Review | DEN – Het zero waste parfum van Ruik

Review | DEN – Het zero waste parfum van Ruik

Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik houd van bijzondere en unieke parfums. Als het dan duurzaam en no waste is, ben ik helemaal in mijn nopjes. En toen kwam DEN van Ruik. Ik vertel je het verhaal achter DEN en het verhaal achter Ruik.

Over de makers achter RUIK

Achter Ruik zitten een hele leuke broer en een hele leuke zus. Als kindjes waren ze al aan het experimenteren met geuren. Zo probeerden ze een geur te maken van een baksteen en een breinaald. Het was een warme, metaalachtige geur die ze zich nog steeds kunnen herinneren. Natuurlijk is het heel lastig om van twee van die harde ingrediënten een parfum te maken dus toen Boye en Noëlle wat ouder werden, probeerden ze het op een andere manier. Ze speelden met sinaasappelschillen bij een brandende kaars en dat gaf heerlijk ruikende vlammetjes. Niet heel veilig natuurlijk dus daar gingen ze aan werken. Daaruit ontstond het parfum VERSCHIL. Boye en Noëlle vinden dat parfums helemaal niet gevuld hoeven te worden met chemische en synthetische ingrediënten maar dat het puur natuur moet zijn met zo weinig mogelijk afval. Oftewel, zero waste. VERSCHIL is vanaf april 2018 weer terug!

De verpakking van Ruik

Zero waste. Omdat we onze aarde door moeten geven. Een heerlijk parfum hoort in een prachtige verpakking. Om het zero waste principe hoog te houden, kiezen ze bij Ruik voor een gerecyclede verpakking. De verpakking wordt gemaakt van landbouwafval zodat er geen nieuw verpakkingsmateriaal de wereld in geslingerd wordt. Daarnaast bedrukken ze de prachtige verpakking met plantaardige inkt zodat het helemaal afbreekbaar is. Fantastisch dat ze dit doen. Ik begrijp alleen niet waarom niet alle verpakkingen op deze manier geproduceerd worden. Zo weinig mogelijk afval, dat is natuurlijk het duurzaamste en het beste voor de wereld.

DEN – Gemaakt van de kerstboom op de Dam!

DEN is het tweede parfum dat Ruik op de markt brengt. Ook deze ingrediënten zijn 100% natuurlijk, plantaardig (vegan) en niet op dieren getest. Op de Dam in Amsterdam staat ieder jaar een enorme kerstboom die vorig jaar met zijn 90 jarige leeftijd aan zijn einde kwam. Hij zou versnippert worden. Daar dachten ze bij Ruik anders over. Ze hebben hem gered! Van de 1028 kilo naalden en twijgjes maakten ze een heerlijk parfum en zelfs de dop is gemaakt van de stam van deze kerstboom. Na het destilleren moest de olie zes maanden rijpen en combineerden ze het met 100% plantaardige geurstoffen. Den is een heerlijk houtachtig parfum met een subtiele tint van verse kruiden. Dit maakt Den het ideale parfum voor de feestdagen! Wil je dit heerlijke parfum voor de feestdagen in huis hebben zodat je het ingepakt onder de boom kan leggen? Bestel dan uiterlijk woensdag 20 december zodat je zeker weet dat je nieuwe lievelingsparfum op tijd wordt bezorgd! Let op: dit parfum is limited editon. De kerstboom is helemaal opgebruikt dus op is op!

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 24 december 2017 / 16:40

    Precies. Samen maken we het verschil. Er is een movement bezig en die gaat de goede kant op!

  2. Petra Knowledge
    20 december 2017 / 00:34

    Langzaam aan (dan breekt het lijntje niet) dringt het bij sommige mensen door dat de aarde maar niet zomaar voor het misbruiken is. DE wijsheid komt niet bij iedereen aan de deur,( totdat de achterlopenden uitglijden en hun neus verstompen aan hun eigen deur.)
    Initiatieven duiken op om er wat aan te doen, de aarde te redden: ieder op zijn eigen manier, naar eigen talent. Samen maken ze zo als voorhoede een kans van slagen. Meelopers zijn welkom! Want “samen zijn we sterk”.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..