
In februari ben ik jarig en ik wil graag goed voorbereid zijn. Daarom begin ik nu al met het proefdraaien in de keuken. Ik wil graag lekkere vegan snacks op tafel zetten so let the games begin! Dit is de eerste proef en meteen geslaagd. Vegan Chocolade mini cupcakes! Natuurlijk deel ik het recept graag met jou!
Dit heb je nodig voor zo’n 25 Vegan Chocolade mini cupcakes:
– 200 gram gecondenseerde/geconcentreerde kokosmelk
– 140(vegan) pure chocolade
– 140 gram cashewnoten
– 2 eetlepels kokosraps
– Mini cupcakevormpjes (ik kocht ze bij de Action)
– Steelpannetje
Dit moet je doen:
Zet het steelpannetje op middelhoog vuur en doe hierin de gecondenseerde kokosmelk. Blijf het blok bewegen zodat het niet aanbrand. Als de gecondenseerde kokosmelk is gesmolten, breek je de chocolade in kleine blokjes en voeg je dat toe aan de kokosmelk en laat je het smelten.
Zodra de chocolade is gesmolten, voeg je de cashewnoten en de kokosrasp toe. Meng het geheel goed door. Schep met een theelepeltje de gesmolten chocolade in de mini cupcakevormpjes en probeer niet te knoeien (zoals je op de foto’s ziet, is dat beste een uitdaging). Zet de warme Vegan chocolade mini cupcakes op een snijplank/bord, lik de lepel waarmee je de vormpjes hebt gevuld goed schoon en laat ze tenminste drie uren afkoelen in de koelkast. Tadaa! Klaar is Clara! Pas wel op, ze zijn gevaarlijk lekker! Ik kan niet wachten om deze heerlijke vegan chocolade mini cupcakes te serveren op mijn verjaarspartijtje!
Jammie die zien er lekker uit. Ik ben dan ook jarig. Februari twin.
Ooooh looking good! Die ga ik onthouden voor Oud & Nieuw 😀
Auteur
Ja! Kan ik je echt aanraden!! 😀 Ze zijn echt verrukkelijk!
Goed bezig, nu al voor je verjaardag! En wat ziet het er lekker uit 😀
Auteur
Haha, ik ben altijd best gestrest als het op hapjes aan komt, dus ik wil graag goed voorbereid zijn! 😀