Recept | Vegan Chocolade mini cupcakes

VEGAN CHOCOLADE MINI CUPCAKES

In februari ben ik jarig en ik wil graag goed voorbereid zijn. Daarom begin ik nu al met het proefdraaien in de keuken. Ik wil graag lekkere vegan snacks op tafel zetten so let the games begin! Dit is de eerste proef en meteen geslaagd. Vegan Chocolade mini cupcakes! Natuurlijk deel ik het recept graag met jou!

Dit heb je nodig voor zo’n 25 Vegan Chocolade mini cupcakes:

– 200 gram gecondenseerde/geconcentreerde kokosmelk
– 140(vegan) pure chocolade
– 140 gram cashewnoten
– 2 eetlepels kokosraps
– Mini cupcakevormpjes (ik kocht ze bij de Action)
– Steelpannetje

VEGAN CHOCOLADE MINI CUPCAKES

Dit moet je doen: 

Zet het steelpannetje op middelhoog vuur en doe hierin de gecondenseerde kokosmelk. Blijf het blok bewegen zodat het niet aanbrand. Als de gecondenseerde kokosmelk is gesmolten, breek je de chocolade in kleine blokjes en voeg je dat toe aan de kokosmelk en laat je het smelten.

Zodra de chocolade is gesmolten, voeg je de cashewnoten en de kokosrasp toe. Meng het geheel goed door. Schep met een theelepeltje de gesmolten chocolade in de mini cupcakevormpjes en probeer niet te knoeien (zoals je op de foto’s ziet, is dat beste een uitdaging). Zet de warme Vegan chocolade mini cupcakes op een snijplank/bord, lik de lepel waarmee je de vormpjes hebt gevuld goed schoon en laat ze tenminste drie uren afkoelen in de koelkast. Tadaa! Klaar is Clara! Pas wel op, ze zijn gevaarlijk lekker! Ik kan niet wachten om deze heerlijke vegan chocolade mini cupcakes te serveren op mijn verjaarspartijtje!

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 31 december 2017 / 02:15

  Jammie die zien er lekker uit. Ik ben dan ook jarig. Februari twin.

 2. 18 december 2017 / 22:44

  Ooooh looking good! Die ga ik onthouden voor Oud & Nieuw 😀

 3. 18 december 2017 / 15:00

  Goed bezig, nu al voor je verjaardag! En wat ziet het er lekker uit 😀

  • 24 december 2017 / 16:44

   Haha, ik ben altijd best gestrest als het op hapjes aan komt, dus ik wil graag goed voorbereid zijn! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt mij gezien hebben bij..