bloemtoppen en bladeren van legaal geteelde hennep. CBD olie bestaat uit hennepzaadolie en henneppasta. De CBD olie die ik gebruik is van Primal Health en is op basis van full-spectrum. Daardoor bevat deze olie een volledig profiel van cannabinoïden. Dit zegt je waarschijnlijk niets, maar full-spectrum betekent dat de extractie uit de volledige hennepplant komt. Full-spectrum CBD bevat dus ook andere cannabinoïden en terpetenen welke elkaar versterken. Dit heeft een positief effect op het endocannabinoïden systeem. Het wat? Het endocannabinoïden systeem. Dit is verantwoordelijk voor het evenwicht in de immuunrespons en de communicatie tussen cellen. Het heeft (onder andere) invloed op ons geheugen, spijsvertering, metabolisme, vruchtbaarheid, pijn en nog veel meer. Voor alle informatie over full-spectrum CBD en het verschil tussen full-spectrum CBD isolaat, adviseer ik je het blog te lezen op de site van Primal Health: Wat is het verschil tussen full-spectrum en CBD isolaat?

Waarom ik CBD olie wilde proberen

CBD olie schijnt een heleboel goede effecten te hebben. Zo zou het kunnen helpen bij slaapproblemen, sportherstel, neerslachtigheid, ontstekingen maar het helpt ook tegen stress, werkt bloeddrukverlagend, is pijn verlichtend en het heeft een positieve werking op ons immuunsysteem. Vooral in deze Covid periode lijkt een positieve werking op ons immuunsysteem me niet geheel overbodig. Maar eigenlijk koos ik ervoor om CBD olie te gebruiken omdat het helpt bij een gezonde geestelijke balans. Nu heb ik niet per se iets te klagen over mijn geest, ik mediteer elke dag, sta iedere dag om dezelfde tijd op, volg minimaal 2x per week yogalessen, maar wat meer focus en meer rust in m’n hoofd lijkt me wel lekker. En, ik heb een hoge bloeddruk omdat ik te zwaar ben en volgens de dokter eigenlijk zou moeten afvallen. Daar ben ik nu al lange tijd mee bezig (met meer vallen dan opstaan) en aangezien CBD olie ook nog een positieve werking op je spijsvertering kan hebben, hoefde ik niet zo lang na te denken om het te proberen. Over dat afvallen, deel ik niet zoveel. Want het legt een bepaalde druk op die ik niet wil, maar yet here i am.

Mijn ervaring met de 5% CBD olie van Primal Health

Ik heb ooit eerder CBD olie 5 geprobeerd maar ik vond de smaak echt zo vreselijk dat het na twee keer druppelen voor mij wel klaar was. Maar de CBD 5 olie van Primal Health is op basis van MCT olie. Dit zorgt ervoor dat de smaak veel milder is. Het smaakt natuurlijk nog een beetje grassig, maar ik vind het echt prima te doen. CBD olie claimt echt een wondermiddel te zijn, maar maakt de olie dat ook echt waar? Ik hield een dagboekje bij van een week lang CBD olie druppelen en dit waren mijn bevindingen:

Dag één: Het is nu avond en ik voel meer rust in m’n hoofd. Alsof alle informatie gemakkelijker te bereiken is. Daarnaast kan ik beter bij mijn gevoel komen en dit uitspreken.
Dag twee: Geen verschil met gisteren.
Dag drie: Ik heb een snellere stoelgang. Ik ging vandaag 3x naar de wc.
Dag vier: Ineens merk ik op dat ik gemakkelijker in slaap ben gevallen de afgelopen dagen.
Dag vijf: Geen verschil met de eerdere dagen
Dag zes: Ik herken wanneer ik kwaad aan het worden ben en kan er dan gemakkelijker voor kiezen dat niet te doen.
Dag zeven: Alles voelt meer mellow. Niet op een zweverige manier, maar ik ben kalmer en maak me minder druk.

Eindoordeel

Zoals je leest, heeft het wel echt effect op mij en mijn gemoedstoestand en stoelgang. Ik had serieus niet verwacht dat ik dit zou merken en was stiekem wel een beetje sceptisch. Maar voor mij zijn dit allemaal positieve uitkomsten. Natuurlijk kan ik na een week nog niet zeggen wat het op lange termijn doet, maar ik heb voor mezelf besloten dat ik het voorlopig blijf gebruiken. Als dit flesje op is, ga ik over op een CBD-olie met 10% CBD. Ik voel namelijk dat het me nog meer kan brengen en ik vermoed dat een hogere dosering mij nog meer al brengen.

Korting! Omdat ik de handen ineen heb geslagen met Primal Health (link naar instagram), heb ik ook een korting voor je geregeld zodat je tegen een gereduceerd tarief kan testen of CBD olie wat voor je is. Met de code groen10 krijg je 10% korting op je bestelling bij Primal Health. Deze korting is geldig tot en met 30 juni 2021. En als je er toch bent, check dan ook de immuunbooster. Die slik ik sinds kort zelf ook!

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..